Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

beata_kulesza 17:06, 02 mar 2015

oj wiosna idzie dużymi krokami u Ciebie Małgoś ale wszyscy chcemy żeby już przyszła
Malgosik 17:24, 02 mar 2015

beata_kulesza napisał(a)
oj wiosna idzie dużymi krokami u Ciebie Małgoś ale wszyscy chcemy żeby już przyszła

a u was jak?
muszę jesienią zakupić przebiśniegi, bo wcześnie kwitną, a człowiek tak się nie może doczekać tych kwiatków
nicol21 19:21, 03 mar 2015

Wiesz co, ja chyba kupiłam przebiśniegi ale nic nie wyszło jeszcze... może się utopiły,albo mnie nie lubią.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Malgosik 19:31, 03 mar 2015

nicol21 napisał(a)
Wiesz co, ja chyba kupiłam przebiśniegi ale nic nie wyszło jeszcze... może się utopiły,albo mnie nie lubią.

faktycznie mogły zgnić, lub coś je zjadło
Agatek 11:05, 04 mar 2015

witam,
u mnie jak podglądam kamerkę, masa śniegu na działce
za to w Warszawie na razie słonko
Malgosik 11:08, 04 mar 2015

Agatek napisał(a)
witam,
u mnie jak podglądam kamerkę, masa śniegu na działce
za to w Warszawie na razie słonko

ale fajnie, masz kamerkę?
dziś u nas słonecznie, ale mocno i nieprzyjemnie wieje, więc chyba nie pójdę pracować w ogrodzie
Malgosik 11:11, 04 mar 2015

nicol21 napisał(a)

nicol21 nie napisałam w końcu jaki mają kolor te róże
wyglądają tak:

chcę ją posadzić blisko huśtawki, gdzie zaplanowałam ognistą rabatę, na której mają być canny o bordowych liściach i inne odpowiadające ogniowi kolory. Mam bulwy pomarańczowych dalii
ale rabata narazie nie zaprojektowana
oglądałam na YT jak kopczykować te pienne róże i już wiem, że muszę dla niej przygotować miejsce by przygiąć zimą, no i posadzić ją na ukos trzeba
Kasia73 11:17, 04 mar 2015

Pozdrawiam sąsiadkę przez ten wiatr straszna susza u mnie w ogródku mogłoby porządnie popadać

Pomysł na taką ognistą rabatkę jest świetny
Malgosik 11:22, 04 mar 2015

Kasia73 napisał(a)
Pozdrawiam sąsiadkę przez ten wiatr straszna susza u mnie w ogródku mogłoby porządnie popadać

Pomysł na taką ognistą rabatkę jest świetny

Odpozdrawiam

Ja podlewałam w zeszłym tygodniu, ale tylko połowę ogrodu, bo mi wąż od garażu nie sięgnął. Niestety kurek od pompy w studni wpadł do niej i nie mogę użyć wody ze studni, a z niej sięgam wszędzie. Myślę co robić. Cały rząd tuj podlewać konewką....

Kiedy swój wątek zakładasz?
Kasia73 11:34, 04 mar 2015

Zbieram się w sobie ale czy każdy na O musi go mieć? Ja podlewałam tylko doniczkowe bałam się podlewać wszystkich ze względu na przymrozki, jeśli do soboty nie popada to uruchomię pompę i zaczniemy sezon.

Do ognistego ogrodu podpowiadam Ci roślinkę trytoma jest widowiskowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies