A dziękuje
Dziś musze nowe róże posadzić bo czekają w donicach) bukszpany dokupić (nie wiem gdzie, jak wiesz to daj namiary)trawy do nich…
Mój ogródek to taka popierdułka przy Twoim.
Musze do Danusi napisać aby mi tytuł zmieniła bo ta „aranżacja” to zbyt duże słowo na takiego „knypka”
hahhahaha
Pytałam bo chcę zmienieć limki na anabelki ale czytałam ze one lubią omdlewać z braku wody. Ty masz je w donicach wiec moje pytanie brzmi, czy rzeczywiście tak masz i czy je często podlewasz? One rosną w półcieniu ?
Oj dylematy ogrodowe jak nic ja to samo - może to a może tamto???
ciągle w głowie nowe pomysły, aż zaczynają mi się śnić to rzędy hortek i bukowe kulasy
Czy u Ciebie to też kłopot z busami? U mnie to normalnie polowanie trzeba urządzać i to 100 km od domu a efekt i tak niepewny...
Jak chcesz mieć taki busz za to wymień… chcesz moje
Co prawda kupiłam w Obisiu półokrągłe podpory
(nie widać pod liśćmi), kwiatostany są duuuże i jak lało to opierały się.
Słońce mają od 12 do wieczora… podlewałam w lipcu przy upałach 30 stopniowych co 2 dzień na 3 metry długości (tyle ma donica) 20-25 litrów wody
(wężem nie mam wyczucia ile leje). Bez nawozów… no bo ja mam fusiary
Poczochrańce wykulkowane, róże jude de obscura w ilości 4 sztuk posadzone (ostatnie 4 sztuki były), prawie biegłam, przecież do godziny 20 termin miałam zgodnie z kalendarzem biodynamicznym (dziś do 20 kwiatek).