Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 22:09, 16 gru 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nawet śnieg się zawstydził przy Twoich dekoracjach i ubrał ogród aby się troszkę dopasowaćCudności
Ślicznie dziękuję Małgosiu. W nocy była nowa dostawa śniegu.

Dorota123 22:19, 16 gru 2018

Gardener27 napisał(a)
Faktycznie, zima na całego
Przepraszam … ja pierniczę całą sobie wioskę zrobiłaś ! Bajecznie to wygląda, jak z wystawy sklepów z łakociami na filmach.
Fajne macie akcje na wsi, nic tylko korzystać, wszystko się może kiedyś przydać w życiu.
Pewnie dopiero się rozkręcasz z tymi dekoracjami wiec czuje się zaproszony na więcej. Pozdrawiam
Zawsze zapraszam Co prawda nie mam sprecyzowanego pomysłu na dekorację zewnętrzną, ale jutro pójdę na żywioł i coś muszę zrobić. Choinkę też muszę ubrać, już jest oprawiona.

Dorota123 22:37, 16 gru 2018

JoannA napisał(a)
Dorotko
Jesteś mistrzynią dekoracji, a Twoja piernikowa wioska zachwycająca.
Nie wiem który już raz wracam do tych zdjęć i się zachwycam. Cudo!
Raczej mistrzynią to bym się nie nazwała, ale to miłe co piszesz. Na odwiedzających mnie gościach też robi wrażenie. Wiesz jak kleiłam te domki, a one nie trzymały fasonu to pomyślałam sobie, że chyba ostatni raz to robię. Tu w moim wątku dostałam tyle miłych słów, że w przyszłym roku może znów się skuszę na tą dłubaninę.

Tu jest ubiegłoroczna wioska piernikowa

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=540
,
ryska 22:41, 16 gru 2018

Piękności też robiłam kiedyś domki piernikowe ale bez takich szczegółów. U Ciebie to jest majstersztyk. Aż szkoda konsumować
Dorota123 22:48, 16 gru 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
O to nie zle napadalo w Sandomierskiem. Aby jeszcze mrozio przyszedl i moze sie Barbara sprawdzic.
No wlasnie z tym lepieniem ile trzeba miec samozaparcia, aby cos tak misternego zrobic. To juz nie dla mnie wole podziwiac.
Te stroiki tez bardzo piekne niebieski to moj kolor.

Oczywiscie, ze nie powtarzalna.

Dzialaj dalej Dorotko
W nocy temperatura spada poniżej zera, ale w dzień na pograniczu zera. W niebieskiej tonacji pierwszy raz robiłam stroik i spodobało mi się. W pokoju telewizyjnym ma stać choinka i tam ma królować czerwień. Przez kilka lat miałam ubraną choinkę w jasnych kolorach i białych lampkach. Już mi się to znudziło, będzie czerwień z dużą ilością złota.

Dorota123 22:54, 16 gru 2018

ryska napisał(a)
Piękności też robiłam kiedyś domki piernikowe ale bez takich szczegółów. U Ciebie to jest majstersztyk. Aż szkoda konsumować
Dziękuję jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach, bez nich nie była by to kompletna wioska. Na razie jest dekoracją, ale w pełni zjadalną. Po świętach spałaszujemy ją w całości.

anabuko1 11:25, 17 gru 2018

Dorotko ale masz puchowa piękną białą zimę
Rumianka 13:03, 17 gru 2018

Dekoracje przewyższyły nawet moje wyobrażenia...cudeńka tworzysz, a klinacik to już nie wspomnę...
Dorota123 19:01, 18 gru 2018

anabuko1 napisał(a)
Dorotko ale masz puchowa piękną białą zimę
Śnieg nadal mam, ale trochę taki przygaszony przez słoneczko.

Dorota123 19:10, 18 gru 2018

Rumianka napisał(a)
Dekoracje przewyższyły nawet moje wyobrażenia...cudeńka tworzysz, a klinacik to już nie wspomnę...
Dziękuję Jak zaczynam robić szablon na domek to nigdy nie mam pewności, czy się dobrze będzie składał, a jak robię lukier to też zawsze się boję, czy będzie dobrze kleił. No ale jak już zabiorę się za lepienie to jestem jak w transie. Najlepszy moment to układanie całej dekoracji.