Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Katkak 20:19, 13 kwi 2015

Ewunia wszystkie zmiany są fajne i bardzo cieszą. Ewcia ja tak pozytywnie chciałam Cię przestraszyć (o ile tak się da ),żebyć nie przekombinowała, bo zdrowie najważniejsze. A zdjęcie moich hostek zrobiłam w dużym przybliżeniu o tyciuleńkie są i gdyby nie to zbliżenie, to w ogóle nie byłyby widoczne. Ale to na bank one bo są takie twardziutkie, wiesz o co chodzi. Ewcia wkrótce będę dzielić hosty (czekam aż wyjdzie jeszcze jedna, taka duża) i Ci wyślę. Buziaki .
Nallar 20:34, 13 kwi 2015

Katkak napisał(a)
Ewunia wszystkie zmiany są fajne i bardzo cieszą. Ewcia ja tak pozytywnie chciałam Cię przestraszyć (o ile tak się da ),żebyć nie przekombinowała, bo zdrowie najważniejsze. A zdjęcie moich hostek zrobiłam w dużym przybliżeniu o tyciuleńkie są i gdyby nie to zbliżenie, to w ogóle nie byłyby widoczne. Ale to na bank one bo są takie twardziutkie, wiesz o co chodzi. Ewcia wkrótce będę dzielić hosty (czekam aż wyjdzie jeszcze jedna, taka duża) i Ci wyślę. Buziaki .

Wiem, wiem Kasieńko że Ty masz dobre serduszko i chcesz dla wszystkich dobrze. Czy te małe hosty okrywałaś czymś na zimę? Pytam bo ja też będę musiała przenieść do ogródka już mi ich szkoda, one takie maleńkie.
Z dzieleniem się nie spiesz, żebyś im nie zaszkodziła.
Katkak 20:54, 13 kwi 2015

Nallar napisał(a)

Wiem, wiem Kasieńko że Ty masz dobre serduszko i chcesz dla wszystkich dobrze. Czy te małe hosty okrywałaś czymś na zimę? Pytam bo ja też będę musiała przenieść do ogródka już mi ich szkoda, one takie maleńkie.
Z dzieleniem się nie spiesz, żebyś im nie zaszkodziła.

Coś Ty Ewcia, niczym ich nie przykrywałam. Spokojnie, poradzą sobie. To silne roślinki, nawet jeśli takie maluśkie .
anabuko1 08:37, 14 kwi 2015

Ale pracujesz , zmieniasz,, na wiosnę człowiek zawsze ma więcej energii i planów.Podziwiam
Piwonia bardzo ładna
Nallar 18:22, 14 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
Ale pracujesz , zmieniasz,, na wiosnę człowiek zawsze ma więcej energii i planów.Podziwiam
Piwonia bardzo ładna

Raczej pracowałam....Dziś z wyrka nie dałam rady wstać. Jutro wizyta u lekarza, bo samo nie przejdzie. Wiem, wiem, wszystkie mówiłyście o szanowaniu zdrówka ale same wiecie jak to jest.....
Mam wykopanych mnóstwo trawek, które czekają na wsadzenie a ja nie mogę nic zrobić.
Ewa777 18:33, 14 kwi 2015

Ewa do lekarza szoruj i masz wyzdrowieć
kosolka 18:42, 14 kwi 2015

Ewka, nie wiem jak inni, ale ja też zawsze próbuję domowymi sposobami i lekami bez recepty, dopiero jak nie przełazi po ponad tygodniu i jest gorzej, to idę do lekarza. Da Ci coś mocnego, kilka dni i będzie dobrze. Pociesz się chociaż tym, że pogoda do niczego, i tak byś aż tak nie poszalała.. Buziaki i zdrówka! Trawki wewal do donic na razie.
Aktualnie też jadę na groprinosinie i syropie z czarnego bzu
kasiek 20:05, 14 kwi 2015

Rabata basenowa - dobre
Z bergenia coś kiepsko po zimie nie zimie, u mnie też z nia nędza...
Nallar 20:30, 14 kwi 2015

Ewo, Olu, Byłam pewna że to przejdzie a jest duuużo gorzej, ból głowy, wysoka gorączka, światłowstręt i zero siły. Może gdybym nie siedziała (pracowała) w ogródku całą sobotę dziś nie czułabym się tak fatalnie.
Będzie dobrze, jutro poproszę o lek "szybko działający" taki dla niecierpliwych ogrodniczek
Nallar 20:36, 14 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Rabata basenowa - dobre
Z bergenia coś kiepsko po zimie nie zimie, u mnie też z nia nędza...

Kasiu, rabata basenowa, bo to miejsce wokół basenu który rozkładany jest w sezonie letnim.
Bergenia którą mój eM nazywa kapustą wygląda wręcz wstrętnie, a jeszcze te ślimaki które ją uwielbiają. Zastanawiam się nad wywaleniem jej z ogródka.