Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

asiach 08:47, 10 wrz 2014

Dzień dobry Agnieszko!
Pięknie i u Ciebie i tak kolorowo. Kwiaty wspomnienie mojego dzieciństwa. Bedę musiała wygospodarować gdzies kawałek ziemi (tylko słonecznej a z tym zaczyna się robic problem) na takie piękne kwiaty - choć malutki - maluteńki. Póki co moge zaglądac do Ciebie
Miłego dnia
Napia 11:00, 10 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko ale u Ciebie wciąż kolorowo Z Anabelek będziesz bardzo zadowolona tylko podsadź je czymś w nóżkach bo się pokładają najlepiej rozplenicą

Gdzie robiłaś zakupy cebulowe i co nabyłaś ?

Dzięki Przemku za podpowiedź mam już jedną anabelkę i choć kwiaty duże i piękne, pokładają się pod wpływem ciężaru. Chciałam przygotować dla nich podpórki, alebyłyby widoczne. Rozplenica zasłoni je częściowo i to jestduper pomysł
Z cebulowych kupiłam szafirki armeńskie, tulipany białe,różowe i fioletowe, czosnki duuużo czosnków niebieskie, karatawskie, ivory, sztyletowe, Krzysztofa i inne,których nie pamiętam, sprawdzę w domu. Wiadomość, gdzie kupiłam,wyślę na pv
Napia 11:06, 10 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Ale cebulek nakupiłaśGdzie je będziesz sadzić?

Cebulek sporo szaleństwo Szczególnie, że część kupiłam wcześniej i nie umieściłam ich na zdjęciu
Wychodzi ponad 150 cebulek tulipanów, 50 szafików, czosnków nawet nie wiem policzę
Planuję obsadzić rabaty za domem, żeby był ładny widok z okna i tarasu. Z przodu mam posadzone, ale w tym roku po raz pierwszy ich nie wykopywałam i mam nadzieję, że przetrwały i zakwitną
Napia 11:19, 10 wrz 2014

asiach napisał(a)
Dzień dobry Agnieszko!
Pięknie i u Ciebie i tak kolorowo. Kwiaty wspomnienie mojego dzieciństwa. Bedę musiała wygospodarować gdzies kawałek ziemi (tylko słonecznej a z tym zaczyna się robic problem) na takie piękne kwiaty - choć malutki - maluteńki. Póki co moge zaglądac do Ciebie
Miłego dnia

Witaj Asiu, Twój ogród taki piękny i zielony przez cały rok i kwiaty masz śliczne - hortensje w tym roku były oszałamiające
Mój ogród jest nieco inny, trochę bardziej rozwichrzony Chciałabym, by w przyszłości ukwiecony był od wiosny do jesieni. Zimą kolor dadzą rośliny zimozielone, derenie o czerwonych pędach, kwiatostany hortensji i za kilka lat jeszcze ciemierniki
Asiu, ja u Ciebie jestem częstym gościem, bo szalenie podoba mi sie Twój ogród, ale także cenię Twoją wiedzę i doświadczenie i życzliwość oczywiście
Pozdrawiam serdecznie
iwonadm 12:26, 10 wrz 2014

ja też nie wykopywałam swoich tulipanów
więc nie wiem jak będzie w przyszłym roku wiosną
kupiłam już 170 szt nowych i czekam na promocję w Biedronce bo exoyic empor sa piękne i czosnki też
Napia 14:02, 10 wrz 2014

iwonadm napisał(a)

ja też nie wykopywałam swoich tulipanów
więc nie wiem jak będzie w przyszłym roku wiosną
kupiłam już 170 szt nowych i czekam na promocję w Biedronce bo exoyic empor sa piękne i czosnki też

Czyli obie eksperymentujemy
Staram się omijać biedronkę, ale pewnie się skuszę na tulipany czosnków na razie mam dość
Wiesz może Iwonko, kiedy ma być promocja? U mnie zawsze z opóźnieniem
Gardener27 19:26, 10 wrz 2014

Ja też nie robię zbyt często zakupów w biedronce ale widzę że te cebulowe to chyba jakieś tańsze bo wszyscy kupują na gwałt Tylko nie wiem czy u mnie ta oferta jest wciąż aktualna czy już po ptokach
asiach 19:44, 10 wrz 2014

Napia napisał(a)

Witaj Asiu, Twój ogród taki piękny i zielony przez cały rok i kwiaty masz śliczne - hortensje w tym roku były oszałamiające
Mój ogród jest nieco inny, trochę bardziej rozwichrzony Chciałabym, by w przyszłości ukwiecony był od wiosny do jesieni. Zimą kolor dadzą rośliny zimozielone, derenie o czerwonych pędach, kwiatostany hortensji i za kilka lat jeszcze ciemierniki
Asiu, ja u Ciebie jestem częstym gościem, bo szalenie podoba mi sie Twój ogród, ale także cenię Twoją wiedzę i doświadczenie i życzliwość oczywiście
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
P.s. Ale w moim ogrodzie nie ma za dużo kwiatów. To co kwitnie to przede wszysykim krzewy i drzewa ...
Iwk4 21:09, 10 wrz 2014

Napia napisał(a)
Coś jeszcze kwitnie

wow, mistrzowskie zestawienie. To smagliczka i powojnik? Zgrany duet a na drugiej fotce?
Napia 22:33, 10 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)
Ja też nie robię zbyt często zakupów w biedronce ale widzę że te cebulowe to chyba jakieś tańsze bo wszyscy kupują na gwałt Tylko nie wiem czy u mnie ta oferta jest wciąż aktualna czy już po ptokach

Przemku, ja liczę, że u mnie tradycyjnie będą spóźnienii coś kupię