Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Marti_01 19:15, 13 cze 2016

kasia_w napisał(a)

Dużo nowych osób u mnie bywa ostatnio stąd pytania o tabliczki.Robiłam je sama instrukcja gdzieś w wątku.To są witraże malowane patyna

Właśnie nie zauważyłam dlatego zapytałam. Czułam, że to ręczna robota, bo wyjątkowo estetyczne i piękne, ale musiałam zapytać
Karabela 21:08, 13 cze 2016

Kasiu ale pięknie się wszystko rozrosło Ślicznie
czy Ty masz jasnote? Chcę kupić do zadarnienia i wydaje mi się że u Ciebie widziałam. .. zadowolona jesteś? Potrzebuje do suchego cienia pod świerki. ..

Jakiś mega dubelek się zrobił

Kolejny dubel

Znowu
Kwiatek na przepraszam

Ostatni
kasia_w 22:30, 13 cze 2016

Też masz nowy telefon? Jasnota brzydnie w sloncu- czernieja jej listki.Lubi płócien ale czy suche to nie wiem, bo tam podlewam zwykłe.Mocno się rosprzestrzenia długo kwitnie i jest w dużej części zimozielona.Może nie jest to najszlachetniejsza roślina ale lubię ją i polecam
kasia_w 22:35, 13 cze 2016

Właśnie zjadłam truskawki z innego źródła niż zwykle i jestem cała w czerwone kropki jakim swinstwem były pryskane?

A tak w temacie- w tym sezonie walczę z mszyca tylko ekologicznie. I na cóż moje starania jeśli sąsiedzi pryskanja cały ogród "zapobiegawczo" na komary i kleszcze ... A komarów na razie przynajmniej jak na lekarstwo

Marti_01 22:53, 13 cze 2016

Oj też mam takiego sąsiada. Posadziłam sobie warzywka a on mi za płotem z opryskiwaczem lata i wali litry świństwa na dosłownie wszystko co tam ma i tyle mam z eko ogródka Na szczęście mszycy jeszcze nie mam.

Co do truskawek to ostatnio na targu kupowałam sadzonki truskawek i pan plantator mi sprzedając udzielił takiej rady: żeby truskawki były zdrowe i duże trzeba pryskać min. 3 razy. Kiedy kwiatek jest jeszcze w pączku, kiedy się pączek rozwinie i kiedy płatki opadną. - I mamy samo zdrowie :/
Karabela 09:24, 14 cze 2016

kasia_w napisał(a)
Też masz nowy telefon? Jasnota brzydnie w sloncu- czernieja jej listki.Lubi płócien ale czy suche to nie wiem, bo tam podlewam zwykłe.Mocno się rosprzestrzenia długo kwitnie i jest w dużej części zimozielona.Może nie jest to najszlachetniejsza roślina ale lubię ją i polecam

Tak nowy tel
Dzięki za jasnote. Ja lubię takie wcale nie szlachetne roślinki będzie rosła z narecznicami i bodziszkami w dużych plamach
Miłego dnia