BaRa - dzięki

zachęcam też do krytyki, bo żadnej się nie boję, a widzę, że u Ciebie również prostokreślnie
Madżenko - help! Madży mi się tam kiedy jaki gabion i trochę ładnych prostych linii jak u Ciebie, które ujarzmią bałagan, który na pewno stworzę
Lidka - genialny pomysł ze świdośliwą! Co prawda kojarzę ją z ogrodu botanicznego jako rachityczne wątłe drzewko schowane pod innymi, ale w ogrodzie na eksponowanym miejscu na pewno będzie cudo! Teraz tylko pytanie - gdzie znajdę dostatecznie dużą sadzonkę - na razie znalazłam takie około 1m. Jakbym znalazła ładną sadzonkę to jestem w stanie nawet zrezygnować z grujecznika

Jest sporo pasujacych wielkością drzewek, ale chcę żeby to było naprawdę coś wartościowego i dekoracyjnego w różnych okresach

A przy okazji - uwielbiam Dzierżoniów i okolice, jeździłam do starej zajezdni na praktyki parę razy
aleksandra_g - a dziękuję
GabiK - też mu się przyglądałam, od biedy ciekawie może wyglądać też 'Pendula' - ciełabym ją w ładny parasol... oczywiście póki tu będę mieszkać

Masz może jakieś namiary na szkółkę, która sprzedaje troszkę większe sadzonki w normalnych cenach?
ewalm - ja pod lawendą się podpisuję czterema odnóżami, tylko nie chciałam jej kupować by nie stała tu sobie jak pozostałe sierotki w doniczkach. Wrotycz mi nie przeszkadza, nawet natargałam sobie ostatnio jego liści, ale niestety przyuważyłam na nich też kolonię mszyc i mrówek :/ może nie lubią kwitnącego? Gnojówek mus spróbować.. chyba dziś pójdę po pokrzywy.
gunia - a witaj

inspiracji to ja mam w głowie aż nadto, dlatego nie mogę się na nic zdecydować i konsekwentnie tego trzymać
MIKRO ogród 1.0