Oglądam biedulkę białą różę. ciekawe, czy przeżyje Uff, przeżyła
Oszałamiające miałaś aksamitki. Widzę Agnieszko, że lubisz rośliny kwitnące. Ja też bardzo je lubię. Lubie jak ciągle coś kwitnie, a kolor wędruje po ogrodzie. Coś zakwita, coś przekwita . Pozdrawiam Ewa
Czas spędzony z Wami na Ogrodowisku dał mi mnóstwo radości i chociaż nie mogę bywać tak często, jak bym chciała, cieszę się na spotkanie z Wami każdego dnia
Bardzo Wam dziękuję, że jesteście i do mnie zaglądacie
Ewo, jak miło Za różyczkę bardzo dziękuję, ale zdradź , co to za piękność mam pewne podejrzenia, ale pewności brak
Na pierwszym zdjęciu bukszpan elegans .
Domek rzeczywiście trochę nietypowy, ale w naszej okolicy jest kilka starych kościołów zbudowanych w technologii szachulcowej, a do Niemiec niedaleko
Piękny warzywnik ma Przemek z życia w wiejskim ogrodzie, ja dopiero rozpoczynam swoją przygodę z warzywnikiem Ale bardzo się staram, więc tym bardziej dziękuję, bo cieszą mnie bardzo Twoje słowa.
Jaskółki zamieszkały u nas od początku i wierzę, że przynoszą szczęście Przez całe lato gniazdo jest zajęte, bo gdy pierwsza para wychowa młode i się wyprowadzi, to gniazdo zasiedla następna para jaskółek. Wyglądało to przekomicznie, gdy mąż sprzątał po wyprowadzce jaskółek, a na drutach przed domem czekali już niecierpliwie nowi lokatorzy
Chabry i maki lubię bardzo i cieszę się, że mam je za płotem. Może w tym roku też będą a bodziszki są wspaniałe, w ubiegłym roku kupione i pięknie kwitły. Jestem ciekawa, jak poradzą sobie w tym roku.
Moje plany:
1. Brunnera Jack Frost
2. Piwonia chińska - zastanawiam się nad odmianą, żeby ładnie się komponowało z aspirynką.
3.Liliowce
4. Floksy.
5. Jeżówki.
6. Funkie.
6. Miskanty.
i to w tym roku chyba wszystko Bo zbankrutuję
Lubię kwiaty Staram się, by co roku było ich więcej Jesienią posadziłam dużo cebulowych i już się cieszę na ten moment, gdy zakwitną
Aksamitki są bezproblemowe i zawsze też wysiewam je w warzywniku
Czy róży udało się przeżyć, dowiem się wiosną. Zima nie jest zbyt mroźna, ale bidulka była jednak chora i osłabiona. Bardzo mi zależy, by wiosną ruszyła, bo mam do niej sentyment.
Pozdrawiam