Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Madzenka 21:04, 24 kwi 2017

Złych sprzedawców napiętnujmy, dobrych chwalmy
lojalna_ 21:11, 24 kwi 2017

Ewik napisał(a)
Drogie Panie , to jest moja ulubiona Tereska
Mam ich kilka w róznych miejscach i radzą sobie fajnie

Westchnęłam sobie do Tereski
bacowa 07:09, 25 kwi 2017

Ewik napisał(a)

Na szczęście są jeszcze uczciwi sprzedawcy. Wielokrotnie zamawialam rośliny w Albamarze , bylinowym raju , u Pana trawki i zawsze byłam zadowolona

Ja też tam zamawiam i jestem zadowolona.
polinka 12:08, 25 kwi 2017

Ewko a może spróbijesz opryskać te cisy skrzypem? Nie wiem jakie masz podejście do gnojówek ale widzę u mnie, że skrzyp robi dobrą robotę
Mam stary, bardzo zabiedzony żywopłot z brabantów. W tym roku dostały już trzy razy oprysk ze skrzypu i po dwóch aplikacjach było widać, że odżywają. Dużo nowych, małych, zielonych przyrostów się pojawiło
Uprzedzę, że gnojówka ze skrzypu smrodem przebija wszystkie gnojówki...
babka 12:13, 25 kwi 2017

Polinko czy stosuje się skrzyp tylko na zagrzybienia czy można też go stosować odżywczo ?
Moze zdalby się na moje biedne cyprysy ?
polinka 12:26, 25 kwi 2017

babka napisał(a)
Polinko czy stosuje się skrzyp tylko na zagrzybienia czy można też go stosować odżywczo ?
Moze zdalby się na moje biedne cyprysy ?

Olu, jak najbardziej odżywczo Mazan polecił mi dwukrotny oprysk na początku sezonu na te moje biedne Brabanty i jest efekt. Zrobiłam gnojówkę tylko ze skrzypu bez żadnych dodatków. Świeżego skrzypu teraz jeszcze nie ma ale można kupić suszony
iwka 12:29, 25 kwi 2017

Poli, jakie proporcje stosujesz? ja na konewkę 10 litrową litr gnojówki, czyli tak na oko 9+1. Podlewam tylko, nigdy gnojówką nie opryskiwałam ale mam chęć
polinka 12:47, 25 kwi 2017

Iwka, pójdę do Ciebie bo mnie Ewka przegoni z tymi gnojówkami
Ewik 21:53, 25 kwi 2017

olga80 napisał(a)

Dzięki Tobie też pokochałam Tereskę to cudowna róża,zachwyca przez cały sezon
Zakupów współczuję.Musisz wybrać się do mnie to objeździmy okoliczne szkółki coś wybierzesz i nie będziesz się denerwować. Moje ostate zakupy na allegro -trawy przyszły w opłakanym stanie osobno donice, ziemia i trawa luźno latały po kartonie

to fajnie , że sie podoba
Nowych zakupów narazie nie planuje , bedę rozsadzać to co mam , pojawiają sie siewki jeżówek , czyśćca , firletki to powoli sobie przenoszę .Czekam jeszcze na werbenę i stipę jak wyjdzie, w zeszłym roku fajnie sie rozsiały .
Ewik 21:54, 25 kwi 2017

inka74 napisał(a)
Tereska śliczna. Te białe drobne kwiatki to co to? Przetacznik? Na telefonie słabo widać

ja też czekam na zamówienie z Al. Ciekawe co przyjdzie i w jakim stanie. Zamówiłam rdest z jasnymi listkami. Jestem ciekawa czy nie będę psioczyła potem na swój wybór. Różne firmy się trafia. Jeżeli kupowane przez All i płacone było przez ich system można wystąpić o odszkodowanie.

To jest szałwia