Mhh i bądź tu mądry. Ja swoje delikatnie przyciełam. Wiele osób tak radzi, tym bardziej że i termin cięcia dobry, przed ruszeniem wegetacji. Podczas kopania uszkadza się część podziemną , przecięcie góry powoduje wyrównanie części pod i nadziemnej .
Odnośnie bukszpanów to Pan mi odpisał że są tylko lekko podsuszone a cisy to są ok tylko niektóre, te trochę zźółkniete mają pewnie szkodnika. Żenada totalna . Telefonu niestety nie odbiera. ..
Powiem ci tak , ja sie łatwo wkurzam , ale łatwo odpuszczam , pogadam, pójdę sie ' odchamić " i jest ok, ale mail od gościa trzyma mnie kolejny dzien i jego stwierdzenie , " troszkę " to odpisałam Panu w jego tonie , wystawiłam komentarze na allegro ..
juz nie chodzi o kasę , bo nie raz oddawałam rózne rzeczy za darmo bo mi nie pasowały ale sorki nie bedę teraz patrzyła na wpół suche bukszpany i ponad 20 cisów , które moze przeżyją może nie , kupiłam je po to , by oko cieszyły i zdobiły a nie by bawić sie doktor roślinka .
U nas nie ma zbyt dużego wyboru i niestety jestem zmuszona wiekszość rzeczy zamawiać przez net , trafiałam różnie , raz lepiej raz gorzej ale gość z Zapolic przebił wszystko .
Na allegro ma tak napisane, ze w życiu bym nie wpadła, że on tych roślin nie hoduje .
Jak rozmawiałam z babką , która informowała mnie o wysyłce to mówie do niej, ze cisy nie muszą być wysokie, zalezy mi na bardziej rozkrzewionych od dołu bo będą do formowania , a Pani , tak przekaże i sie postaramy jak bedziemy kopać ...