Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Agania 13:45, 18 lut 2015

Agnieszko już wkrótce przywitają Cię krokusiki, ładna kępka, stipy niech ci trochę podrosną, będziesz mogła ja ładnie podzielić, ale na rabaty, to dopiero w kwietniu jak się nie boisz, albo bezpiecznie po zimnej Zośce, trzeba pilnować wiosennych przymrozków. Ja też wysiałam stipę, już wschodzi, sterczą takie 1cm niteczki
Napia 14:02, 18 lut 2015

Agania napisał(a)
Agnieszko już wkrótce przywitają Cię krokusiki, ładna kępka, stipy niech ci trochę podrosną, będziesz mogła ja ładnie podzielić, ale na rabaty, to dopiero w kwietniu jak się nie boisz, albo bezpiecznie po zimnej Zośce, trzeba pilnować wiosennych przymrozków. Ja też wysiałam stipę, już wschodzi, sterczą takie 1cm niteczki

Już czekam na te krokusiki, chociaż u mnie jeszcze chłodno i c noc jest przymrozek albo i spory mrozik. W dzień natomiast słonecznie i cieplej - w niedziele na termometrze było 10 stopni w plusie. Dziwny ten luty, chyba zmienia nam się klimat
Ze stipę nie będę ryzykować. Na miejsce stałe pójdzie, gdy będzie ciepło. Zastanowię się, czy czekać do zimnej Zośki. Może lepiej posadzić w kwietniu i w razie zapowiadanych przymrozków przykryć stroiszem lub agrowłokniną. Jeszcze czas
malgorzata_s... 19:25, 18 lut 2015

Wpadam z rewizytą Dlaczego Ogród prawie romantyczny? Bardzo romantyczny Przejrzałam całe pismo obrazkowe więc wiem co mówię Piękne bodziszki i hortki i cała reszta Aksamitki też bardzo lubię i uratowały mój honor jak miała Maja przyjechać bo mało co kwitło poza nimi
Pozdrawiam
malkul 19:26, 18 lut 2015

fajnie widziec takie wiosenne kły
Kasya 19:31, 18 lut 2015

u mnie krokusiki mniejsze
ale dopatrzylam sie ze wyłażą rowniez narcyzy
Ewik 20:24, 18 lut 2015

Napia napisał(a)

Skoro tak, to zamawiam też pashminę Nie może być inaczej Zauroczyła mnie zupełnie

jak dla mnie cudna jest , i do tego nie duża , co dla mnie jest plusem, mam ja od jesieni w formie patyczków , mam nadzieje, ze ładnie przezimowała
Bogdzia 20:26, 18 lut 2015

Napia napisał(a)

Już czekam na te krokusiki, chociaż u mnie jeszcze chłodno i c noc jest przymrozek albo i spory mrozik. W dzień natomiast słonecznie i cieplej - w niedziele na termometrze było 10 stopni w plusie. Dziwny ten luty, chyba zmienia nam się klimat
Ze stipę nie będę ryzykować. Na miejsce stałe pójdzie, gdy będzie ciepło. Zastanowię się, czy czekać do zimnej Zośki. Może lepiej posadzić w kwietniu i w razie zapowiadanych przymrozków przykryć stroiszem lub agrowłokniną. Jeszcze czas

Podobno dzis ostatnia noc z mrozem potem już tylko dodatnie temperatury a Zośka sie przesuneła jak te zimy cieplejsze.Pozdrówka.
iwonadm 20:32, 18 lut 2015

Aga jak mają po jednym źdźble to trzeba pikować tą stipę u mnie jeszcze nia ma takiej wiosny na razie kiełki malutkie
iwonaal 10:01, 19 lut 2015

Aga, a Ty na Gardenię się wybierasz?
Napia 10:39, 19 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wpadam z rewizytą Dlaczego Ogród prawie romantyczny? Bardzo romantyczny Przejrzałam całe pismo obrazkowe więc wiem co mówię Piękne bodziszki i hortki i cała reszta Aksamitki też bardzo lubię i uratowały mój honor jak miała Maja przyjechać bo mało co kwitło poza nimi
Pozdrawiam

Cieszę się, że zmierzam w dobrym kierunku ale jeszcze trochę mi brakuje do romantycznego ogrodu z prawdziwego zdarzenia Wczoraj przyglądałam się bodziszkom i widać, jak zbierają się do wypuszczenia nowych pędów.
Aksamitki też lubię - są nie do zdarcia i kwitną całe lato aż do jesieni Co roku wyglądają trochę inaczej, więc gdy zakwitają, mam niespodziankę. Rosną też w warzywniku, by odstraszały nicienie i inne szkodniki. Przy okazji ładnie to wygląda