Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 18:20, 10 mar 2016

Katkak napisał(a)
Ewcia uwielbiam Twoje piwonie. Swoje też , ale zapomniałam do nich kuknąć . Za to oprócz żółtych i fioletowych krokusów pokazały się jeszcze białe . Buziole .

No popatrz, a są tacy którzy ich nie lubią
Białe krokusiki pokazywałam Kasieńko, nie widziałaś?
Idę do Ciebie na spacer,

ryska 18:23, 10 mar 2016

Cudne piwonie i ten zapach. U mnie kiełki wychodzą, pewnie nie zakwitną w tym roku, bo maleństwo ukopałam z ziemi rodzimej w tamtym sezonie.
Nallar 18:47, 10 mar 2016

ryska napisał(a)
Cudne piwonie i ten zapach. U mnie kiełki wychodzą, pewnie nie zakwitną w tym roku, bo maleństwo ukopałam z ziemi rodzimej w tamtym sezonie.

Reniu, ja w ubiegłym roku wykopałam karpę, taką już z kiełkami, ciachnęłam ją szpadlem na pół (powiedzmy na pół) i zakopałam do ziemi. Jedna część poszła do starego dołka a druga do nowego. Zdziwiona byłam bardzo bo obie karpy pięknie się zazieleniły, a kwiatów miały tyle że musiałam im pomóc. Obcinałam bomby i (razem z mrówkami) przynosiłam do domu. Jeśli nie zakopałaś jej zbyt głęboko to kto wie....

ryska 18:51, 10 mar 2016

Pięknie dziękuję za zdjęcia. Moja to była odnoga od matecznej rośliny rosnąca jakieś 2 metry od starej kępy. Jeden listek miała. Ale teraz wystaje co najmniej 5 kiełków Wszystko się może zdarzyć
Nallar 19:35, 10 mar 2016

ryska napisał(a)
Pięknie dziękuję za zdjęcia. Moja to była odnoga od matecznej rośliny rosnąca jakieś 2 metry od starej kępy. Jeden listek miała. Ale teraz wystaje co najmniej 5 kiełków Wszystko się może zdarzyć

Co Ty piszesz 2 metry, czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam, kurcze muszę zrobić rekonesans, to może u mnie też będą.
ryska 19:41, 10 mar 2016

Nallar napisał(a)

Co Ty piszesz 2 metry, czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam, kurcze muszę zrobić rekonesans, to może u mnie też będą.

Prawdę piszę ale się nad tym nie zastanawiałam. Czy to odrosty podziemne czy z nasion?
Wiem tylko, że mój szwagier który rezyduje teraz na tym terenie ledwie kępa przekwitnie ścina ją do ziemi.
Nallar 19:58, 10 mar 2016

No a teraz, Kochani Panowie dla was życzonka. Krótkie i nie takie piękne jak te które zostawiliście w swoich wątkach dla nas pań, ale to nie treść jest tu najważniejsza.

Najserdeczniejsze życzenia
naszym wspaniałym mężczyznom
Samych pięknych chwil i roślin do nieba.
Życzy Ewa.

Nallar 19:59, 10 mar 2016

ryska napisał(a)

Prawdę piszę ale się nad tym nie zastanawiałam. Czy to odrosty podziemne czy z nasion?
Wiem tylko, że mój szwagier który rezyduje teraz na tym terenie ledwie kępa przekwitnie ścina ją do ziemi.

Mus temat zgłębić.
Dorota123 21:21, 10 mar 2016

Ewo wstawiłam moje inspiracje, jutro rano skasuję.

Jak zobaczyłam piwonie to miałam wrażenie, że aż u mnie czuję ich niepowtarzalny zapach.

Nallar 21:38, 10 mar 2016

Dorota123 napisał(a)
Ewo wstawiłam moje inspiracje, jutro rano skasuję.

Jak zobaczyłam piwonie to miałam wrażenie, że aż u mnie czuję ich niepowtarzalny zapach.

Zdjęcia widziałam, dzięki.
Piwonie mają tą zaletę że pięknie pachną a ich wadą jest to że krótko kwitną.