Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

bacowa 21:43, 20 sty 2016

Nie myśl, działaj
Iwk4 22:47, 20 sty 2016

bacowa napisał(a)
Kup Lagune i Louis O , posadź razem.

Chciałam sprawdzić, co mam w koszyku i przez pół godziny nie chciała mi się strona otworzyć. W końcu
Właśnie te dwie w R. wrzuciłam do koszyka. Natomiast w F. podoba mi się zestawienie Piruett i Ascot i teraz nie wiem, na co się zdecydować. W F. nie ma Laguny. Inaczej już bym miała zrobione zamówienie
Sylvana 00:19, 21 sty 2016

Coś mi nie gra.
Dlaczego zewnętrzna linia rabaty nie wychodzi po prostej?
I dlaczego jest dużo dłuższa?
Jeśli możesz to sprawdź 3 wymiary zaznaczone na różowo.

Czy punkt 2 kończy się na narożniku (pkt.1) w linii prostej, czy może jest przesunięty do dołu lub do góry rysunku?
Dominika11 07:12, 21 sty 2016

widzę, że wyznaczanie linii w toku - trzymam kciuki i czekam co będzie
Iwk4 07:20, 21 sty 2016

Sylwia, 400 to odległość od linii tarasu do rogu domu. Odpada 135 cm, czyli rabata jest mniejsza. Punkt 2 kończy się za linią końca domu. Do linii domu jest szerokość przedniej rabaty ok. 140.

My krawężniki kładliśmy w linii prostej po sznurku. Teraz leży wszystko pod śniegiem i ciut mogłam się pomylić. Kilka wymiarów poprawiłam.

Nie przejmuj się bardzo każdym centymetrem. Przy zaplanowaniu kilku roślin 2-3 cm nie mają w pomiarach zbytniego znaczenia ( grubość krawężnika zabiera kilka cm ). 570 jest raczej do tej czarnej drugiej kropki, czyli do linii domu, ale źle mi się mierzyło, może kilka cm być niedokładności. A 110 do linii krawężnika. To ta pierwsza kropka.
Masz bardzo szczegółowy profesjonalny program. Intryguje mnie troszkę, jaką dziedziną życia jest twoja praca

Miłego dnia życzę. U nas mrozi.

Uff... Chyba bym nie chciała całego ogrodu mierzyć
Dominika11 07:24, 21 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Masz bardzo szczegółowy profesjonalny program. Intryguje mnie troszkę, jaką dziedziną życia jest twoja praca
tez się nad tym zastanawiam, bo tak z wielką profeską do tego podchodzi
MirellaB 13:50, 21 sty 2016

Iwonko ciągle rysowanie, wyznaczanie, ale mam nadzieję, że demolki z nowym wyznaczaniem rabat już istniejących nie będziesz robić To co już masz to masz pięknie
ren133 14:46, 21 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Coś mi nie gra.
Dlaczego zewnętrzna linia rabaty nie wychodzi po prostej?
I dlaczego jest dużo dłuższa?
Jeśli możesz to sprawdź 3 wymiary zaznaczone na różowo.

Czy punkt 2 kończy się na narożniku (pkt.1) w linii prostej, czy może jest przesunięty do dołu lub do góry rysunku?

Też jestem bardzo ciekawa projektu
Iwk4 16:03, 21 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonko ciągle rysowanie, wyznaczanie, ale mam nadzieję, że demolki z nowym wyznaczaniem rabat już istniejących nie będziesz robić To co już masz to masz pięknie

Mirelko, tworzę z pomocą Sylwii jedną rabatę z przodu domu między przedogródkiem a tarasem. Nie ma tam dużo miejsca, miejsce trudne, bo kształt trójkątny, pod oknem. Dużo się nie zmieści, ale to, co tam będzie - musi ładnie wyglądać. I nie może być płaskie. Teraz rośnie tak kilka wrzosów. To nie problem je przenieść wiosną w inne miejsce.
Nie będę już zmieniać kształtu zrobionych rabat, wszystko zaczyna być spójne. Wszystkie rabaty docelowo będą otoczone krawężnikiem. Cena podobna do ekobordów, Zbyszek bardziej jest przekonany do krawężników. Są stabilne, głębiej wkopane, więc trawa nie powinna tak szybko przerastać. Muszę tylko zadbać o odpowiedni poziom trawy równo z krawężnikiem. Teraz tak nie jest i źle się kosi, jak obrzeże jest wyżej.
Iwk4 16:04, 21 sty 2016

Reniu, ja też