Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 20:34, 19 maj 2015

Tess napisał(a)

Poprzyglądaj się przez sezon, jakie kolory masz w poszczególnych porach roku w ich okolicy.
Obecnie stawiałabym na burgundowy
Muszę pomyśleć z kolorem drzwi
Kondzio 20:42, 19 maj 2015

Konieczki napisał(a)
Witam

Podglądam Twój ogród od zimy - ale jakoś na wiosnę zapomniałam i to co dziś ujrzałm przeszło wszelkie oczekiwania. Jest obłędnie pięknie. Chociaż gustuje w ogrodach minimalistycznych, sama zieleń i biel, to Twój przygarnęłabym od razu. Nasycenie barw, rewelacyjny akcent z drzwiami no i kury... Przepiękny ogród stworzyłeś
Gratuluję

Bardzo mi miło,choć mój ogród jest całkowitym przeciwieństwem minimalizmu, tym bardziej cieszę się, że Ci przypadł do gustu. Kury są wspaniałe, ale trochę próbują zwalczać różnorodność niektórych roślin. Drzwi w połączeniu z siatką leśną, która wtopiła się w tuje, ograniczyły zapędy kur do przestrzeni sadu. Mają więc też znaczenie użytkowe
Kondzio 20:47, 19 maj 2015

violinek napisał(a)
Spacer po Twoim ogrodzie to niesamowita przygoda ...pelna kolorow , ciekawych nasadzen ...zaskakujacy ..kojarzy mi sie z tajemniczym ogrodem
Kurki , ule i wrota ..jestes bardzo tworczy , odwazny , pomyslowy i pracowity ..podziwiam za zapal i konsekwencje w realizacji marzen
Ps. od dzisiaj jestem stalym podgladaczem Twoich poczynan ...inspirujesz !!!

Nazwanie mojego ogrodu tajemniczym ogrodem jest największym komplementem, jaki kiedykolwiek usłyszałem. To jest niedościgniony ideał, który chciałbym kiedyś osiągnąć. Od nadmiaru pochwał obrosnę w piórka i zostanę kurą a raczej kogutem
Bogdzia 21:11, 19 maj 2015

Konrad kiedy Ty zdążyłes ta rewolucje zrobic? Było i jest pięknie ale zeby w tak krótkim czasie tyle zmian było????
Kondzio 22:32, 19 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Konrad kiedy Ty zdążyłes ta rewolucje zrobic? Było i jest pięknie ale zeby w tak krótkim czasie tyle zmian było????
hi hi hi haruje jak wół hi hi hi Właśnie wróciłem z ogrodu bo przywieźli drewno na zimę i skończyłem układać i tak ciągle sobotami i niedzielami włącznie. W końcu mam satysfakcję kocham mój ogród daje mi wiele radości i jestem w stanie dużo wymagać od siebie, żeby był coraz ładniejszy
violinek 22:40, 19 maj 2015

Kondziu ..a pamietasz ?
do tajemniczego tez prowadzily drzwi ..ok.male wrota obrosniete bluszczem
Bogdzia 22:42, 19 maj 2015

Kondzio napisał(a)
hi hi hi haruje jak wół hi hi hi Właśnie wróciłem z ogrodu bo przywieźli drewno na zimę i skończyłem układać i tak ciągle sobotami i niedzielami włącznie. W końcu mam satysfakcję kocham mój ogród daje mi wiele radości i jestem w stanie dużo wymagać od siebie, żeby był coraz ładniejszy

Ogród zawsze odwzajemnia włozona w niego prace radościa jaką nam daje.Pozdrówka.
Gabriela 22:46, 19 maj 2015

Kondzio napisał(a)
I wyprostowana ścieżka tu jeszcze jestem atrakcje prac prosze mi wybaczyć za bałagan

Dziekuje Gabrysiu że mnie poparłaś

Musiałabym napisać teraz zrzędząco: a nie mówiłam?. Ale nie napiszę.
Rewelacyjnie wyszło, to jest to, lepiej być nie mogło, przepięknie jest, dziesięć punktów na dziesięć - tak napiszę.
I to nie tylko dzięki prostowaniu fal Dunaju, ale przez kompozycje i "wrażenie ogólne".
Co do niebieskich drzwi - może spróbuj podmalować szarymi przecierkami, jeżeli chcesz łagodniej. Szkoda, że u nas nie można kupić angielskich farb, tam są bardzo subtelne, piękne kolory.
Ten kolor drzwi pasowałaby do ogrodu Dzidki.
Ps. Gdybym ja wiedziała tak dobrze co zrobić u siebie w ogrodzie, jak u Ciebie z tą ścieżką... Zaczynam żałować, że nie mam długiego ogrodu.
Kondzio 16:48, 20 maj 2015

Gabriela napisał(a)

Musiałabym napisać teraz zrzędząco: a nie mówiłam?. Ale nie napiszę.
Rewelacyjnie wyszło, to jest to, lepiej być nie mogło, przepięknie jest, dziesięć punktów na dziesięć - tak napiszę.
I to nie tylko dzięki prostowaniu fal Dunaju, ale przez kompozycje i "wrażenie ogólne".
Co do niebieskich drzwi - może spróbuj podmalować szarymi przecierkami, jeżeli chcesz łagodniej. Szkoda, że u nas nie można kupić angielskich farb, tam są bardzo subtelne, piękne kolory.
Ten kolor drzwi pasowałaby do ogrodu Dzidki.
Ps. Gdybym ja wiedziała tak dobrze co zrobić u siebie w ogrodzie, jak u Ciebie z tą ścieżką... Zaczynam żałować, że nie mam długiego ogrodu.

A mówiłaś Cieszę się, że wyprostowałem linie, bo jest zdecydowanie lepiej. Kolor drzwi teraz jest jest jasnopopielaty, zastanawiałem się na ciemniejszym popielem (takim jak jest na framudze). Pszczółka zaproponowała jasnobrzoskwiniowy, zastanawiam się nad tym pomysłem? co sądzisz?
Gabriela 19:23, 20 maj 2015

Nie wiem co sądzę, jak nie widzę. Jeżeli włączyłbyś do ogrodu niebieskie donice i inne elementy, ławkę, jakąś biżuterię ogrodową na rabatach, to szare drzwi będą pasować. Tylko koniecznie coś w stylu retro. Niech Cię ręka Boska broni przed kupowaniem nowoczesnych, szarych donic.
I koniecznie niebieskie kwiaty na rabatach, ale te masz.
Pamiętasz jak jest u Dzidki - niebieskie elementy u niej świetnie grają, bo jest ich kilka.
Jasnobrzoskwiniowego nie jestem pewna.
U siebie starych drzwi chyba bym nie malowała, tylko zostawiła w kolorze drewna, ewentualnie pobejcowała na ciemno. Piszę tak, bo też mam mieć stare drzwi, wstawione w ogrodzenie pomiędzy mną i sąsiadem, gdzie mamy furtkę, w moim sadzie. Sąsiad obiecuje, ale nie ma czasu, a my nietechniczni z B.
Na siatce rośnie już winorośl i byłoby fajne przejście w stylu tajemniczego ogrodu, oczywiście tylko w sezonie zielonym.
Mam dużo zdjęć drzwi z różnych ogrodów, piękny element.