Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 10:34, 28 mar 2019

Milka napisał(a)
Ale kawał pracy z trawnikiem. Tez działam ile daję radę, więc Dorotko, nie zamartwiaj się, jest nas tu więcej.
U mnie tez pod sosnami i świerkami wiecznie problem suszy, wykańcza mnie podlewanie, tak sobie myślę, ze jedynie hosty i bluszcze tam daj i już, pozdrawiam serdecznie
Zawsze marzył mi się piękny trawnik, ale on jest bardziej wymagający niż rabaty kwiatowe. Rabata pod świerkami jest bardzo wymagająca, a ja tam posadziłam krzewy lubiące wilgoć. Niestety mimo moich ogromnych starań, świerki wygrywają. Zabierają całą wodę, którą tam leję, ale zatrzymują silne wiatry, które mają ochotę porwać mój dach nad głową. Zabrałam z pod nich jednego rh, powinnam i drugiego zabrać, ale nie mam go gdzie przenieść. Bluszcz i funkie już tam są.
Agania 10:40, 28 mar 2019

Też mam taką kłopotliwą rabatę tę ze świerkiem mam na niej głównie tojady jesienią...one mi rosną ładnie, a poza tym z resztą kiepsko.
Życzę Ci pięknego trwanika
Dorota123 10:52, 28 mar 2019

Agania napisał(a)
Też mam taką kłopotliwą rabatę tę ze świerkiem mam na niej głównie tojady jesienią...one mi rosną ładnie, a poza tym z resztą kiepsko.
Życzę Ci pięknego trwanika
Staram się, ale znów u nas sucho i dosiana nie ma zamiaru kiełkować. Moja rabata pod świerkami jest tuż za altaną i chciałam, żeby tam było ładnie. Chcieć a mieć to dwie różne sprawy, czasem te pojęcia i realia bardzo od siebie odbiegają.
Dorota123 19:28, 30 mar 2019

GorAna napisał(a)

Cieszę się, że mogłam pomóc.
Mam nadzieję, że się pochwalisz gotową robótką.
Pozdrawiam
Zrobiłam, to jest czapeczka i torebeczka dla dwuletniej sąsiadki. Jeśli mała modelka zechce pozować do zdjęć, to pokażę jak na Niej wygląda.

Ewa777 16:12, 31 mar 2019

Śliczna czapeczka Modelka powinna być zadowolona
AgataM 17:55, 31 mar 2019

Ach Ty Artystko!!!!!! Jak ja zazdroszczę Twojej małej sąsiadeczce.... Będzie ślicznie wyglądać Masz talent
Bogdzia 21:22, 31 mar 2019

Dorota123 napisał(a)
Zimę miałam z dużą ilością śniegu, ale on już dawno stopniał i u mnie już jest bardzo sucho. Od miesiąca podlewam, pod świerkami, ale chyba zrezygnuję z tej rabaty, bo tam wszystko kiepsko rośnie. Inne rabaty też już podlewam szczególnie tam gdzie są hortensje, rh i piwonie. Piach nawet wzbogacany dużą ilością kompostu szybko wysycha. Różyczki po zimie mają jeszcze trochę wilgoci, więc pierwsze kwitnienie jest całkiem ładne, natomiast drugi raz wyjątek, które róże są w stanie zakwitnąć. U mnie w lecie dżżownice zwijają się w taki supełek, żeby przeżyć.

U mnie tez sucho , ziemia to głównie piach i dosypywanie nowej to krótkotrwale działanie. Latem ciągłe podlewanie inaczej wszystko by padło. Czapeczka i torebeczka śliczne.
Dorota123 11:36, 01 kwi 2019

Ewa777 napisał(a)
Śliczna czapeczka Modelka powinna być zadowolona
Dziękuję to się okaże, czy będzie chciała to ubrać z dziećmi nigdy nie wiadomo, a Ona ma swój charakterek.

Moja okienna wiosnaokno w kuchni. Cyprysy pójdą do dekoracji donicowych, ale jeszcze trzymam je w domu. Kupione zimą.

Milka 11:40, 01 kwi 2019

Cudna czapeczka i torebeczka, zimą też planuje więcej takich robótek
Dorota123 11:43, 01 kwi 2019

AgataM napisał(a)
Ach Ty Artystko!!!!!! Jak ja zazdroszczę Twojej małej sąsiadeczce.... Będzie ślicznie wyglądać Masz talent
Mama Nikoli była zachwycona, mam nadzieję, że i maleństwo pozwoli sobie ubrać. Mam już trochę wiosennych kolorków, od razu weselej się robi.