Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród pod Białymstokiem

Mały ogród pod Białymstokiem

MamaMagda 09:21, 29 lip 2014

Ja mam młode Gracki u siebie -zdecydowanie nie tak wyglądają.
U Ciebie przebarwiają sie też końcówki?
Moje mają taki charakterystyczny biały pasek wzdłuż źdźbła.

kris_bialystok napisał(a)

Waszym zdaniem tam wygląda młody Gracillimus? pytam też bo zobaczyłem w lokalnej szkółce identyczne sadzonki i tam są pod nazwą Goliath lub Gogant

kris_bialystok 09:28, 29 lip 2014

porobię dziś dokładniejsze zdjęcia - kilku sztuk żeby było lepiej widać

katiaxx 09:36, 29 lip 2014

rany, alejka wygląda fajnie, ile ją robiłeś ?
kris_bialystok 10:07, 29 lip 2014

kilka godzin ręcznie wycinam nożykiem kształt - wybieram darń i ziemię - sypię piasek z piaskownicy - ubijam - kładę kamień i dosypuje czarnej ziemi w wolne przestrzenie..

mam jeszcze 2 razy tyle kamieni więc na bank coś jeszcze powstanie
ana_art 10:17, 29 lip 2014

no pięknie Ci wszystko wyszło, myślę że jesteś z siebie zadowolony
Musisz koniecznie dać jakąś podpórkę przy tym drzewku przy tarasie, żeby je naprostować
kris_bialystok 10:29, 29 lip 2014

ana_art - dodałaś rozpędu do moich prac - bez tego się bałem sam ruszyć - już kolejne rabaty np wrzosowisko myślę, że nieźle sobie poradziłem nawet jak dla kogoś zaawansowanego - bo ja jestem mega zadowolony

przede mną jeszcze 2 ważne rabaty - przedogródek i na przeciwko największego okna w domu - ale z tym poczekam na kolejny rok i dopływ gotówki
własnie zauważyłem, że wrzucałem zdjęć z przedogródka bo tam już pewne zmiany zaszły

a co do drzewka - masz na myśli tą niby Robinię? mi się ten kształt podoba - jest dość gruby i nie wiem czy jakikolwiek kołek da radę to wyprostować
ana_art 11:27, 29 lip 2014

kris_bialystok napisał(a)
ana_art - dodałaś rozpędu do moich prac - bez tego się bałem sam ruszyć - już kolejne rabaty np wrzosowisko myślę, że nieźle sobie poradziłem nawet jak dla kogoś zaawansowanego - bo ja jestem mega zadowolony

przede mną jeszcze 2 ważne rabaty - przedogródek i na przeciwko największego okna w domu - ale z tym poczekam na kolejny rok i dopływ gotówki
własnie zauważyłem, że wrzucałem zdjęć z przedogródka bo tam już pewne zmiany zaszły

a co do drzewka - masz na myśli tą niby Robinię? mi się ten kształt podoba - jest dość gruby i nie wiem czy jakikolwiek kołek da radę to wyprostować

tak chodziło mi o robinie, ale jeśli Tobie się podoba to ok, bo to najważniejsze! gdyby to było drzewko typu bonsaj i charakter ogrodu japoński to wówczas takie pochylenie nawet wskazane, mnie niestety razi ten krzywy pień w geometrycznym ogrodzie.
kris_bialystok 11:30, 29 lip 2014

pewnie dorosnę i do tej uwagi jeszcze tak na to nie patrze
ale brzmi to sensownie!

pojedyncze drzewko mi się podoba - ale masz rację, że odbiega to od reszty...

a co myślisz o tej trawce? Gracimillus w zbyt mokrej ziemi czy inna odmiana?
ana_art 11:40, 29 lip 2014

nie mam pojęcia, u mnie nie ma podmokłego terenu, też mam sadzone gracki w tym roku później zrobię fotkę z bliska. Być może przechodzi kwarantanne nie wiem nigdy tak nie miałam...
AgaAga 23:01, 29 lip 2014

Jestem pod wrażeniem umiejętności w tworzeniu ogrodu a ta alejka z kamienia jest jak z pod ręki profesjonalisty
Mam pytania odnośnie choiny kanadyjskiej, czy jesteś z niej zadowolony i gdybyś miał jeszcze raz planować nasadzenia to nie zrezygnowałbyś z niej? zauważyłam też że jest chyba podparta tak?
pozdrowienia z tej samej "wioski"