Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Aurelllia 22:55, 20 cze 2019

Dorotko, bo pewnie nie miałaś czasu sprawdzić, więc melduje, że wstawiłam zdjęcie pudełka z tą trawą
Jaka babcia szczęśliwa z wnusiem Ślicznie wszystko kwitnie - za to kocham lato za barwy i kwiaty
ElzbietaFranka 23:37, 20 cze 2019

Bo zabki tylko zielone są stacjonarne reszta skaczą gdzie chcą. Mam 5 sat i co rok jedną przybywa. Na zimę zagrzebują się dzięki blisko oczka nie zimują w wodzie.

Z tymi dmuchawami nie zła zabawa. U mnie też takie zabawy są.
Dorotka podskakujesz kochana, dobrze wyglądasz jak na babcie.

U mnie też już oblatują róże nie wszystkie ale te najwcześniejsze. Mam jeszcze parę krzaków które są w pałacu więc kwitnienie będzie.
Pod niektórymi krzakami piwko od płatków.

Pozdrawiam
Dorota123 08:37, 21 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
No patrz , a ja sie aż zaciągałam tak pachniała mi u Agi. Chyba mam jakiś inny nos
Może masz bardziej wyczulone kubki zapachowe i Ty coś czujesz, ja raczej nie wyczuwam żadnego zapachu w edence.

Dorota123 08:50, 21 cze 2019

Waclaw napisał(a)

To są dopiero widoki!
Pięknie Dorotko Też bym tak chciał. Muszę czekać do końca października
Wnuk był u mnie 6 godzin i to nie może być nudny czas. Muszę mu ciągle coś wymyślać, żeby się nie nudził. Na koniec wymyślił, że zrobimy bukiet dla mamusi. Zaczęło się od polnych maków a skończyło na różach i innych ogródkowych. Synowa była zadowolona z takiego bukietu. Myślę, że bardzo tęsknisz za wnukami, niestety duże odległości nie pozwalają na tak banalne zabawy jak puszczanie baniek mydlanych. Radocha dla dziecka ogromna, tym bardziej, że takich ogromnych baniek nie robiliśmy wcześniej.

Dorota123 08:58, 21 cze 2019

anpi napisał(a)
Ale masz tych różyczekŚliczne są ,a te na płocie to nieźle zaszalały!
Bez nawadniania trawniki mają ciężki żywot.Widzę jak ogromna jest różnica ,gdy na części em założył system zraszaczy samowynurzalnych
Ostatnio próbowałam też naprowadzić do mojej kałuży żabkę,która zabłąkała się w którejś z rabat.Ale mi się nie udało,poskakała w przeciwną stronę
Róż mam bardzo dużo, bo ponad 80 sztuk, ale nie wszystkie są udane. Nawet z tymi kiepskimi nie potrafię się rozstać. Ciągle daję im szansę na kolejny rok.
Mam jedną żabkę, która mieszka w wysokich trawach ozdobnych. Czasem przesiaduje w altanie za donicą, a czasem pływa w kałuży.
Nawodnienia nie mam i nie będę miała, więc trawnik zawsze polegnie, ale rabaty ratuję jak mogę.

Dorota123 09:09, 21 cze 2019

Aurelllia napisał(a)
Dorotko, bo pewnie nie miałaś czasu sprawdzić, więc melduje, że wstawiłam zdjęcie pudełka z tą trawą
Jaka babcia szczęśliwa z wnusiem Ślicznie wszystko kwitnie - za to kocham lato za barwy i kwiaty
Dziękuję ślicznie, opakowanie będzie pomocne przy zakupie.
U mnie ogródek jest bardzo kolorowy, bo ja tak lubię. Nasz wnuk czasem jest bardzo humorzasty, uśmiech u niego nie zawsze gości na twarzy. Ja mówię, że to takie poważne dziecko, za poważne jak na swój wiek.

abiko 09:22, 21 cze 2019

Z różami mam podobnie jak Ty.. ciężko się rozstać więc mam takie bidule, co np. w donicach rosną, tych nie pokazuję. Powoli jednak wyrzucam

Edenka nie pachnie.. a wydawało mi się, że mam dobry nos:
Dorota123 09:38, 21 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Bo zabki tylko zielone są stacjonarne reszta skaczą gdzie chcą. Mam 5 sat i co rok jedną przybywa. Na zimę zagrzebują się dzięki blisko oczka nie zimują w wodzie.

Z tymi dmuchawami nie zła zabawa. U mnie też takie zabawy są.
Dorotka podskakujesz kochana, dobrze wyglądasz jak na babcie.

U mnie też już oblatują róże nie wszystkie ale te najwcześniejsze. Mam jeszcze parę krzaków które są w pałacu więc kwitnienie będzie.
Pod niektórymi krzakami piwko od płatków.

Pozdrawiam
U mnie raczej jest to żabka brunatna. Piszesz, że dobrze wyglądam.... ja uważam, że wyglądam koszmarnie, jednym ze skutków ubocznych leczenia chemią jest u mnie niedoczynność tarczycy, a to powoduje że przybywa mnie na wadze. Walczę z tym w miarę moich możliwości, ale możliwości mam nie wiele. Nie mogę intensywnie ćwiczyć, nie mogę też stosować diet z przewagą warzyw, a ubrania kurczą się w zastraszającym tempie.
Powinnam poprzycinać przekwitnięte róże, ale wczoraj u nas znów był deszcz i wszystko mokre, a komarów jest bardzo dużo.
Zabawy na świeżym powietrzu z dziećmi zawsze są fajne, a jak dzieciak ma z tego frajdę to już ogromny sukces.
Pozdrawiam

Dorota123 09:47, 21 cze 2019

abiko napisał(a)
Z różami mam podobnie jak Ty.. ciężko się rozstać więc mam takie bidule, co np. w donicach rosną, tych nie pokazuję. Powoli jednak wyrzucam

Edenka nie pachnie.. a wydawało mi się, że mam dobry nos:
Też uważam, że Edenka nie pachnie, ale jej uroda wynagradza brak zapachu.
U mnie w donicach też róże kiepsko rosną, więc wysadzam je do gruntu.
Agnieszko nie będzie prawdopodobnie nasion z tego mocno różowego łubinu. Podczas pierwszej ulewy ( a było ich 3) połamało go. Nie ścinam, on tak leży na trawniku, jeśli da radę dojrzeć to zbiorę, ale nikłe szanse.

ElzbietaFranka 09:58, 21 cze 2019

Dorotka jak wchodzą choroby na liście powojników opryskaj Topsinem lub bioseptem ekologiczny. Z sody oczyszczonej i mydła szarego. Z citroseptu też można przygotować oprysk przeczytaj w necie.