Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 19:08, 16 sty 2015

malkul napisał(a)
jak tam? raportuj

ciągle etap pomiarów, muszę nanieść istniejące drzewa ale jak jadę rano do pracy to na wariata a jak wracam to przed 17 jest półmrok i nie chce mi się latać z latarą

ale miałam tu taki filmik gdzie był żywopłot z choiny (maja w ogrodzie), cięty na - jakiejś 18 minucie i nie mogę znaleźć w mym przepastnym wątku.

chciałam mu się jeszcze raz przyjrzeć ...

dziś mam pecha, najpierw zatankowałam za 6 dych a zapłaciłam 7 , olewając paragon i resztę, nie byłby to wielki problem ale mam nieco ograniczony dostęp do gotówki bo kilka dni temu zostawiłam kartę w sklepie w czytniku i musiałam zastrzec. Bez karty ciężkie życie

Kupiłam tez cukier ale się rozkleił, przy kasie pani nie miała woreczka, więc jakoś położyłam go na siedzeniu w aucie , potem był zakręt
i ten cukier się raczył spaść - oczywiście 'masłem do dołu" więc zadziałało któreś tam prawo murphiego.
Prawa maurphiego mnie lubią.

Dobrze że dziś nie wychodzę już domu.

katiaxx 19:10, 16 sty 2015

polinka napisał(a)
Na dzień dzisiejszy też bym poszła w grab Mam u siebie smaragdy i mimo, że są ładne cały rok to taki bardzo pospolity ten żywopłot. Choć u siebie będę go cięła w pionie i poziomie aby pasował do minimalistycznego ogrodu

Sadzonki graba obojętnie jakiej wielkości kupisz i tak trzeba go od razu przyciąć. Chyba, że kupisz już taki formowany ale z tego co się orientowałam to cena o wiele wyższa niż zwykłe pojedyńcze. Madżena ma u siebie żywopłot grabowy, jakiś czas temu pokazywała wzrost rok po roku.

Pozdrawiam Panią czosnkową

nie pójde do Madzenki szukać tego graba rok po roku choć ciekawam ale nie da rady znaleźć
Polina co to za cwiet w awatarze twym ?
anka_ 19:18, 16 sty 2015

Kasiu tu masz wszystko w pigułce https://www.ogrodowisko.pl/watek/4492-fotorelacje-pielegnacja-roslin?page=5
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
siakowa 20:49, 16 sty 2015

Tu tez masz conieco
siakowa 20:49, 16 sty 2015

Aaaaa link
https://www.ogrodowisko.pl/watek/436-grab-carpinus?page=8
katiaxx 21:06, 16 sty 2015

dziękuję
ewakatowice 21:50, 16 sty 2015

katiaxx napisał(a)

ciągle etap pomiarów, muszę nanieść istniejące drzewa ale jak jadę rano do pracy to na wariata a jak wracam to przed 17 jest półmrok i nie chce mi się latać z latarą

ale miałam tu taki filmik gdzie był żywopłot z choiny (maja w ogrodzie), cięty na - jakiejś 18 minucie i nie mogę znaleźć w mym przepastnym wątku.

chciałam mu się jeszcze raz przyjrzeć ...

dziś mam pecha, najpierw zatankowałam za 6 dych a zapłaciłam 7 , olewając paragon i resztę, nie byłby to wielki problem ale mam nieco ograniczony dostęp do gotówki bo kilka dni temu zostawiłam kartę w sklepie w czytniku i musiałam zastrzec. Bez karty ciężkie życie

Kupiłam tez cukier ale się rozkleił, przy kasie pani nie miała woreczka, więc jakoś położyłam go na siedzeniu w aucie , potem był zakręt
i ten cukier się raczył spaść - oczywiście 'masłem do dołu" więc zadziałało któreś tam prawo murphiego.
Prawa maurphiego mnie lubią.

Dobrze że dziś nie wychodzę już domu.

Ależ masz życie pełne „smaczków”
Może Twoje roztrzepanie to wynik zbliżającej się wiosny, jakaś zakochana, zamyślona lub …co gorsze przepracowana

malkul 15:00, 19 sty 2015

to roztrzepanie kasi to po protsu charkter i Ewo nei doszukiwalabym się tu głębszy powodów, poniważ właśnie taka jest cudowna
kosolka 15:11, 19 sty 2015

własnie tak Gosiu Też tak uważam
ewakatowice 19:07, 19 sty 2015

malkul napisał(a)
to roztrzepanie kasi to po protsu charkter i Ewo nei doszukiwalabym się tu głębszy powodów, poniważ właśnie taka jest cudowna

ależ ja kocham Kasieńkę taką jak jest