Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 11:09, 07 lis 2015

Agania napisał(a)
Podziwiam Cię za pszczółki, cieszę się, że ule żyją i mają mieszkańców

Miejmy nadzieję, że pszczółki przeżyją zimę
Kondzio 11:17, 07 lis 2015

mira napisał(a)
Tych pszczółek zazdroszczę i podziwiam, jedź na nauki do Kamiannej.
Piękne fotki z mrozikiem, fajnie że nie wycinasz bylin ja lubię takie powalone choć hosty wyzbierałam bo mnie wnerwiały.
Czytałam że myślisz o sprzedaży nadwyżek roślin - kiedy zaczynasz ?

Już jestem zapisany na kurs w styczniu (ale nie w Kamienniej tylko w Krakowie). Pozolkle liscie host podobaja mi sie. Byliny scinam dopiero wiosna. Moze na wiosne pomysle o zagospodarowaniu nadwyzek.
Kondzio 11:19, 07 lis 2015

anka_ napisał(a)
Cudowny ogród z klimatem, wspaniale uchwycony w kadrach. Fajna jest fotka na początku, taka robiona z góry. Pomaga zrozumieć układ ogrodu, podział przestrzeni na pokoje i celowość drzwi. A z tymi ostatnimi to bardzo niebanalny pomysł. Jestem zachwycona choć widziałam dopiero namiastkę całości.

I tak trzymaj. Żadne tam o oraniu czy zamykaniu. Bo ja muszę przeanalizować ponad 1600 stron twoich wątków, a to trochę zajmie. I musi być miejsce na pytania i dyskusję.

Przepiękne.

Bardzo dziekuje za mile slowa. Wiele osob powiedzialo, ze dopiero po wizycie Bogdzi i Irenki dowiedzieli sie, ze ogrod podzielony jest na 5 pokoi (ogrodow), chociaz mnie sie wydawalo, ze caly czas to pokazywalem
anka_ 11:48, 07 lis 2015

Kondzio napisał(a)
Wiele osob powiedzialo, ze dopiero po wizycie Bogdzi i Irenki dowiedzieli sie, ze ogrod podzielony jest na 5 pokoi (ogrodow), chociaz mnie sie wydawalo, ze caly czas to pokazywalem

To chyba jest trochę tak, że z czasem w tym natłoku ogrodowych wątków czasami zapominamy o całości. Podziwiamy fotki wybranych fragmentów. A inna rzecz, że zawsze fotki innych osób dają inne spojrzenie na dany ogród. I wtedy z zaskoczeniem odkrywamy na nowo dany ogród.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 13:36, 07 lis 2015

Kondzio napisał(a)

Bardzo dziekuje za mile slowa. Wiele osob powiedzialo, ze dopiero po wizycie Bogdzi i Irenki dowiedzieli sie, ze ogrod podzielony jest na 5 pokoi (ogrodow), chociaz mnie sie wydawalo, ze caly czas to pokazywalem

Ja ze zdjec całkiem inaczej sobie ogród wyobrazałam , zaskocznie było wielkie i bardzo miłe.Fajnie ze moglismy zobaczyc na zywo bo nigdy bym się nie domyśliła że macie tak fajnie. Tu ważna była całosc , myśl na ten ogród a nie tylko poszczególne obrazy.
hanka_andrus 13:52, 07 lis 2015

Gości miałeś co nie miara, więc ja tylko powiem tak: Wiedziałam ,że jesteś pracowitym chłopakiem, ale, że aż tak zawziętym na robotę ogrodową, to nie myślałam. Szacuneczek za piękny ogródeczek.

Powodzenia w następnym sezonie.
AsiaK_Z 14:47, 07 lis 2015

Poczytałam, na kurki popatrzyłam, za pracowitość chwalę.
Pozdrowienia zostawiam i lecę do mojej pustelni
Kondzio 15:22, 07 lis 2015

anka_ napisał(a)

To chyba jest trochę tak, że z czasem w tym natłoku ogrodowych wątków czasami zapominamy o całości. Podziwiamy fotki wybranych fragmentów. A inna rzecz, że zawsze fotki innych osób dają inne spojrzenie na dany ogród. I wtedy z zaskoczeniem odkrywamy na nowo dany ogród.

Tym bardziej, że dla mnie pewne rzeczy jak układ ogrodu i rabat jest oczywisty, a dla kogoś kto ogląda zdjęcia poszczególnych rabat już nie do końca. Trudno na zdjęciach ująć perpektywę ogrodu, który ma 120 metrów długości i jest podzielony na 5 części
Kondzio 15:23, 07 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja ze zdjec całkiem inaczej sobie ogród wyobrazałam , zaskocznie było wielkie i bardzo miłe.Fajnie ze moglismy zobaczyc na zywo bo nigdy bym się nie domyśliła że macie tak fajnie. Tu ważna była całosc , myśl na ten ogród a nie tylko poszczególne obrazy.

Fajnie Bogdziu to jest u Ciebie, my mamy wciąż młody ogród, dużo mniejszy i nie posiadający tak pięknego tła i położenia jak Twój.
Kondzio 15:24, 07 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Gości miałeś co nie miara, więc ja tylko powiem tak: Wiedziałam ,że jesteś pracowitym chłopakiem, ale, że aż tak zawziętym na robotę ogrodową, to nie myślałam. Szacuneczek za piękny ogródeczek.

Powodzenia w następnym sezonie.

Dzięki i fajnie znowu Cię słyszeć na wątku