Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Milka 11:34, 01 maj 2020

W Sztokholmie widziałam ogromne okazy jarząba. Mój ma konkretny pień, wytrzyma bez palikowania. Ale myślę że właśnie koronę będę formować ciut, nie wiem jeszcze jak, nie chcę za wielkiej, żeby słonka nie zabierała. Wiadomość, że wolno rosną cieszy mnie. Liczę na te liście i koraliki.
Też spor drzew podkrzesuję, bo chcę mieć dolne i średnie piętro.
Inne zostawiam swobodnie, zależy od miejsca, więc rozumiem twoje poczynania
Anda 11:51, 01 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Śliczne zestawienie, bardzo lubię te kolory

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 12:48, 01 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Świetnie wyglądają te tulipany z bratkami Kiedy sadziłaś tulipany do donic? Przechowywałaś przez zimę?
Malgosik 13:56, 01 maj 2020

Milka napisał(a)
W Sztokholmie widziałam ogromne okazy jarząba. Mój ma konkretny pień, wytrzyma bez palikowania. Ale myślę że właśnie koronę będę formować ciut, nie wiem jeszcze jak, nie chcę za wielkiej, żeby słonka nie zabierała. Wiadomość, że wolno rosną cieszy mnie. Liczę na te liście i koraliki.
Też spor drzew podkrzesuję, bo chcę mieć dolne i średnie piętro.
Inne zostawiam swobodnie, zależy od miejsca, więc rozumiem twoje poczynania

Właśnie. Każdy tak formuje by mu pasowało. Jarząb u mnie słabo rośnie, ale ja go nie nawożę. Teraz dostał obornika dopiero. Czasem jedynie jakieś rośliny w pobliżu sadziłam w kompost. No więc jak go będziesz dobrze karmić to może silniej rosnąć.
Malgosik 13:57, 01 maj 2020

Anda napisał(a)

Śliczne zestawienie, bardzo lubię te kolory

Dziękuję.
Malgosik 13:59, 01 maj 2020

Ewa777 napisał(a)

Świetnie wyglądają te tulipany z bratkami Kiedy sadziłaś tulipany do donic? Przechowywałaś przez zimę?

Dziękuję. Tulipany sadziłam jesienią do donic i zadołowałam w kompoście. Ale dlatego że nie zdążyłam wsadzić do gruntu i tak sprawę załatwiłam na szybko. Mam jeszcze czosnki, ale jeszcze chwila zanim zaczną kwitnąć, ale liście do atrakcyjnych nie należą.
Milka 14:00, 01 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Właśnie. Każdy tak formuje by mu pasowało. Jarząb u mnie słabo rośnie, ale ja go nie nawożę. Teraz dostał obornika dopiero. Czasem jedynie jakieś rośliny w pobliżu sadziłam w kompost. No więc jak go będziesz dobrze karmić to może silniej rosnąć.

Kochana, ja niczego nie nawożę oprócz rodków, a już tym bardziej drzew
Malgosik 14:03, 01 maj 2020

Rozwary wylądowały w gruncie. Średnio będą wyglądać z różową firletką, która zaraz zakwitnie. Ale jakoś to przełknę. Grunt że nie jest pusto. Z firletką się pospieszyłam zanim kupiłam rozwary.
Mam nadzieję że dosiewka pomoże na te dziury w trawniku. Żurawki są takie zapchaj dziurę, ale ładnie ruszyły te ciemne.

Malgosik 14:11, 01 maj 2020

Milka napisał(a)

Kochana, ja niczego nie nawożę oprócz rodków, a już tym bardziej drzew

No to ja w tym roku rzuciłam obornika granulowanego moim niektórym drzewom. Ale jakoś ściółkujesz trawą, korą, zostawiasz liście? Bo czym one się żywią?
Malgosik 16:21, 01 maj 2020

Nowe zawilce się pokazały. Sadzone jesienią.
Niebieski (ten po lewej) jest śliczny.