Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 08:13, 01 sie 2014

Tusiala napisał(a)
Hosty na poletku śliczne. A nowa rabata z miskantami bardzo udana. Za dwa lata żwirek będzie prawie zakryty

Dzięki

Wydaje mi się że przed ekranem bukszpanowym żwirek będzie jednak widać. Tak myślę obserwując mój pierwszy ekranik.

A co do host, ta środkowa z przodu jest taka większa, ale była jedną z mniejszych. Dziecko ułamało kwiatek i energia poszła w liście. Roślina przegoniła inne. To tak apropo gdyby komuś zależało na szybkim rozroście.
Już się nie mogę doczekać jak zasłonią liśćmi całą korę
Magda_ 08:30, 01 sie 2014

Hejka Gonia - fajnie wyszła ta rabataNawet się nie obejrzysz a już wszystko będzie duże
BarbaraM 08:47, 01 sie 2014

Malgosik napisał(a)
I już rosną. Słabo widać ale kiedyś...

Gosia,ja tu widziałabym różowe róże np.okrywowe albo rabatowe.
Tusiala 08:50, 01 sie 2014

Tak myślę, że jednak obwódki nie będzie widać a wiesz dlaczego? Bo po pewnym czasie - jak już buksiki będa szczelne, może dasz przed nie lub między nie, jakieś trawki lub żurawki
No ja trochę żałuję, że pozwoliłam swoim hostom kwitnąć. W przyszłym roku już tego nie zrobię.

Malgosik 08:52, 01 sie 2014

BarbaraM napisał(a)

Gosia,ja tu widziałabym różowe róże np.okrywowe albo rabatowe.

Basiu, miałam w planie róże na tej rabacie.
Ale tam jest bardzo mało miejsca i przy samym tarasie wogóle nie było ziemi tylko żwir. Obawiałam się też zbyt dużego zagęszczenia.
Dlatego narazie zostaje bez róży.

Dodatkowo mam 1 różę i to chorą. I narazie nie kupuje innych dopóki tej nie wyleczę.
BarbaraM 08:56, 01 sie 2014

Eeeee co ty opowiadasz.
Kupuj róże.
Ja dwa lata temu nie miałam ani jednej róży. Nie byłam do nich przekonana.
Ale zapadłam na różyczkę
Ja mam róże okrywowe i rabatowe bo są bezproblemowe ale coraz częściej myślę o innych.
Malgosik 08:56, 01 sie 2014

Tusiala napisał(a)
Tak myślę, że jednak obwódki nie będzie widać a wiesz dlaczego? Bo po pewnym czasie - jak już buksiki będa szczelne, może dasz przed nie lub między nie, jakieś trawki lub żurawki
No ja trochę żałuję, że pozwoliłam swoim hostom kwitnąć. W przyszłym roku już tego nie zrobię.

Zobaczymy co zrobię. Prawdę mówiąc zależy mi na widoku bukszpanów na tle żwirku
A Ty masz tyle kwiatów w ogrodzie, że rzeczywiście mogłabyś sobie podarować narazie te drobne funkiowe kwiaty. Obetnij kwiatostany i jeszcze się rozrosną do jesieni.
Malgosik 08:59, 01 sie 2014

BarbaraM napisał(a)
Eeeee co ty opowiadasz.
Kupuj róże.
Ja dwa lata temu nie miałam ani jednej róży. Nie byłam do nich przekonana.
Ale zapadłam na różyczkę
Ja mam róże okrywowe i rabatowe bo są bezproblemowe ale coraz częściej myślę o innych.

Ja też napewno będę miała jeszcze róże, bo je lubię, ale nie chcę takich sypiących się. Mam jeszcze jedno miejsce w planie z wystawą południową, słoneczną i zrobię sadzonki lawendy i tam pójdą razem z różami. Ale to w przyszłości.
Narazie moja róża poważnie chora, a nie mam ochoty babrać się w chemii.
Malgosik 09:00, 01 sie 2014

Magda_ napisał(a)
Hejka Gonia - fajnie wyszła ta rabataNawet się nie obejrzysz a już wszystko będzie duże

Mam nadzieję że szybko urośnie. Ten drugi miskant kupiony w maju ładnie się rozrasta. Na bukszpan niestety trochę poczekam. Ale co tam, chociaż lawenda zakwitnie.
Tusiala 09:02, 01 sie 2014

Tak też zrobię. Dzięki za radę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies