Aniu, coraz piękniej u Ciebie, juz widzę Twoje różane girlandy. Jak kiedys doczekam się drewnianego tarasu tez mam w planie posadzić róże i clematisy. Poki co mam wsadzone dwie róże z lidla , zwykłe, nie wiem jak sie nazywaja. Jedna przesadzilam w kwietniu, przeżyła szok, zżółkła i zgubila liscie a teraz wypuszcza od korzenia, druga przesadzona calkiem fajnie rosnie i nawet kwitnie
Przeszłam po twoim ogrodzie od początku , sporo pracy was kosztował dom a teraz pomału ogródek nabiera kształtów .. Jeszcze kilka razy będziesz zmieniać nasadzenia aby ogród wyglądał tak jak sobie wymarzyłaś ..
W rogu przy tarasie przy murowanej ścianie ja bym posadziła hortensję pnącą miała by się czego czepiać i piąć się do samej góry ..Lubię hortensje i teraz posadziłam je w jednym rządku i czekam na ich kwitnienie . Klematisy u mnie też zaczynają kwitnąć ..
Ania, tylko w dzień nie śpię, jak prawdziwa sowa
Noce są moje. Zawsze lubiłam siedzieć do późna... świat wydawał mi się inny nocą, wszystko spowalnia, myśli jaśniejsze...
Kwestia wyboru jak się wypoczywa
Janinko, dziękuję za odwiedziny i słowa otuchy.
Pracy sporo ale jak siadamy na tarasie przy kawce, dzieci boso po trawie... To są takie chwile kiedy nam nie żal. Ale bywało różnie. Znajomi na wakacje- my na działkę porządkować, znajomi na grila- my na działkę i tak przez cztery lata. W każdą wolną chwile przyjeżdzalismy ogarniac teren a potem na budowę. A teraz znów końca nie widać, oj jak się cieszę )
Pozdrawiam cię serdecznie, moja krajanko, wiesz,że chyba mieszkamy najbliżej siebie?
Złozyłam dzisiaj zamówienie na róże. Przyjadą w środę lub piątek,już drobię z radości
Zostałam przy swoich pierwszych typach, choć targało mną okrutnie...
i trudno się było oprzeć reszcie. Zauważam jednak,że ogrodowisko uczy rozsądnego podejścia do zakupów. Danusia na ministra!
No, teraz z tymi ministrami to różnie... Moze lepiej Danusi tak zle nie życzyć? ))
Co rusz jakaś afera.
A gdzie zamówiłas róże? Bo tez mnie korci. Mam takie super miejsce, widok z okna w kuchni - uważam, ze patrzenie na piękne róże podczas mycia garów mogłoby te prace uszlachetnic