Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 20:53, 20 maj 2015

Gabriela napisał(a)
Nie wiem co sądzę, jak nie widzę. Jeżeli włączyłbyś do ogrodu niebieskie donice i inne elementy, ławkę, jakąś biżuterię ogrodową na rabatach, to szare drzwi będą pasować. Tylko koniecznie coś w stylu retro. Niech Cię ręka Boska broni przed kupowaniem nowoczesnych, szarych donic.
I koniecznie niebieskie kwiaty na rabatach, ale te masz.
Pamiętasz jak jest u Dzidki - niebieskie elementy u niej świetnie grają, bo jest ich kilka.
Jasnobrzoskwiniowego nie jestem pewna.
U siebie starych drzwi chyba bym nie malowała, tylko zostawiła w kolorze drewna, ewentualnie pobejcowała na ciemno. Piszę tak, bo też mam mieć stare drzwi, wstawione w ogrodzenie pomiędzy mną i sąsiadem, gdzie mamy furtkę, w moim sadzie. Sąsiad obiecuje, ale nie ma czasu, a my nietechniczni z B.
Na siatce rośnie już winorośl i byłoby fajne przejście w stylu tajemniczego ogrodu, oczywiście tylko w sezonie zielonym.
Mam dużo zdjęć drzwi z różnych ogrodów, piękny element.
Ja też chętnie wykorzystałbym naturalny kolor drewna,ale nie bardzo mam czas i siłę na zdrapywanie kilku starych warstw farby z drzwi. Będę myślał... Dzięki za pomoc
EPODLAS 22:05, 20 maj 2015

Pomysł z drzwiami niebanalny. To bardzo angielski ogród.Tam często wykorzystuje się różne furtki którymi przechodzi się do dalszej części ogrodu. Drzwi też pasują do tego stylu.
EPODLAS 22:05, 20 maj 2015

Pomysł z drzwiami niebanalny. To bardzo angielski ogród.Tam często wykorzystuje się różne furtki którymi przechodzi się do dalszej części ogrodu. Drzwi też pasują do tego stylu.
Mala_Mi 00:18, 21 maj 2015

Drzwi masywne, ale powodują, że proste rabaty pasują do reszty
Tym sposobem przyznaję się, że miałeś rację że proste będzie fajne i że się myliłam
Ale nie myliłam się, że Ci wyprałam z mózgu oranie ogrodu ... ogród uporządkowany to nie Twój żywioł
Kondzio 09:21, 21 maj 2015

EPODLAS napisał(a)
Bardzo się cieszę że ci się podoba, a że ci się z Anglią kojarzy bo inspirację są stamtąd zaczerpnięte Nie mogę do niej jechać to chociaż u siebie stworzę trochę Anglii
Kondzio 09:27, 21 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
Drzwi masywne, ale powodują, że proste rabaty pasują do reszty
Tym sposobem przyznaję się, że miałeś rację że proste będzie fajne i że się myliłam
Ale nie myliłam się, że Ci wyprałam z mózgu oranie ogrodu ... ogród uporządkowany to nie Twój żywioł
hi hi hi Bardzo się cieszę że się podoba i dobrze się upierałem hi hi hi A z tym ostatnim to miałaś całkowita racje jak i z innymi życiowymi poradami Jestem ci za to bardzo wdzięczny, jak już nie mam siły robić w ogrodzie to zaraz słyszę twój głos ja bym dała rady hi hi hi dobrze że dostałem o.....l od ciebie bo się wziąłem za siebie
Pszczelarnia 10:09, 21 maj 2015

Konrad, ogród odpłaca się pięknem za włożoną pracę. I to jest najfajniejsze.

Też mam jeszcze drzwi .... ale nie mam tak wspaniałego układu w ogrodzie jak u Ciebie.
Janina 17:27, 21 maj 2015

Pięknie, zachwycająco, tajemniczo.
Kondzio 18:43, 21 maj 2015

Janina napisał(a)
Pięknie, zachwycająco, tajemniczo.
Bardzo się ciesze że ci się podoba
Kondzio 18:46, 21 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Konrad, ogród odpłaca się pięknem za włożoną pracę. I to jest najfajniejsze.

Też mam jeszcze drzwi .... ale nie mam tak wspaniałego układu w ogrodzie jak u Ciebie.
Tez tak myślę nie mogę przestać myśleć nad kolorem tych drzwi

A... powiedział że dał by u ciebie drzwi do tej części wzdłuż rzeki