Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

zoja 13:46, 09 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
(...) i powiem, że zaczyna mi coś świtac w głowie

i to w tej całej dyskusji podoba mi się najbardziej
fajnie, że na coś wpadłaś
trzymam kciuki - pomimo, że się nie odzywałam bo nie mam pojęcia o skarpach
Anda 13:47, 09 mar 2017

Domi, a Wy chyba tez ogrodzenie bedziecie robic w tym roku, cos czytalam, prawda to? To moze akurat mozna by i murki wtedy zrobic. Wiadomo, ze to nie tak hop siup, to bardzo duzo pracy.
Ty masz tam chyba duzo slonca. O nasadzeniach aromatycznych, ziolowych myslalam, jak np. oregano, majoran, roznego rodzaju szalwie, curry, jakies nie za wysokie trawy itp.
Trzymam kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 13:48, 09 mar 2017

zoja
Dominika11 13:50, 09 mar 2017

Anda napisał(a)
Domi, a Wy chyba tez ogrodzenie bedziecie robic w tym roku, cos czytalam, prawda to? To moze akurat mozna by i murki wtedy zrobic. Wiadomo, ze to nie tak hop siup, to bardzo duzo pracy.
Ty masz tam chyba duzo slonca. O nasadzeniach aromatycznych, ziolowych myslalam, jak np. oregano, majoran, roznego rodzaju szalwie, curry, jakies nie za wysokie trawy itp.
Trzymam kciuki
aleś mnie rozszyfrowała no
ten murek niższy co dzieli działki bedzie własnie robiony przy ogrodzeniu i też pomyslałam, żeby cosik wymodzić na tej wyższej skarpie tutaj, ale muszę czekać na eMa i musimy obgadać całą tą sprawę
Anda 13:56, 09 mar 2017

Domi Oby się udało po Twojej myśli
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 13:57, 09 mar 2017

Makao_J 13:58, 09 mar 2017

Ciesz się że umysł masz jaśniejszy
To najważniejsze
Dominika11 14:00, 09 mar 2017

o tak
makadamia 15:01, 09 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
coś koło tego, ziemia, praca, ale skąd jeszcze miejsce na złagodzenie - qurcze sama już nie wiem

Domi, masz jakiś plan z wymiarami swojej działki? Albo chociaż zdjęcia z boku tej skarpy?

Bo patrząc na dotychczasowe zdjęcia wydawało mi się, że od skarpy do drzew jest całe multum miejsca
Basilikum 17:15, 09 mar 2017

Domi ja na skarpach sie nie znam. mam troche spadku w ogrodzie i jedna "skarpe" (tam jest skalniak) ale ona do Twojej sie nie umywa. Poczytalam rady i tak mi w oko wpadlo, ze Ewa Ci radzila bawelniana szmate i posadzic rosliny, ktre sie ukorzenia i beda skarpe w ryzach trzymac. Piszesz, ze masz taka szmate i na niej kamienie ale kamienie sie nie trzymaja, bo korzeni nie Maja. Rosliny beda sie inaczej zachowywac. Ja widuje czesto irge na skarpach w okolicy.