Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Kapibara 22:52, 17 cze 2014

Asiu cudne te perukowce, czy Ty je jakoś okrywasz na zimę, czy tylko okopujesz? Mam jednego, który od kilku lat nie moze wyjśc z niemowlęctwa bo pzremarza do korzenia i odbija i tak cały czas. Bidak ma z 40 cm
Mirella 23:05, 17 cze 2014

Fajna przesyłka
Perukowce.........Taaaa marzyłam o nich, i co i nic.........zostały w strefie marzeń, śliczne są.
asiach 23:38, 17 cze 2014

Kapibara napisał(a)
Asiu cudne te perukowce, czy Ty je jakoś okrywasz na zimę, czy tylko okopujesz? Mam jednego, który od kilku lat nie moze wyjśc z niemowlęctwa bo pzremarza do korzenia i odbija i tak cały czas. Bidak ma z 40 cm [/quote
Agnieszko, ani nie okrywam, ani nie okopuję. Żadnego z nich a mam chyba pięć lub sześć. Dokładnie nie wiem bo chyba w jednym miejscu rosną obok siebie dwa. Jeden kiedyś mi zmarzł a właściwie jedna duża gałąź. Zrobiła się co prawda dziura ale nie jest jeszcze tak źle. Poza tym większych szkód nie miałam i nie chciałąbym mieć. Ten złoty jest w miejscu odsłoniętym a ten, który częściowo przymarzł w zaciszu czyli reguły na to nie ma.
asiach 23:46, 17 cze 2014

Mirella napisał(a)
Fajna przesyłka
Perukowce.........Taaaa marzyłam o nich, i co i nic.........zostały w strefie marzeń, śliczne są.

Przesyłka bomba, pójdę dalej ten prezent już siedzi w gruncie i słyszę w ciszy nocnej jak rośnie
Ciemierniki posadziłam przy tarasie i codziennie będę obok nich przechodzić. Co przejdę to wspomne o Jagódce, której jeszcze raz dziękuję za prezent

I mam cichą nadzieję, że nie znikną jak te od taty
Napia 23:52, 17 cze 2014

asiach napisał(a)

Oj Agnieszko, jesteś bardzo miła
Dziękuję ale z tym pięknem to chyba nie tak do końca. Masę pracy jeszcze przede mną, żeby tylko starczyło sił
Pozdrawiam

Asiu, pięknie jest i kropka Ścieżki naprawdę urokliwe
A pracy w ogrodzie zawsze sporo Jeszcze nie zdążę wypielić jednej strony, to druga już zarasta Życzę zatem duuużo siły
Napia 23:55, 17 cze 2014

Bardzo podobają mi się domki dla owadów. Muszę pomyśleć o zbudowaniu takowego dla moich podopiecznych. Przesyłka ładnie wygląda w nowym miejscu
asiach 23:55, 17 cze 2014

Dla Meli palikowany modrzew szczepiony na pniu

Jałowiec też szczepiony

Wszystkie rośliny młode, szczepione palikowałam tyczkami bambusowymi + bawełnianym sznurkiem (tak aby nie uszkodzić pnia drzewka podczas poruszania się jego na wietrze)
Wiem, że fachowcy dają aż trzy paliki + taśmy. Ja ograniczyłam się tylko do jednej podpory. Sznurek lub taśma musi być z luzem tak aby nie zacisnąć pętli na pniu. Najlepiej wykonać ósemkę ze sznurka lub taśmy, zeby unknąć zsuwania się z palika i rośliny.
asiach 23:59, 17 cze 2014

Napia napisał(a)

Asiu, pięknie jest i kropka Ścieżki naprawdę urokliwe
A pracy w ogrodzie zawsze sporo Jeszcze nie zdążę wypielić jednej strony, to druga już zarasta Życzę zatem duuużo siły

I tu masz rację. Nic tak szybko nie rośnie jak chwasty. A sił przyda nam się wszystkim i tego Tobie również życzę.
Co do domków to fajnie jest popatrzeć jak owady tam się kręcą w poszukiwaniu co lepszego miesca.
Pozdrawiam ciepło i życze dobrej nocy
MagdalenaK8 08:28, 18 cze 2014

Asiu pięknie na nowym miejscu wygląda przesyłeczka. Zagonek z cudnościami na pniu wygląda bardzo klimatycznie. . Chce się żyć zagladając do Ciebie .
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.
Jag_58 09:42, 18 cze 2014

asiach napisał(a)

Przesyłka bomba, pójdę dalej ten prezent już siedzi w gruncie i słyszę w ciszy nocnej jak rośnie
Ciemierniki posadziłam przy tarasie i codziennie będę obok nich przechodzić. Co przejdę to wspomne o Jagódce, której jeszcze raz dziękuję za prezent

I mam cichą nadzieję, że nie znikną jak te od taty

Asiu nich rosną zdrowo fajne miejsce dla nich znalazłaś ja tez mama nadzieję ,ze nie znikną pozdrawiam ,miłego dnia ,ja dzisiaj walczę z zaprawami ,kompot i dżemy z truskawki