Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Efffa 16:47, 23 kwi 2017

Ewik napisał(a)

U nas nie ma zbyt dużego wyboru i niestety jestem zmuszona wiekszość rzeczy zamawiać przez net , trafiałam różnie , raz lepiej raz gorzej ale gość z Zapolic przebił wszystko .

Na allegro ma tak napisane, ze w życiu bym nie wpadła, że on tych roślin nie hoduje .
Jak rozmawiałam z babką , która informowała mnie o wysyłce to mówie do niej, ze cisy nie muszą być wysokie, zalezy mi na bardziej rozkrzewionych od dołu bo będą do formowania , a Pani , tak przekaże i sie postaramy jak bedziemy kopać ...

aż mam ciarki jak to piszecie, niestety nadal tym sprzedawcom internetowym uchodzi wszystko na sucho.
Ewik 16:55, 23 kwi 2017

Od żeby zdania nie zaczynamy ... ale żeby nie było tylko marudzenie podziałałam z rana w ogrodzie , słonko swieciło, powolutku tulipany pokazują kolorek , kilka narcyzów sie rozwinęło, nadal mamy krokusy wychodzą czosnki, które myślałam, ze zaginęły . Kwitną nigry , bez koralowy robi za klon japoński ..

Czekam jeszcze na 2 zamówienia , troche bylinek , ale wysyłka pod koniec kwietnia , może i dobrze, bo zimno . upolowałam bodziszka rozanne , zobaczymy co z niego za gagatek i rdest .
miałam ochote na jeszcze kilka nowinek , ale stwierdziłam, ze rozsadze troche bylin tych co mam i zapełnie wolne miejsca i wtedy nie bede musiała juz nic zamawiac, bo nie bedzie gdzie sadzić

W południe przeszła śniego-deszczowa ulewa a teraz wieje i leje , ze ogród sie podlewa
ja czekam na takie widoki

_Martini_ 17:09, 23 kwi 2017

Ta piękność jak się nazywa?
07_Rene 17:16, 23 kwi 2017

"Takie widoki" wspaniałe Ja też czekam.
Bodziszka Rozzane ja też zamówiłam i czekam na przesyłkę już kilka tygodni. Ciekawe czy w tym samym miejscu kupiłyśmy Ja byliny zazwyczaj po jednej doniczce, góra dwie, i sama mnożę, bo to szybko idzie
Trefnych zakupów współczuję. Napisz facetowi, że podzielisz się na forum jego danymi, to może zmięknie. Nie znoszę takiego chamstwa, bo inaczej tego się nie da nazwać.
ewsyg 18:54, 23 kwi 2017

Mnie również podoba się ta różowa panienka w białej szałwii

Tez jestem ciekawa jej imienia
Ewik 21:27, 23 kwi 2017

Drogie Panie , to jest moja ulubiona Tereska
Mam ich kilka w róznych miejscach i radzą sobie fajnie
Ewik 21:41, 23 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
"Takie widoki" wspaniałe Ja też czekam.
Bodziszka Rozzane ja też zamówiłam i czekam na przesyłkę już kilka tygodni. Ciekawe czy w tym samym miejscu kupiłyśmy Ja byliny zazwyczaj po jednej doniczce, góra dwie, i sama mnożę, bo to szybko idzie
Trefnych zakupów współczuję. Napisz facetowi, że podzielisz się na forum jego danymi, to może zmięknie. Nie znoszę takiego chamstwa, bo inaczej tego się nie da nazwać.

Na stronie było napisane , ze zakupy bedą z koncem kwietnia wysyłać wiec grzecznie czekam .

Odnosnie gościa z Zapolic , to chyba sie wkurzył za negatywa na allegro i napisał mi, ze mam tupet , ze jak kupuje rosliny z gołym korzeniem to co ja bym chciała , jesli chce wspaniały efekt to mam sobie w pojemniku kupić ...
i oczywiście tylko moje są nie hallo ...
dla mnie porażka , czyli jak kopane to mogą paść bo taniej ...
Kindzia 09:40, 24 kwi 2017

Moje buksy ze sprawdzonych plantacji i też wyglądają podobnie...i gorzej też. Będę reanimować, tylko pogody bez mokrego potrzeba...
Dzięki za pocieszenie rozplenicowe
olga80 09:48, 24 kwi 2017

Ewik napisał(a)

Dzięki Tobie też pokochałam Tereskę to cudowna róża,zachwyca przez cały sezon
Zakupów współczuję.Musisz wybrać się do mnie to objeździmy okoliczne szkółki coś wybierzesz i nie będziesz się denerwować. Moje ostate zakupy na allegro -trawy przyszły w opłakanym stanie osobno donice, ziemia i trawa luźno latały po kartonie
inka74 18:56, 24 kwi 2017

Tereska śliczna. Te białe drobne kwiatki to co to? Przetacznik? Na telefonie słabo widać

ja też czekam na zamówienie z Al. Ciekawe co przyjdzie i w jakim stanie. Zamówiłam rdest z jasnymi listkami. Jestem ciekawa czy nie będę psioczyła potem na swój wybór. Różne firmy się trafia. Jeżeli kupowane przez All i płacone było przez ich system można wystąpić o odszkodowanie.