Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:14, 15 cze 2014

Kapibara napisał(a)
Przydreptałam śladem cudaków; robią wrażenie A iryski cudne, moje w tym roku jakoś zastrajkowały i tylko jeden zakwitł...
Donicę na piwonię pozwolisz, że zgapię ?
pozdrawiam, bedę zaglądać

Dzięki za odwiedziny. Zaglądaj, zgapiaj, pozwalam ja przetestowałam i okazało się że świetnie spełniają swoją rolę. Moje iryski strajkowały w ubiegłym roku, chyba taka ich uroda.
MamaMagda 21:17, 15 cze 2014

cudny wiciokrzew! szkoda, ze ja u siebie nie mam na niego miejsca
bardzo lubie zapach wiciokrzewu
Napia 07:11, 17 cze 2014

Nallar napisał(a)
Moje parzydło choć nie duże to już ładnie kwitnie.

Zebrinus idzie jak burza

Parzydło śliczne, choć jak piszesz młode. Moje tegoroczne i jeszcze zupełnie małe a też dzielnie kwitnie. Za to trawa urosła, że ho ho
Miłego dnia
MamaMagda 10:33, 17 cze 2014

ile lat ma Twoj zebrinus? ja kupiłam dorodne sadzonki w tym roku ale jakoś stoją w miejscu
Twojego podziwam! cudny jest!!!
Mirella 13:00, 17 cze 2014

Nallar napisał(a)
Jeszcze kilka dni temu miał tylko pączuszki.

O i masz takie pachnidło, lubię go, ale nie lubię mszyc które go oblepiają,
Masz dużo ładnych roślin, liliowce piękne podziwiam bo u mnie nie ma miejsca na wiele roślin, bardzo miło spędziłam czas w Twoim Ogrodzie Ewo
Nallar 17:39, 17 cze 2014

MamaMagda napisał(a)
ile lat ma Twoj zebrinus? ja kupiłam dorodne sadzonki w tym roku ale jakoś stoją w miejscu
Twojego podziwam! cudny jest!!!

Marta mój zebrinus ma 4 lata. Z początku też stał w miejscu, mniej więcej 2 lata temu zdecydował się pokazać na co go stać. Niczym go nie zabezpieczam na zimę ani nie zasilam.
Nallar 17:58, 17 cze 2014

Mirella napisał(a)

O i masz takie pachnidło, lubię go, ale nie lubię mszyc które go oblepiają,
Masz dużo ładnych roślin, liliowce piękne podziwiam bo u mnie nie ma miejsca na wiele roślin, bardzo miło spędziłam czas w Twoim Ogrodzie Ewo

Cieszę się Mirello, że spacer po moim skromnym ogródku sprawia Ci przyjemność.
Aby nie zapeszyć.... to jest jedyny wiciokrzew, na którym nie ma mszyc, może dla tego, że rośnie z dala od jaśminu, który jest czarny od tych małych szkodników, nawet g. z pokrzyw nie pomaga. Podjęłam decyzję, że jaśmin w moim ogrodzie jest ostatni rok. Jeśli chodzi o liliowce, to dopiero zaczynają swój spektakl, mam ich dość sporą karpę myślę, że będą się ładnie prezentowały jak wszystkie zakwitną.
Dziękuję Ci za miłe słowa i za odwiedziny, ja u Ciebie też jestem każdego dnia.
Katkak 19:20, 17 cze 2014

Ewuś wiciokrzew śliczny, taki delikatny. A zebrinus robi wrażenie . Ciekawe kiedy mój będzie taki dorodny
katarzynkak 16:55, 18 cze 2014

Nallar napisał(a)
Już nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie moja języczka.

Ja też mam te rośliny i nawet nie wiedzaiłam, że nazywaja się języczki
Moje są naprawdę duże, ale chyba posadziałam je w zbyt słonecznym miejscu, bo w południe są takie oklapnięte
Nallar 18:42, 18 cze 2014

katarzynkak napisał(a)

Ja też mam te rośliny i nawet nie wiedzaiłam, że nazywaja się języczki
Moje są naprawdę duże, ale chyba posadziałam je w zbyt słonecznym miejscu, bo w południe są takie oklapnięte

Języczki to faktycznie rośliny cienia, na słońcu lubią się pokładać i wyglądają mało efektownie. Ta którą mam ja to języczka pomarańczowa, ale muszę koniecznie zdobyć jeszcze języczkę przewalskiego, jest jeszcze ładniejsza, ale wszystko w swoim czasie.