Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anabuko1 18:24, 25 mar 2019

Dorota123 napisał(a)

Mój trawniko - chwastnik spaliłam randapem. Odczekałam, przekopałam ( z pomocą męża i syna) a w sobotę posiałam po raz drugi w tym roku trawkę. Mam nadzieję , że teraz już będzie piękny trawnik o drobniutkich źdźbłach i wolny od chwastów. (na wiosnę też tak marzyłam, niby tylko trawnik , a roboty z nim co nie miara)

To miałaś się miałaś z tymi trawnikami .
Aż się sama boję .
A ile czekałaś po randapie , na wysiew trawy ?
anabuko1 18:29, 25 mar 2019

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję w ogródku działam w miarę moich możliwości, co dzień po troszku i byle do przodu.

Ajć piękne, piękne letnie, kolorowe, różane i nie tylko wspomnienia
Dorota123 18:31, 25 mar 2019

GorAna napisał(a)
Dorotko, odpowiedziałam u siebie.
Aniu już zrobiłam jeden element.
Dorota123 18:39, 25 mar 2019

Bogdzia napisał(a)

Tak piękne i zdrowe róże powinny drugi raz kwitnac, przecież wiekszosc powtarza kwitnienie, no może pnące mniej ale pozostałe powinny.Miło mi że dobrze wspominasz pobyt u mnie.Dziękuję.
Zimę miałam z dużą ilością śniegu, ale on już dawno stopniał i u mnie już jest bardzo sucho. Od miesiąca podlewam, pod świerkami, ale chyba zrezygnuję z tej rabaty, bo tam wszystko kiepsko rośnie. Inne rabaty też już podlewam szczególnie tam gdzie są hortensje, rh i piwonie. Piach nawet wzbogacany dużą ilością kompostu szybko wysycha. Różyczki po zimie mają jeszcze trochę wilgoci, więc pierwsze kwitnienie jest całkiem ładne, natomiast drugi raz wyjątek, które róże są w stanie zakwitnąć. U mnie w lecie dżżownice zwijają się w taki supełek, żeby przeżyć.
Dorota123 18:41, 25 mar 2019

anpi napisał(a)
Ale u Ciebie Dorotko różane królestwo,ciekawe co moje różyczki w tym roku pokarzą.Ale one młodziutkie i nie tyle co ty masz!
Aniu w pierwszym roku po posadzeniu trudno oczekiwać efektu, ale w trzecim roku można się z powodzeniem zachwycać.
Dorota123 18:45, 25 mar 2019

Rumianka napisał(a)
Chciałabym choć raz mieć tak pięknie udekorowane otoczenie jak u Ciebie...Zawsze aż dech mi zapiera, tak trzymaj, masz dar do tego...
Eliso to na prawdę nie jest nic trudnego, np w tej misie na oknie są włożone 3 doniczki z ziemią. W te doniczki powbijałam jagodzianki. Dołożyłam do tego bazie, które leżą pod lasem na stercie (ktoś wycinał drzewa) i sztuczne narcyzy. Sama powiedz, czy to jest skomplikowane?
sylwia_slomc... 18:53, 25 mar 2019

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję w ogródku działam w miarę moich możliwości, co dzień po troszku i byle do przodu.

Taką samą metodę działania obrałam i ubywa
GorAna 19:31, 25 mar 2019

Dorota123 napisał(a)
Aniu już zrobiłam jeden element.

Cieszę się, że mogłam pomóc.
Mam nadzieję, że się pochwalisz gotową robótką.
Pozdrawiam
Milka 06:06, 28 mar 2019

Ale kawał pracy z trawnikiem. Tez działam ile daję radę, więc Dorotko, nie zamartwiaj się, jest nas tu więcej.
U mnie tez pod sosnami i świerkami wiecznie problem suszy, wykańcza mnie podlewanie, tak sobie myślę, ze jedynie hosty i bluszcze tam daj i już, pozdrawiam serdecznie
Dorota123 10:28, 28 mar 2019

GorAna napisał(a)

Cieszę się, że mogłam pomóc.
Mam nadzieję, że się pochwalisz gotową robótką.
Pozdrawiam
Dziś zrobiłam przymiarkę czapeczki, nie było lekko bo dziewczynka nie miała ochoty na przebieranki. Szerokość dobra tylko jeszcze jeden rządek dookoła i kwiatuszki, które będę doszywać.