Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 21:22, 01 maj 2017

Anda napisał(a)
Cudne widoki Bardzo wiosenne. Te żółte tulipany też chcą być u Ciebie

Znalazłam kilka w różnych miejscach , jak sie uda spróbuje je w jedno zebrać
Ewik 21:26, 01 maj 2017

Napia napisał(a)
Pięknie u Ciebie, tylko więcej zdjęć poproszę Tulipany w żurawkach i trawce dają piękne połączenie. Musiałam naprawdę zapatrzyć się na Twoją tereskę, bo nie tylko jesienią trafiła do mojego ogrodu, ale także jako towarzystwo dałam jej białą szałwię

Zakupów nie zazdroszczę. Nerwów i kontaktów z panem niby-sprzedawcą też. Na szczęście buksy są silne, powinny dojść do siebie. Cisy może też. ja zawsze kupuję cisy i buksy kopane z ziemi i nigdy nie było takich problemów.

Teresce do twarzy w białym

ja kupiłam pierwszy raz i 3 buksy juz wywaliłam , calusienkie uschły, aż szeleszczały .... szkoda słów

Za to wczesne trawki cieszą oko
Ewik 21:28, 01 maj 2017

i w pełnej okazałości okrągła rabata
Madzenka 21:44, 01 maj 2017

Piękne połączenie tulipanów i źurawek
olga80 18:53, 03 maj 2017

Ewik napisał(a)

powolutku zaczyna sie , dzis był wietrzny ale słoneczny dzien , miałam wyskoczyć na chwilkę i oczywiście utknełam na dłuzej

Też miałam plany ogrodowe na pierwszego maja moi panowie zmienili moje plany i wylądowaliśmy w Ustce.Trochę mi szkoda tego zmarnowanego dnia chciałam trochę ogrodowych zaległości nadrobić.
Na rabatę z kamieniem szukam jeszcze róż takich ok 70 cm czy możesz powiedzieć mi coś na temat boscobel lub polecić coś innego.
babka 19:26, 03 maj 2017

Różowe tulipki w żurawkach pięknie się prezentują. Masz taką różnorodność cebulowych, że nie wiem które piękniejsze.
Mam problem u mnie z wyborem koloru, jak przyjdzie czas na kupowanie będę Cię o pomoc prosić
bacowa 23:30, 04 maj 2017

Ewik napisał(a)

Za to wczesne trawki cieszą oko

Ewa, to sesleria , ale jaka wiesz?

Elata ci nie przeżyła ?, nie żałuj , nie warta jest.Teraz chwilę ładna , a potem cały sezon wygląda jak sucha .
Ewik 15:24, 05 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Piękne połączenie tulipanów i źurawek

Marzenka dziękuję. Przyznam że lubię tę rabate ☺
Ewik 15:28, 05 maj 2017

olga80 napisał(a)

Też miałam plany ogrodowe na pierwszego maja moi panowie zmienili moje plany i wylądowaliśmy w Ustce.Trochę mi szkoda tego zmarnowanego dnia chciałam trochę ogrodowych zaległości nadrobić.
Na rabatę z kamieniem szukam jeszcze róż takich ok 70 cm czy możesz powiedzieć mi coś na temat boscobel lub polecić coś innego.

Trochę odpoczynku się przyda.nie przyznam się kiedy miałam dłuższy urlop ...

Boscobel chodzi za mną od jakiegoś czasu , mam jedną od jesieni i chęć na więcej ale miejsca narazie brak. Jest bardzo chwalona.

Jaki kolor byś tam chciała?
Ewik 15:53, 05 maj 2017

babka napisał(a)
Różowe tulipki w żurawkach pięknie się prezentują. Masz taką różnorodność cebulowych, że nie wiem które piękniejsze.
Mam problem u mnie z wyborem koloru, jak przyjdzie czas na kupowanie będę Cię o pomoc prosić

Daleko mi do dziewczyn ale staramy się. Trochę mam pomylonych ale tak fajnie rosną że szkoda wyrzucić, za to te najładniejsze z zeszłego roku mimo wykopania nie zakwitly. Napewno przemeblowania będą ☺