Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:29, 18 kwi 2015

Kasia, ja może szaleję w skali micro, ale u ciebie jest wielkie Macro

Myślę, że każdy spragniony jest po zimie ogrodu. Są plany, to się je realizuje. Teraz zostało mi jeszcze trochę żwirku. Nadto. Musze pomyśleć, co z nim zrobić. Nie chcę przeładowania na rabatach, szczególnie tam, gdzie jeszcze będę sadzić coś, np. jesienią tulipany
Anusia 22:32, 18 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Zamówiliśmy żwirek i przyjechał szybciej, niż M zdążył samochód przestawić
Wysypaliśmy tu:

I tu, przy wodzie. Na żwirku jest też lawenda (6 sztuk, reszta przed różami )

Przed rabatkami będzie nawieziona ziemia i zasiana trawa. Ale po zakończeniu budowy gospodarczego.

No pięknie wyszło. Wcale się nie dziwię, że eM taki zadowolony.
bacowa 22:36, 18 kwi 2015

Boże ,żeby mój Grzesiu tak kiedyś ubrał kurtkę i chodził po ogrodzie tam i spowrotem , chyba nigdy się tego nie doczekam.
siakowa 22:39, 18 kwi 2015

Iwonka swietne te kostki w zwirku!!!!
Dziekuje za zdjecia
Iwk4 22:55, 18 kwi 2015

bacowa napisał(a)
Boże ,żeby mój Grzesiu tak kiedyś ubrał kurtkę i chodził po ogrodzie tam i spowrotem , chyba nigdy się tego nie doczekam.

Bo twój Grzesiu jeździ kosiarką po ogródku. Nie musi chodzić pieszo
A tak na poważnie, to panom się zmieniają upodobania. Jakiś czas temu mojemu Zbyszkowi wiele spraw było obojętnych. Przekonywałam go, aby zasłonić się od strony tarasu (tam też jest droga, tylko na pole dojazdowa), to uważał, ze tak jest dobrze, jak jest. Jak u Was zobaczył wysokie świerki od drogi, to powiedział, ze w waszym ogrodzie nikt by go nie zobaczył, jakby biegał tylko w kąpielówkach
Gotów jest wymienić nasze wszystkie niskie tuje przy płocie na wyższe szmaragdy albo inne tuje. I żeby tego nie zrealizował jeszcze niebawem. Ja juz nie nadążam za jego pomysłami
Chciałam tam posadzić wiśnie Umbraculifera, ale jest tam trochę mało miejsca i kto wie, czy się nie skuszę na szmaragdy prowadzone wysoko, tak na 2, 20 m.
Wcześniej mieliśmy zarośnięty taras do tego stopnia, że nie było widać z niego ogrodu.

We wrześniu posadziliśmy przy tarasie berberysy i gracilimusy.

Iwk4 22:57, 18 kwi 2015

siakowa napisał(a)
Iwonka świetne te kostki w żwirku!!!!
Dziękuje za zdjęcia

Kasiu, dziękuję i do usług
bacowa 23:04, 18 kwi 2015

Sadż,wysokie szmaragdy od drogi , niech se Zbyszek polata po ogrodzie w samych galotach, a co
Iwk4 23:07, 18 kwi 2015

bacowa napisał(a)
Sadż,wysokie szmaragdy od drogi , niech se Zbyszek polata po ogrodzie w samych galotach, a co

katarzynkak 09:54, 19 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

A tak na poważnie, to panom się zmieniają upodobania. Jakiś czas temu mojemu Zbyszkowi wiele spraw było obojętnych. Przekonywałam go, aby zasłonić się od strony tarasu (tam też jest droga, tylko na pole dojazdowa), to uważał, ze tak jest dobrze, jak jest. Jak u Was zobaczył wysokie świerki od drogi, to powiedział, ze w waszym ogrodzie nikt by go nie zobaczył, jakby biegał tylko w kąpielówkach
Gotów jest wymienić nasze wszystkie niskie tuje przy płocie na wyższe szmaragdy albo inne tuje. I żeby tego nie zrealizował jeszcze niebawem. Ja juz nie nadążam za jego pomysłami
.

Witaj Iwonko.
Zupełnie się z Toba zgadzam w kwesti podejscia Meżów do spraw ogrodowych. Mój Grzesiek tez się ze mnie smiał, a nawet bywało gorzej, a teraz sam z siebie zrywa ukochaną trawę i zalepia dziury w zle poprowadzonych rabatach

Iwonko bardzo ładnie wyglądają te kwadraciki w żwirku.
Czy mogłabys napisać z czego są wykonane? Czy to zwykłe płytki zewnętrzne?
Twój ogródek zmienił się nie do poznania. Będę podglądała
Margo 11:33, 19 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

We wrześniu posadziliśmy przy tarasie berberysy i gracilimusy.

Piękne połączenie, zapisuję do inspiracji
Iwonko, ten berberys to jakis kolumnowy ?
Co do mężów to sie zgadzam. Mój też niedawno jeszcze twierdził, że ogród jest mój i sie nie wtrąca. A teraz lata za mną z łopatą i przesadza, przekopuje i podpowiada. Normalnie widzę, że zaczyna się wciągać troszkę. Mężczyźni to wzrokowcy, jak widzą efekty naszej pracy, to zaczyna się im podobać i wtedy chętniej pomagają