Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

barbara_kraj... 00:32, 12 kwi 2015

No, przy takiej pogodzie trudno wysiedzieć w domu, nawet jak się nie tak dawno chorowało.
O fotkach zapomniałaś.

Hoja, aby kwitła musi mieć słońce. Ja do doniczki wbiłam pałąk z drutu i na nim oplatam pędy. Im dłuzsze, ty więcej paków zawiazują.
Nallar 00:44, 12 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)
No, przy takiej pogodzie trudno wysiedzieć w domu, nawet jak się nie tak dawno chorowało.
O fotkach zapomniałaś.

Hoja, aby kwitła musi mieć słońce. Ja do doniczki wbiłam pałąk z drutu i na nim oplatam pędy. Im dłuzsze, ty więcej paków zawiazują.

Basieńko, zdjęcia robił dziś syn swoim aparatem, musi mi je zgrać. Jutro może uda mi się cyknąć kilka to wstawię.
Jeśli chodzi o hoję, to też stawiałam na słoneczko.
inag 08:33, 12 kwi 2015

Witam W takim razie czekam na zdjęcia!
Napracowałaś się w ogrodzie to dzisiaj odpoczywaj zasłużenie
Napisałaś, że rozdzielałaś rozchodniki. Ja obiecałam sadzonkę jednej Pani od siebie ale nie wiem jak ją podzielić.. One wydają mi się być takie kruche, że zaraz się połamią jak je dotykam.. Możesz mi napisać jak Ty to robisz???
Udanej niedzieli!!!!
Nallar 08:58, 12 kwi 2015

Tym razem wykopałam całą bryłę, była bardzo duża więc ją podzieliłam na trzy. Przecinałam nożem, nie unikniesz uszkodzenia czy połamania kilku badylków. Jeśli zaraz je wetkniesz w ziemię to z pewnością puszczą korzonki, one się łatwo ukorzeniają. Jeśli bryła nie jest bardzo zbita, możesz poodrywać kolejno ich różyczki, wsadzić możesz nawet te bez korzonków.
Katkak 21:43, 12 kwi 2015

Ewa kobieto szalona, z gorączką powinnaś w domu siedzieć, najlepiej leżeć , a nie zapracowywać się w ogrodzie. Moja koleżanka przeziębiła kiedyś przeziębienie i wylądowała w szpitalu. Mam nadzieję, że Cię trochę przestraszyłam i będziesz bardziej na siebie uważać. A teraz zerknij do mnie na ostatnią stronę Kochana, bo wypatrzyłam (ledwo, ledwo ) moje maleńkie hosty, te które sama wyhodowałam i posadziłam do ogrodu w zeszłym roku . Buziaki
Nallar 23:13, 12 kwi 2015

Katkak napisał(a)
Ewa kobieto szalona, z gorączką powinnaś w domu siedzieć, najlepiej leżeć , a nie zapracowywać się w ogrodzie. Moja koleżanka przeziębiła kiedyś przeziębienie i wylądowała w szpitalu. Mam nadzieję, że Cię trochę przestraszyłam i będziesz bardziej na siebie uważać. A teraz zerknij do mnie na ostatnią stronę Kochana, bo wypatrzyłam (ledwo, ledwo ) moje maleńkie hosty, te które sama wyhodowałam i posadziłam do ogrodu w zeszłym roku . Buziaki

Właśnie od Ciebie wróciłam, na zdjęciu wyglądają na dość duże, nazwałam je nawet grubaskami.
Kasiu w domu nie wysiedzę, a o leżeniu to już nawet mowy nie ma. Wiem że źle robię ale taki już typ jestem I bez straszenia proszę bo ja muszę wyzdrowieć, a szpital? już nigdy więcej
Dziś czuję się już silniejsza i mam nadzieję że to draństwo pokonałam. Pamiętasz modrzew cięty w piłeczkę? już go nie ma, piła poszła w ruch
Na jego miejsce trafił szczodrzeniec.

Nallar 23:55, 12 kwi 2015

Tu jeszcze w czasie pracy. Widoczny pieniek po modrzewiu został wykopany. uff.
Dobrze że wnusia pomagała sama bym sobie nie poradziła.
Właśnie wykopujemy rozchodnik okazały, potem było jego dzielenie.

Nallar 00:12, 13 kwi 2015

Dwie "mietły" z rabaty zostały zabrane. Zdjęć brak

inag 00:13, 13 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Tym razem wykopałam całą bryłę, była bardzo duża więc ją podzieliłam na trzy. Przecinałam nożem, nie unikniesz uszkodzenia czy połamania kilku badylków. Jeśli zaraz je wetkniesz w ziemię to z pewnością puszczą korzonki, one się łatwo ukorzeniają. Jeśli bryła nie jest bardzo zbita, możesz poodrywać kolejno ich różyczki, wsadzić możesz nawet te bez korzonków.

Ślicznie dziękuję za instrukcję! Kochana jesteś!
Widzę, że się napracowałyście z wnuczką Z taką ogrodniczką to i hektary można obrabiać
Dorota123 13:27, 13 kwi 2015

Uwielbiam zmiany niosą ze sobą zawsze coś nowego, coś co bardziej cieszy.
Nie wspominam o lekceważeniu własnego zdrowia!!!!