Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

basia3012 23:29, 17 mar 2019

Dorotko, a masz może New Down lub coś słyszałaś o niej? Podobno też niekłopotliwa.
A te dekoracje są piękne. Bardzo lubię ptaszki betonowe.
Dorota123 17:37, 18 mar 2019

danuta_szwajcer napisał(a)
Ach te Twoje róże cudne no i dekoracje, pomysłów CI nie brakuje Dziś już spacer po ogrodzie zrobiłam, jest cudnie w promykach słonca i trawa coraz bardziej zielona i spiew ptaszków, nawet skowronka Pozdrawiam wiosennie
Właśnie odświeżam różane wspomnienia i bardzo tęsknię za takimi widokami. Też od dwóch dni zauważyłam że ptaki śpiewają, a całą zimę nie było u mnie wcale ptaków. Słoninka zawieszona ledwie naddziobana, a i nasionka w karmniku niedawno wiatr wydmuchał. Trawnik mam w opłakanym stanie, mieliśmy dużo śniegu w tym roku i bardzo jest zniszczony, poza tym miałam chyba krecią integrację na trawniku. Przed domem miałam 37 kopców.
Za miłe słowa dziękuję.

Dorota123 17:42, 18 mar 2019

Waclaw napisał(a)
Piękne wspomnienia lata
Dziękuję w ogródku działam w miarę moich możliwości, co dzień po troszku i byle do przodu.

Dorota123 17:59, 18 mar 2019

basia3012 napisał(a)
Dorotko, a masz może New Down lub coś słyszałaś o niej? Podobno też niekłopotliwa.
A te dekoracje są piękne. Bardzo lubię ptaszki betonowe.
Owszem mam New Down, ale ja jej nie polecam. Niby na zdjęciach wychodzi świetnie, ale tylko w odpowiednim stadium kwitnienia. Rośnie bardzo szybko, całkiem zdrowa róża, ale na trawniku śmieci niemiłosiernie. Niby na początku wygląda to fajnie, ale po trzech dniach wygląda to bardzo nieestetycznie. Na pewno nie kupiłabym jej drugi raz, ale rozstać się z nią też było by trudno. Stronę wcześniej jak pdpowiadałam Bogdzi wstawiłam tam ładne ujęcie tej różyczki. Za miłe słowa odnośnie dekoracji dziękuję.

mirkaka 13:34, 20 mar 2019

Dorota123 napisał(a)
Tak do tego wianka ucięłam gałązki z magnolii. Ta kupna gałązka była bardzo uboga, a u moich rodziców jest całkiem niezły okaz drzewa magnoliowego.

Poniżej efekt miłości do róż i to wiosna jest tą porą roku w której róż najbardziej nie lubię, czy u Ciebie jest tak samo? Do tego jeszcze za garażem jest duża sterta zielonego stroiszu, bo właśnie pościągałam okrycie z róż. Teraz nie wiadomo co z tym zrobić.

Stroisz z róż wykorzystuj pod rodki, igiełki opadną, zakwaszą ziemię, gałązki się rozłożą, albo na kompost je daj
Niestety kto ma róże ten ma wiosną takie pełne taczki
Ja akurat lubię cięcie róż, nienawidzę natomiast jesiennego kopczykowania i okrywania
Nowa12 13:54, 20 mar 2019

To ja tak samo mam. Cięcie lubię a nie znoszę kopczykowania a potem odkopczykowania . Mi też leży stroisz i chciałam wykorzystać igły pod rodka ale one się jeszcze trzymają gałęzi. Może doczekają kolejnej zimy .
Dorota123 18:48, 20 mar 2019

mirkaka napisał(a)

Stroisz z róż wykorzystuj pod rodki, igiełki opadną, zakwaszą ziemię, gałązki się rozłożą, albo na kompost je daj
Niestety kto ma róże ten ma wiosną takie pełne taczki
Ja akurat lubię cięcie róż, nienawidzę natomiast jesiennego kopczykowania i okrywania
Jeśli chodzi o róże to lubię je tylko w rozkwicie, podczas prac pielęgnacyjnych w ogródku zawsze mam podrapane ręce i nogi. Mam ich ponad 80 sztuk, więc gdzie się nie obrócę to i tak zahaczę o kolce.
Moje rh rosną pod świerkami więc tam igliwia jest dużo. Podczas palenia w piecu centralnego ogrzewania wrzucam po kilka gałązek z okrywania róż. Słomę z traw ozdobnych też częściowo już spaliłam.
Dorota123 18:51, 20 mar 2019

Nowa12 napisał(a)
To ja tak samo mam. Cięcie lubię a nie znoszę kopczykowania a potem odkopczykowania . Mi też leży stroisz i chciałam wykorzystać igły pod rodka ale one się jeszcze trzymają gałęzi. Może doczekają kolejnej zimy .
Ja ogólnie nie lubię prac przy różach, ale latem zachwycam się ich urodą i zapachem. Ja kopczykuję ziemią kompostową, którą wiosną tylko rozgarniam po rabatce.
Mala_Mi 19:01, 20 mar 2019

Twoje róże i dekoracje zawsze przyprawiają szybsze bicie serca..

yolka 19:30, 20 mar 2019

Myślałam że jakiś stroik robisz, a potem zobaczyłam małe seledynowe kółeczko