Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:11, 17 sty 2016

frezja napisał(a)
Różnicę widać gołym okiem...fajnie...porządek musi być

Ewuniu, ten ogródek nabrał zupełnie innego charakteru. Teraz mi się bardziej podoba, ale jeszcze sporo brakuje. Czekam, aż tuje urosną przy płocie

MirellaB napisał(a)
Zdecydowanie po ładniej, robi wrażenie
Iwonka od początku jak Cię poznałam podziwiałam Twój zapał i rewolucje ogrodowe. Pięknie, pięknie, co to będzie w tym roku, roślinki już większe, już nie mogę się doczekać Twojego ogrodu

Mirelko, czasami ty mnie też dopingujesz do pracy. Człowiekowi się nie chce momentami, a ty potrafiłaś się pytać o realizację planów. I jak tu odpuścić?

leon60 napisał(a)
brawo !

Olu, dziękuję. Jak tak patrzę na twoje ogrodowe realizacje, chciałabym też mieć tak ładnie. To motywuje.
Iwk4 17:20, 17 sty 2016

Olga, nie jestem pewna tego wyczucia stylu. Czasami tyle rzeczy się podoba, ze jest obawa, by było wszystko spójne. Inspiracje sobie zapisuję, czasami coś bardziej mi utkwi w myślach i nie może wyjść z głowy. A potem kombinuję, jak to przełożyć na mój ogród

Dominiko, Agatko, Gosiu
, dziękuję bardzo za pochwały.

Ewo, Joasiu, jak to mówią, ze bez pracy nie ma kołaczy. W ogrodzie zawsze jest praca. Ważne, by z przyjemnością za nią nadążać. Praca w ogrodzie powinna cieszyć, a jeśli jest przy okazji wyzwaniem, to jest też z tego satysfakcja. Realizacja celów trzyma mnie w pionie

Agania 17:25, 17 sty 2016

Iwonko, metamorfozy zdecydowanie robią wrażenie na odbiorcy, żywe kolory, mnogość kwiatów, soczysta zieleń i wyraźnie zaznaczone rabaty...to jest to
Iwk4 17:27, 17 sty 2016

Łuki, przypadkiem udało mi się zrobić zdjęcie z podobnej perspektywy. Stąd efekt porównawczy lepszy.
Niestety na początku mało kto robi dokumentację. Potem jest już to obowiązkowe. Sprzed ery Ogrodowiska mam mało zdjęć.

Ewo, bardzo dziękuję. Miło mi

Kasiu, już pisałam u Ciebie, ze w twoim ogrodzie ich nie widzę, ale każdy sam wie,co munie pasuje, jestem pewna, ze dalej będziesz dążyć do doskonałego ogrodu. Z każdym rokiem ogród się zmienia, czasem zbyt duże rośliny wymagają korekty, zaburzają porządek i coś z nimi musimy zrobić.

Juzia, Kasia się już rozmyśliła. Mam taką nadzieję
polinka 17:28, 17 sty 2016

Iwonko, Smaragdy szybko rosną, jeszcze 2-3 lata i będą już zasłaniać Możesz zastosować pinivit do oprysku. U mnie rosły w oczach po zastosowaniu tego nawozu
Iwk4 18:53, 17 sty 2016

Ilonko, Ewo, Kasiu - dziękuję

Iwonko, dawno Cię nie było Muszę sprawdzić, co u Ciebie nowego

Madżenko, jeszcze ogródek nie jest skończony. Muszę obmyślić projekt następnych miejsc. Niby coś tam posadzone, ale nie pasuje mi do końca, brakuje jeszcze sporo. No i trawnik w tym roku musi być pod kontrolą.
Iwk4 18:53, 17 sty 2016

Sylwio, witam się u mnie. Zapraszam. Jeszcze nie wszystko jest zaplanowane. Troszkę zostało A potem kosmetyka, dosadzanie, uzupełnianie rabat. Ostatnio czytałam u Mirelli wpis Waldka o nowym spojrzeniu na ogród. Bliżej przyglądam się ostatnio inspiracjom z CHFS.
Rok temu nie rozumiałam tych nasadzeń. Jakoś "łąka" wymieszana z kostkami bukszpanowymi i kulkami do mnie nie przemawiała, wolałam ogród poukładany, uporządkowany, dziś inaczej odbieram tamte projekty Stipa też jest rozwiana w ogrodzie i mnie zachwycała w tym roku. Szczególnie w połączeniu z jeżówkami i szałwią

Iwk4 18:55, 17 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonko miłej niedzieli

Mirelko, dziękuję. Była spokojna, leniwa, odpoczęłam
Dominika11 18:56, 17 sty 2016

tylko szkoda przynajmniej mi, że tak szybko weekend przeleciał
Dominika11 18:57, 17 sty 2016

Iwonko zgadzam się z Tobą - ja też inaczej na ogród i na zestawienia roślin inaczej patrzyłam rok temu a inaczej teraz

zresztą człowiek cały czas się uczy