Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Agania 17:30, 01 mar 2019

Współczuję Dorotko....u mnie zawsze tak samo...tupiem że złości, przy tarasie już zebrane, a na dole ogrodu niestety u nas za mokro, żeby to zebrać czy rozgarnąć.
Dorota123 17:54, 01 mar 2019

Agania napisał(a)
Współczuję Dorotko....u mnie zawsze tak samo...tupiem że złości, przy tarasie już zebrane, a na dole ogrodu niestety u nas za mokro, żeby to zebrać czy rozgarnąć.
Krety co rok dają mi w kość, ale teściowa obiecała mi kupić taki oprysk, który stosuje u siebie na robaki i Ona nie ma kretów, bo w ziemi nie ma robaków. Wiem, że zniszczę w ziemi wszystkie żyjątka, ale krety niszczą mi swoimi tunelami i kopcami tyle roślin, a stosowałam już chyba wszystko żeby się wyniosły z mojej działki. Po prostu wypowiem im wojnę głodową, mam nadzieję, że się wyniosą. Później wraz z kompostem wyniesionym na rabaty myślę, że wróci równowaga.
Agania 19:58, 01 mar 2019

To daj mi znać co to za specyfik i gdzie to kupię
anabuko1 20:35, 01 mar 2019

Nowy avatarek ładny widzę.
37 kretowisk o fiu fiu!!!
Ładne powitanie przedwiosenne
Pozdrawiam Dorotko
greg66 20:42, 01 mar 2019

Witaj Dorotko

O jej straszny widok, współczuję. Dwa lata temu sam walczyłem z kretem ale miałem raptem około 5-7 kopców. Lałem wodę do środka, rozgrzebywałem kopce w końcu jakąś saletrę wrzuciłem i go jakoś wykurzyłem ale raczej to był przypadek.

Życzę powodzenia
sylwia_slomc... 20:44, 01 mar 2019

Czytam, że i tobie krety dopiekły Niełatwa i nierówna walka z nimi

Swoją drogą kto wymyślił, żeby je wziąć pod ochronę jak ich są takie ilości
Może kiedys było ich mało, ale teraz, u mnie zatrzęsienie kretów, nawet nie wiem od czego zaczynać naprawę ogrodu od trawnika czy od rabat, od dołu czy od góry od podwórka czy na dużym ogrodzie....masakra
anpi 21:29, 01 mar 2019

Nieźle masz Dorotko zbombardowany ten trawnik!I w rabatach to samo?U mnie na razie buszują po okolicznych nieużytkach,ale są już coraz bliżej-jestem w strachu......oby im tam wystarczyło tych robali
Coś na avatarku jeszcze integrujesz się z zimą...?
mirkaka 07:41, 02 mar 2019

Kretowisk w trawniku nie zazdroszczę, ja się boję o swój, na razie siedzą na rabatach, dla roślin źle ale dla mojego oka lepiej bo nie rzucają się tak w oczy
Okoliczne nieużytki całe w kretowiskach
Nowa12 09:24, 02 mar 2019

Ale to chyba w tym roku taki pogrom z kretami. Zawsze tak miałyście? Bo wszyscy mówią że jak nigdy grasują.
Dorota123 17:26, 02 mar 2019

Agania napisał(a)
To daj mi znać co to za specyfik i gdzie to kupię
Jak go będę miała to dam znać, bo nawet nie wiem jak się nazywa.