Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 23:04, 16 kwi 2015

waldek727 napisał(a)

Agnieszko a zaopatrzyłaś się w duże ilości soku wiśniowego?

Hmmm Sok wiśniowy jako środek motywujący do pracy czy w innych celach O takim sposobie jeszcze nie słyszałam. Poproszę o dokładniejsze informacje na temat soku, bo w ten weekend prace ogrodowe nadal będą trwały
Napia 23:07, 16 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Aga udało Ci się popracować w ogrodzie?
A jak werbenka??
U mnie pojawiły się jakieś 3 łebki i nie wiem czy to to, hm.musze zrobić zdjęcie.
Macham

Udało się, tak bardzo, że nawet nie mieliśmy siły zrobić zdjęć, a następnego dnia w pracy było, jak by tu powiedzieć trudno...
Moja werbena nadal śpi. Znalazłam jednak notatkę z zeszłego roku, że wystartowała dopiero w maju, gdy wystawiłam ją na zewnątrz, czyli około trzy miesiące po posianiu. Nie wiem, jak to jest możliwe, ale ja swoją nadal trzymam.
Pozdrówka
Napia 23:12, 16 kwi 2015

iwonadm napisał(a)
Listę zakupów wsadziłam u siebie. Pewnie podziałałaś ogrodowo choć trochę i widzę w literkach, że coś już kwitnie więc proszę o zdjęcia.

Iwonko, dziękuję Jutro zajrzę, bo jestem bardzo ciekawa Twoich zakupów.
Zdjęć tylko kilka i to z dzisiejszego wieczora

Napia 23:15, 16 kwi 2015

Beata86 napisał(a)
Piękny ogród i domek. Będę zaglądać i szukać inspiracji

Zapraszam serdecznie, ale ogród jeszcze młody i za bardzo jeszcze nie ma co oglądać. Ale staram się, by kiedyś cieszył oczy
Napia 23:17, 16 kwi 2015

Margaret_ka napisał(a)
Aguś u nas też piękne słonko. W nocy pokropił deszcz, a teraz wsaniale. Zaraz z mykam z dzieciakami do ogródka. A gdzie foteczki żonkili? U mnie niektóre kwitną od pewnego czasu, a inna odmiana jeszcze w pąkach.

Ogród przez kilka ostatnich dni widziałam tylko wczesnym rankiem i o zmierzchu. Ale kilka dni przede mną Tylko pogoda się ze mną nie umówiła, bo zapowiadają powrót zimy. U nas, jak znam życie, na pewno będą przymrozki
Napia 23:18, 16 kwi 2015

iwonadm napisał(a)
Wpadam z pozdrowieniami

I ja pozdrawiam serdecznie
Napia 23:25, 16 kwi 2015

Magdah napisał(a)

witaj Agnieszko,

Zdjęcia co prawda ' dla Iwonki' ale inni też widzą i podziwiają chciałam zapytać czy tę lobelię będziesz jeszcze dzielić czy to już pojedyńcze sadzonki?
I jeszcze jedno pytanie: czy wysiewasz może lwie paszcze? Ja z sentymentu do babcinego ogrodu wysiałam w tym roku i teraz nie wiem jak podejść do tej masy rachitycznych, maleńkich, zielonych kropeczek.

A w ogóle fajny dom i ogród całkiem romantyczny
Pozdrawiam

Witaj Magdo,
lobelie dzieliłam kępkami i teraz już ładnie podrosła. I więcej razy dzielić jej nie zamierzam w połowie maja będę ją wysadzała do gruntu.
Lwich paszczy jeszcze nie wysiewałam. Kiedyś kupiłam sadzonkę i ona od dwóch lat sobie rośnie, i trochę się rozsiewa. Staram się za bardzo jej nie przeszkadzać, ale nie kwitnie spektakularnie. Może muszę dla niej poszukać nowego miejsca. Będzie zaglądać do Ciebie, ciekawa, jak lwie paszcze rosną w Twoim ogrodzie
Napia 23:26, 16 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Zyczliwie donoszę, że poszukują w wątku Danusi osób z okolic Poznania na wspólne zakupy:_)

Uwielbiam zwrot "życzliwie donoszę"
Dzięki za wiadomość. Sprawdzę, o jakich zakupach mowa i kiedy
Napia 23:30, 16 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Wychodź już z tego ogródka Pracusiu, gdzie jesteś ?

Ewka, bardzo bym chciała, by taka była przyczyna mojej tutaj nieobecności Ale pracowicie spędzałam ostatni tydzień, to rzecz pewna. Tylko nie w ogródku
Ale teraz już będę bywać częściej
wietrzyk 23:35, 16 kwi 2015

Napia napisał(a)

Tylko pogoda się ze mną nie umówiła, bo zapowiadają powrót zimy. U nas, jak znam życie, na pewno będą przymrozki

Aga,
proszę Cię, nawet tak nie myśl...