Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

AgataBC 10:51, 07 paź 2014

Nallar napisał(a)

Sunia ma już dziewięć lat a nadal zachowuje się jak szczeniak i dla tego nie stosuję trutek na nornice. Do niedawna miałam też kota, ale łapanie nornic to nie było jego ulubione zajęcie. Po wypadku, jaki się wydarzył z moim kocurkiem zdecydowałam, że już więcej kota mieć nie będę, chyba że mój sąsiad zmądrzeje, ponoć nadzieja umiera ostatnia, ale w tym wypadku nie ma na co liczyć. Po tym jak zrobił sobie z mojego kota tarczę strzelecką, musiałam go uśpić, nie było szans.
Widziałam Twoje kociaki, są urocze.
Na wiosnę czeka mnie przekopywanie niezagospodarowanej części działki liczę na wykopanie prawdziwego skarbu.

jak dobrze, że nie mam sąsiadów..
Nallar 18:39, 07 paź 2014

Agcia napisał(a)

jak dobrze, że nie mam sąsiadów..

Zazdroszczę, naprawdę.
Widziałam Twoje żeniszkowe niebieskości, lubię ten kolor w ogrodzie.
Katkak 18:55, 07 paź 2014

Ewciu pozwolisz, że zdjęcie atkindii wkleję u Ciebie . To pnącze. Ale jej odmian jest bardzo dużo. Najładniej wygląda atkindia pstra, chociaż nie wiem jak u niej z owocami. Atkindia nazywana jest poskim kiwi. Owoce są bardzo słodkie i rzeczywiście po przekrojeniu w wyglądzie i smaku przypominają kiwi. Tyle, że malutkie
Wciśnięta między tujami. Pasuje ją przesadzić, bo zadusi mi tuje (zaczyna się owijać wokół nich).
AgataBC 18:59, 07 paź 2014

Nallar napisał(a)

Zazdroszczę, naprawdę.
Widziałam Twoje żeniszkowe niebieskości, lubię ten kolor w ogrodzie.

Żeniszki odkryłam w tym roku, kwitną nieprzerwanie i będę je sadzić co roku
Nallar 20:06, 07 paź 2014

Katkak napisał(a)
Ewciu pozwolisz, że zdjęcie atkindii wkleję u Ciebie . To pnącze. Ale jej odmian jest bardzo dużo. Najładniej wygląda atkindia pstra, chociaż nie wiem jak u niej z owocami. Atkindia nazywana jest poskim kiwi. Owoce są bardzo słodkie i rzeczywiście po przekrojeniu w wyglądzie i smaku przypominają kiwi. Tyle, że malutkie

Wciśnięta między tujami. Pasuje ją przesadzić, bo zadusi mi tuje (zaczyna się owijać wokół nich).

No faktycznie, kiedyś nawet czytałam o tym pnączu, była to odmiana o trójbarwnym ulistnieniu, dzięki za odświeżenie mojej ulotnej pamięci One faktycznie potrzebują mocnych podpór, masz rację, lepiej będzie jak ją przesadzisz nim zniszczy Ci iglaczki.
Masz jedną sadzonkę? Czytałam że musi być para jeśli chodzi o płeć bo inaczej nie owocuje.
Muszę się nadal edukować
Nallar 20:07, 07 paź 2014

Agcia napisał(a)

Żeniszki odkryłam w tym roku, kwitną nieprzerwanie i będę je sadzić co roku

Wysiewałaś z nasionek czy kupiłaś sadzoneczki?
AgataBC 20:12, 07 paź 2014

Kupiłam po 1zł.
Nallar 20:29, 07 paź 2014

Agcia napisał(a)
Kupiłam po 1zł.

Jest ich kilka odmian, od bardzo niskich aż do takich metrowych. Kolejna roślinka o której muszę poczytać.
Katkak 20:32, 07 paź 2014

Nallar napisał(a)

No faktycznie, kiedyś nawet czytałam o tym pnączu, była to odmiana o trójbarwnym ulistnieniu, dzięki za odświeżenie mojej ulotnej pamięci One faktycznie potrzebują mocnych podpór, masz rację, lepiej będzie jak ją przesadzisz nim zniszczy Ci iglaczki.
Masz jedną sadzonkę? Czytałam że musi być para jeśli chodzi o płeć bo inaczej nie owocuje.
Muszę się nadal edukować

Sadzonkę mam jedną, rośnie u mnie 7 lat i w zeszłym roku po raz pierwszy miała owoce. Ja też myślałam, że powinny być dwa pnącza, nie wiem więc co mam za stwora
Nallar 20:53, 07 paź 2014

Katkak napisał(a)

Sadzonkę mam jedną, rośnie u mnie 7 lat i w zeszłym roku po raz pierwszy miała owoce. Ja też myślałam, że powinny być dwa pnącza, nie wiem więc co mam za stwora

Samowystarczalny okaz