Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:00, 08 lut 2019

mira napisał(a)
Zaglądacie , spóźnione serdeczne życzenia, wszystkiego najlepszego!
czekałam na torta ale widzę że inny - te róże bajeczne.

pozdrawiam
Dziękuję Tort miał być zimowy, https://www.youtube.com/watch?v=73s-8o7ep9o ale tuż przed imieninami złapałam infekcje i nie miałam siły na tak pracochłonny tort, więc zrobiłam taki najprostszy. Zaglądałam do Ciebie, żeby zobaczyć jaki Ty zrobiłaś, ale nigdzie nie wstawiłaś, albo przeoczyłam.
Dorota123 20:05, 08 lut 2019

Milka napisał(a)
Dorotko, w pasmanterii znalazłam zamek na metry, po 2zł za metr, sama uzbrajasz i już, kupiłam zamiast rzep, zobaczymy, jak wyjdzie
Ja od zawsze mam wstręt do wszywania zamków, więc przy poduchach poszłam na skróty. Jak dojdę do sił po przeziębieniu to pojadę do jyska zobaczyć ten materac i zastanawiam się, czy to się opłaca finansowo. Może lepiej wiosną rozejrzeć się za gotowymi poduchami.
basia3012 23:54, 11 lut 2019

Dorotko, wybacz, zapomniałam złożyć życzenia. Wszystkiego najlepszego, zdrowia, dużo miłych chwil z najbliższymi. Budowania z wnukiem wielu namiotów dla Indian i robienia wielu innych przewspaniałych rzeczy. Po prostu sto lat w zdrowiu i szczęściu.
Pozdrawiam ciepło.
Ps. Słodkości pycha, jaka to kawka taka ciekawa? A te babeczki to trudno się robi? Może przepis?
Dorota123 17:59, 12 lut 2019

basia3012 napisał(a)
Dorotko, wybacz, zapomniałam złożyć życzenia. Wszystkiego najlepszego, zdrowia, dużo miłych chwil z najbliższymi. Budowania z wnukiem wielu namiotów dla Indian i robienia wielu innych przewspaniałych rzeczy. Po prostu sto lat w zdrowiu i szczęściu.
Pozdrawiam ciepło.
Ps. Słodkości pycha, jaka to kawka taka ciekawa? A te babeczki to trudno się robi? Może przepis?
Dziękuję za życzenia, zdrowia i sił mi najwięcej potrzeba. Kawa to Latte macchiato z ekspresu a ciastka są na prawdę wyśmienite, delikatny smak pierników, pachnąca malinami żelka u mnie w polewie czekoladowej. Jest to dość pracochłonny przepis , ale walory smakowe niepowtarzalne. Dużym plusem jest to, że zamrożony deser można trzymać w zamrażarce a w odpowiedniej chwili czyli kilka godzin przed podaniem zrobić polewę i czekać aż rozmarznie. Ja jestem tym smakiem zachwycona.
Oto przepis.

https://www.youtube.com/watch?v=2exngVGvGJY&t=524s

mira 21:43, 12 lut 2019

Obejrzałam, ufff to bardzo pracochłonne nie dla lenia . Idę szukac przepisu na w-z kę taką staromodną

pozdrawiam
AgataM 21:50, 12 lut 2019

Dorcia, tort rewelacja Ale taki to tylko Ty potrafisz zrobić O smaku już nie wspomnę..... Niebo w gębie....
A ciasteczka....miodzio Zapomniałam o dekoracji stołu.... mistrzostwo
anpi 22:03, 12 lut 2019

Dekoracja stołu...?a masz jakieś fotki?
AgataM 09:28, 13 lut 2019

anpi napisał(a)
Dekoracja stołu...?a masz jakieś fotki?

Chodziło mi o sposób podawania i zastawę stołową
mira 19:30, 28 lut 2019

Masz już odpowiednie temperatury do działania w ogrodzie?
Dorota123 16:27, 01 mar 2019

mira napisał(a)
Masz już odpowiednie temperatury do działania w ogrodzie?
Tak zaczęłam już drobne prace porządkowe. Troszkę grabię trawnik, a przy okazji wzmacniam moje słabe mięśnie rąk. Jedną rabatę przygotowałam już do wiosny, bo tam wszystko wcześnie rusza i później nie da się tam wejść, żeby nie narobić szkód. Porządki w ogródku to niezła gimnastyka, ciągłe przysiady i wyprosty, ruch rąk i nóg, to naprawdę świetna ogrodoterapia i tak właśnie traktuję swój ogródek. Tu i ówdzie zakwitają przebiśniegi, niektóre róże rwią się już z pączkowaniem a inne nie zdążyły zgubić zeszłorocznych liści. Trochę ozdobnych traw wycięłam i próbuję z nich zrobić maty ochronne na zimowe chłody dla róż.

Jak tylko stopniał śnieg taki widok ukazał się moim oczom. Naliczyłam w tym miejscu 37 kretowisk. Już posiałam tam trawę, mam nadzieję, że da radę wzejść bo u mnie już sucho w ogródku. Pod świerkami w okolicy altany już 2 razy podlewałam rh, hortensje i tuje. Czyli sezon ogrodowy u mnie już otwarty. Krety nie odpuszczają i dalej niszczą mi ogród.