Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

inag 20:31, 28 kwi 2015

bdan napisał(a)
No to ja, żeby namieszać oddam głos za szmaragdami

To jesteśmy dwie
zbigniew_gazda 21:12, 28 kwi 2015

Agatko już widzę oczyma wyobraźni jaki będzie piękny ogród za chwilkę. Oddaję głos na szmaragdy- bo przechodzę codziennie w czasie spaceru z piesem obok 4 szt pęcherznic które mają ok 4 lat. Ich średnica to ok. 1, 5 m jak nie więcej. Wewnątrz krzewu są konary grubości 3-4 cm.
Twoje pęcherznice są stanowczo za blisko siatki. Za chwilę na niej będą i co z przycinaniem? Co z przycinaniem w ogóle. To będzie obowiązek.
Co do szmaragdów- to sadziłem 2 lata temu szpaler. Jak kupisz 20 szt wysokości 1 m
(płaciłem 18 zł) i posadzisz co 75 cm to będzie miodzio. Za 3 lata będą wysokie na 1, 8 m.
Piękne tulipany. Pozdrawiam.
Agatan24 13:35, 29 kwi 2015

Ale mi teraz namieszaliscie.
Zbyszku jesteś pewien że za 3lata tak szybko urosna?
Niedawno kupowalam 12szt smaragdow 80cm i mam wrażenie ze zanim one urosna to miną wieki.
Zupełnie nie wiem co mam teraz zrobić.
Szkoda ze Danusia ma teraz tak mało czasu jej głos byłby ważny dla mnie, ale Wasze też oczywiście są
Pozdrawiam.
iwka 14:03, 29 kwi 2015

Witaj Agato

Pęcherznice bardzo ładne, szkoda ich ale ja bym zamieniła na szmaragdy
Agatan24 14:07, 29 kwi 2015

iwka napisał(a)
Witaj Agato

Pęcherznice bardzo ładne, szkoda ich ale ja bym zamieniła na szmaragdy

Witaj
Przed chwilka Danusia tez nspisala mi żeby wywalić pecherznice.
Gardenarium 14:31, 29 kwi 2015

Jak widzisz mojego głosu nie zabrakło, brak czasu - owszem, ale dla przyjaciół i zyczliwych warto zajrzeć choć czasem Kup małe, zobaczysz jak szybko urosną. Daj im w dołek żarcia i podlewaj, ale nie zalewaj. Tylko nie kupuj kopanych, tylko ukorzenione, szkółkowane w donicach...ruszą z kopyta i ani się obejrzysz a fryzury sąsiada nie będzie widać...no chyba że łysy jest

Instagram Ogrodowiska
Agatan24 14:50, 29 kwi 2015

Gardenarium napisał(a)
Jak widzisz mojego głosu nie zabrakło, brak czasu - owszem, ale dla przyjaciół i zyczliwych warto zajrzeć choć czasem Kup małe, zobaczysz jak szybko urosną. Daj im w dołek żarcia i podlewaj, ale nie zalewaj. Tylko nie kupuj kopanych, tylko ukorzenione, szkółkowane w donicach...ruszą z kopyta i ani się obejrzysz a fryzury sąsiada nie będzie widać...no chyba że łysy jest

Ojej nie spodziewałam sie ze zajrzysz do mnie cala happy jestem
Tak jest szefowo zrobie jak radzisz kurde szczerze sie do monitora jak glupia ale sie ciesze ze znalazlas dla mnie chwilke
Hogata 14:50, 29 kwi 2015

Ja też bym pęcherznice wywaliła, mam kilka i szybko się starzeją. Gałęzie robią się grube i brzydkie.
Szmaragdy szybko ci urosną, widziałaś u Any Art. Ja też mam szmaragdy kupowałam małe, maluteńkie, bo płaciłam za nie 4,5 wystarczy zasilać je nawozem przez pierwsze lata i rosną ładnie. U mnie są już równe z płotem.
agam 14:51, 29 kwi 2015

Jestem za wyciepaniem pęcherznic. Miałam je u siebie na długości ponad 30m. Po 4 latach porażka. Zrobiły się brzydkie, trzeba je ciąć kilka razy w sezonie, no i te liście do grabienia ...

A teraz się przywitam . Piękny ogród się zapowiada. Aha i słuchaj rad Szefowej, zawsze ma rację .
Agatan24 14:54, 29 kwi 2015

Witajcie u mnie.
Nie ma na co czekać zabieram się więc do roboty