Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek....kiedyś będzie ! :)

Ogródek....kiedyś będzie ! :)

Kasya 23:52, 13 lip 2015

jankosia napisał(a)
Wiesz co, ona jest zaszczepiona gdzieś na wysokości 1,5m, pewnie na brzozie brodawkowatej i o ile korona się rozrasta, o tyle podkładka bardzo wolno przybiera na grubość. Trochę mnie to martwi i ciągle jest opalikowana a i tak boję się że się kiedyś złamie - duży kapelusz na cienkiej nóżce - tak powiem
Widziałam ją w Pęchcinie, widziałam. Dojrzałam też inną brzozową piękność u nich w ogrodzie, ale wprowadzą do sprzedaży dopiero jesienią Jak pokazałam mężowi jej zdjęcie to spytał tylko : "rozumiem że to nasza przyszła brzoza?" Znaczy będzie moja

Aaa... Rozumiem. Hmm... Moja inaczej. Moja jest zaszczepiona na wys 20 cm i w sumie ma ze 2,5m
A pokaz fotke tej nowej albo napisz jaka to odmiana
jankosia 00:05, 14 lip 2015

Muszę przysiąść do komputera to wrzucę na pewno na wątek spotkaniowy. Teraz z telefonu piszę to nie bardzo mam możliwość wrzucenia czegokolwiek Ta piękna brzoza to white light
E, to ta twoja brzózka musi być fajna jak prawie cała na własnym "patyku". No ale tak to jest jak się kupuje w dobrych szkółkach Ja też z drzewami wracałam do domu A teraz nie mogę się zdecydować gdzie je posadzić
BusyBee 09:56, 14 lip 2015

Poczytałam wszystko o brzozach. Temat bardzo mnie interesuje, bo nadal nie zdecydowałam jakie drzewka posadzić u siebie.
Kasiu masz już miejscówkę dla swojej gracilis? ona niewysoka rośnie, więc pewnie nie będzie problemu
Przy okazji pytanie do Jankosi, bo nie ma swojego wątku...a o brzozach wie chyba sporo A może Ty Kasiu pomożesz?
Czy wszystkie brzozy to takie pijusy jak o nich piszą? i czy wszystkie takie śmieciuchy? Zostawiłam, na nowej rabacie miejsce na dwa drzewka oddalone 3 merty od siebie. Chcę, żeby miały lekką koronę i nie urosły za duże- 5- 8 metrów max. Myślałam o Doorenbos, ale czy nie wykończy mi roślin, które w pobliżu rosną?
Mam 13 letnią youngii i jednak dość sucho tam i korzenie płytko....
zawitka 10:08, 14 lip 2015

Kasiu widzę że wróciłaś z zakupami --obejrzałam spotkanie dużo Was było I fajnie Znalazłam ciebie na zdjęciach takie spotkanie daje dobrego kopa AAA wyszłaś klawo na zdjęciach nie ujmuj sobie
ag_zie 12:52, 14 lip 2015

Piękne zakupy! czekam na okazanie nasadzeń! Szkoda że nie mogłam i ja uczestniczyć w tym spotkaniu Urodzinowym!
A czy doczekamy się odpowiedzi na pytanie: biały czy czarny? Jak Cię przypadkowo spotkam w Żabieńcu chciałabym się przywitać
Mirka 13:15, 14 lip 2015

A co tu dzisiaj tak cicho?a zakupy pewnie sadzisz
okaż jak posadzisz
popcorn 13:39, 14 lip 2015

poczytałam o brzozach pokaż, posadzone?
Kasya 14:11, 14 lip 2015

O matko... Pokaz i pokaz
Jeszcze nie wszystko posadzone
Trochę trwa wymyslanie miejsca, przenoszenie innych roślin ...
Nawet nie mam czasu przy kompue usiąść a z telefonu fotek nie wstawię
Jezowki i trawki juz pokazywalam na rabatce z różami a rudbekie pod płotem, jest z nim równa
Reszta potem
amelia_b 14:16, 14 lip 2015

Pokaż no pokaż
Kasya 14:18, 14 lip 2015

BusyBee napisał(a)
Poczytałam wszystko o brzozach. Temat bardzo mnie interesuje, bo nadal nie zdecydowałam jakie drzewka posadzić u siebie.
Kasiu masz już miejscówkę dla swojej gracilis? ona niewysoka rośnie, więc pewnie nie będzie problemu
Przy okazji pytanie do Jankosi, bo nie ma swojego wątku...a o brzozach wie chyba sporo A może Ty Kasiu pomożesz?
Czy wszystkie brzozy to takie pijusy jak o nich piszą? i czy wszystkie takie śmieciuchy? Zostawiłam, na nowej rabacie miejsce na dwa drzewka oddalone 3 merty od siebie. Chcę, żeby miały lekką koronę i nie urosły za duże- 5- 8 metrów max. Myślałam o Doorenbos, ale czy nie wykończy mi roślin, które w pobliżu rosną?
Mam 13 letnią youngii i jednak dość sucho tam i korzenie płytko....

Tak jak opisujesz to tobie ta gracilis tez by pasowała
Wszystkie chyba brzozy maja płytki i szeroki system korzeniowy i dlatego tak ciągną wodę
Ja mam dużą brzozę, taką zwykłą tuż za płotem, właściwie opiera się o płot..
A przy płocie rabatka z roślinami, ale cały ogród trzeba i tak podlewac
Duża brzoza smieci, ale da się przeżyć z trawnika zbieram kosiarką a na rabatkach w gąszczu nie widać
Trochę wiatr wywieje, trochę zgniją, trochę się przydadzą na zimę do okrycia roślin
Nie grabię właściwie