Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Milka 12:59, 22 kwi 2017

Co do tego nie ma wątpliwości, zwykłe chamstwo.
Ewik 21:53, 22 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)
Tych cisów nie można teraz przycinać, bo Toszka pisała, że to pobudzi ich do przyrostów, a one mają za zadanie się ukorzenić, a nie przyrastać. Też mam te cisy, zakup wiosenny. Radziłam się Toszki i trzeba czekać. Świeże przyrosty też nie świadczą jeszcze o tym, że one już ukorzenione. Do przyszłej wiosny trzeba o nie dbać i czekać. U mnie z 5 jest mocno zżółkniętych, ale to mocne rośliny. Jak się o nie zadba, to dadzą radę.

Mhh i bądź tu mądry. Ja swoje delikatnie przyciełam. Wiele osób tak radzi, tym bardziej że i termin cięcia dobry, przed ruszeniem wegetacji. Podczas kopania uszkadza się część podziemną , przecięcie góry powoduje wyrównanie części pod i nadziemnej .
Ewik 21:57, 22 kwi 2017

Odnośnie bukszpanów to Pan mi odpisał że są tylko lekko podsuszone a cisy to są ok tylko niektóre, te trochę zźółkniete mają pewnie szkodnika. Żenada totalna . Telefonu niestety nie odbiera. ..
Ewik 22:00, 22 kwi 2017

babka napisał(a)
Jak nie pomyłki to lipny towar i jak tu sie nie zrazić do internetowych zakupów ? No ale często innego wyjścia nie ma więc naciągają nas nieuczciwi na kase i stratę nerwów.
Współczuję i trzymam kciuki

Na szczęście są jeszcze uczciwi sprzedawcy. Wielokrotnie zamawialam rośliny w Albamarze , bylinowym raju , u Pana trawki i zawsze byłam zadowolona
babka 22:03, 22 kwi 2017

jeśli to są "lekko podsuszone" buksy to ja jestem fryc
Ewik 22:08, 22 kwi 2017

babka napisał(a)
jeśli to są "lekko podsuszone" buksy to ja jestem fryc

Jeszcze nie odpisałam gościowi, ale napiszę dosadnie co myślę tym bardziej że okazuje się że facet nie jest szkołkarzem tylko zwykłym handlarzem
anna_t 13:25, 23 kwi 2017

Ewik napisał(a)
Odnośnie bukszpanów to Pan mi odpisał że są tylko lekko podsuszone a cisy to są ok tylko niektóre, te trochę zźółkniete mają pewnie szkodnika. Żenada totalna . Telefonu niestety nie odbiera. ..

ma-sa-kra!
żenujący jest ten koleś
czyli na wszystko ma odpowiedź, ona napewno bez winy
aż mnie trzęsie!
Efffa 16:29, 23 kwi 2017

Czytam teraz o zakupach, przykre to.
Ja na szczescie sie jeszcze nie przejechalam na e- zakupach, ale wszystko przede mną, oby nie.
Ewik 16:37, 23 kwi 2017

anna_t napisał(a)

ma-sa-kra!
żenujący jest ten koleś
czyli na wszystko ma odpowiedź, ona napewno bez winy
aż mnie trzęsie!

Powiem ci tak , ja sie łatwo wkurzam , ale łatwo odpuszczam , pogadam, pójdę sie ' odchamić " i jest ok, ale mail od gościa trzyma mnie kolejny dzien i jego stwierdzenie , " troszkę " to odpisałam Panu w jego tonie , wystawiłam komentarze na allegro ..
juz nie chodzi o kasę , bo nie raz oddawałam rózne rzeczy za darmo bo mi nie pasowały ale sorki nie bedę teraz patrzyła na wpół suche bukszpany i ponad 20 cisów , które moze przeżyją może nie , kupiłam je po to , by oko cieszyły i zdobiły a nie by bawić sie doktor roślinka .
Ewik 16:43, 23 kwi 2017

Efffa napisał(a)
Czytam teraz o zakupach, przykre to.
Ja na szczescie sie jeszcze nie przejechalam na e- zakupach, ale wszystko przede mną, oby nie.

U nas nie ma zbyt dużego wyboru i niestety jestem zmuszona wiekszość rzeczy zamawiać przez net , trafiałam różnie , raz lepiej raz gorzej ale gość z Zapolic przebił wszystko .

Na allegro ma tak napisane, ze w życiu bym nie wpadła, że on tych roślin nie hoduje .
Jak rozmawiałam z babką , która informowała mnie o wysyłce to mówie do niej, ze cisy nie muszą być wysokie, zalezy mi na bardziej rozkrzewionych od dołu bo będą do formowania , a Pani , tak przekaże i sie postaramy jak bedziemy kopać ...