Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początkujący ogród Magdy

Początkujący ogród Magdy

Magdalena25 00:01, 23 lip 2014

Witaj Agnieszko!
Mąż siał trawnik. Teren był walcowany, grabiony, trawa jednego gatunku, dobra trawa- Barenburg, siana ręcznie. Jeden błąd zrobiliśmy, nie posypaliśmy zasianej trawy cieniutką warstwą ziemi, ale o tym, że tak trzeba dowiedzieliśmy się później.
No i pecha mieliśmy, bo przyszła ulewa i wypłukała ziarna, stąd te placki.
Cóż, następnym razem będziemy mądrzejsi
Magdalena25 00:05, 23 lip 2014

wiunia napisał(a)
Madziu ja też szukam inspiracji na rabatke pod oknem kuchennym i mam mętlik w głowie, jest tyle mozliwości, a jak człowiek ma się na coś zdecydować to nagle nic nie wie ja tak przynajmniej mam Pozdrawiam i będę zaglądać i podglądać co u Ciebie!

Ja też ciągle mam nowe pomysły, kupuję roślinki, potem stoją w doniczkach i trzeba je podlewać, bo mi się ciągle zmieniają pomysły. A sąsiedzi patrzą jak na jakąś dziwaczkę, która ciągle lata po ogrodzie i przesadza
Pozdrawiam
iwonaal 18:44, 23 lip 2014

Witam i zaznaczam sobie Twój wątek.
Aneta1309 20:42, 23 lip 2014

Witaj widzę że mamy podobną kolorystykę domu a kostkę którą masz przed wejściem zamierzamy też położyć u siebie masz może jakieś fotki z szerszej perspektywy bo ciągle nie jestem do niej do końca przekonana.
A co do ogrodu to wcale nie jesttaki początkujący myślę fajnie kombinujesz, bardzo ładnie jest. Zaznaczam wątek będę kibicować
zabaewa 00:34, 24 lip 2014

Macham ogrodową łapką
11:01, 24 lip 2014
Magdalena25 napisał(a)

Ja też ciągle mam nowe pomysły, kupuję roślinki, potem stoją w doniczkach i trzeba je podlewać, bo mi się ciągle zmieniają pomysły. A sąsiedzi patrzą jak na jakąś dziwaczkę, która ciągle lata po ogrodzie i przesadza
Pozdrawiam

Witaj Madziu
Nie przejmuj się sąsiadami.Z czasem przyzwyczają się,moi już się przyzwyczaili,nie mieli innego wyjścia Mimo iż ogród mam już trochę to i tak latam do tej pory z doniczkami ale właściwie ja to lubię Lubię jak coś się dzieje na rabatach..W tamtym roku odmładzaliśmy niektóre rabaty i też miałam problem jak to ugryźć..Marzy mi się różanka z prawdziwego zdarzenia ale trudno już do mnie coś wcisnąć.
Będę Ci kibicować i podglądać
Miłego dnia Madziu a Zosieńka przesłodka I jaka pomocnica
11:03, 24 lip 2014
I mój mąż się śmieje,że nie potrafię odpoczywać w ogrodzie..bo siedząc na tarasie...to upatruję następnej ofiary do przesadzenia (to jego słowa).no...tak już mam
Magdalena25 12:39, 24 lip 2014

Aneta1309 napisał(a)
Witaj widzę że mamy podobną kolorystykę domu a kostkę którą masz przed wejściem zamierzamy też położyć u siebie masz może jakieś fotki z szerszej perspektywy bo ciągle nie jestem do niej do końca przekonana.
A co do ogrodu to wcale nie jesttaki początkujący myślę fajnie kombinujesz, bardzo ładnie jest. Zaznaczam wątek będę kibicować

Postaram się dzisiaj, jak tylko przestanie padać zrobić kilka zdjęć A kostka bardzo fajna ( nasza firmy Kaczmarek). Jesteśmy z niej bardzo zadowoleni, więc mogę polecić śmiało.
A z ogrodem, no cóż... Ciągle jakoś niem jestem zadowolona i nie wiem sama, co robić, czy jednak projekt, czy dalej własna twórczość Zobaczymy
Magdalena25 12:45, 24 lip 2014

Aniulka napisał(a)

Witaj Madziu
Nie przejmuj się sąsiadami.Z czasem przyzwyczają się,moi już się przyzwyczaili,nie mieli innego wyjścia Mimo iż ogród mam już trochę to i tak latam do tej pory z doniczkami ale właściwie ja to lubię Lubię jak coś się dzieje na rabatach..W tamtym roku odmładzaliśmy niektóre rabaty i też miałam problem jak to ugryźć..Marzy mi się różanka z prawdziwego zdarzenia ale trudno już do mnie coś wcisnąć.
Będę Ci kibicować i podglądać
Miłego dnia Madziu a Zosieńka przesłodka I jaka pomocnica

Już powoli na sąsiadów się zaczynam uodparniać
Już tak mam, jak posadzę, to potem stwierdzam, że może jednak inaczej Mamy więc wiele wspólnego Ale dla mnie nawet jak ogród będzie już według niektórych skończony, (a do tego daleka droga), to i tak pewnie będę zmieniać i dosadzać
A Zosia tak, sama słodycz, jest bardzo chętna do pracy w ogrodzie i bardzo mnie to cieszy. Ostatnio ze mną płukała kamyczki, bo je zdejmowałam i układałam na nową rabatę
Magdalena25 12:46, 24 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Witam i zaznaczam sobie Twój wątek.

Witaj Iwonko
Bardzo mi miło Ciebie gościć