Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Agania 17:11, 01 maj 2020

Szafirki w donicy masz okazałe chyba lubią jak mają ciasno i dobrze im jak są cebule nad ziemią.
Fioletowe tulipany mi się podobają, szykujesz rabaty kwitnę, ja nie wyrabiam.
Jeszcze udało się Wam zrobić rekulwację, trawniczek tak zadbany będzie cieszył
Malgosik 17:44, 01 maj 2020

Agania napisał(a)
Szafirki w donicy masz okazałe chyba lubią jak mają ciasno i dobrze im jak są cebule nad ziemią.
Fioletowe tulipany mi się podobają, szykujesz rabaty kwitnę, ja nie wyrabiam.
Jeszcze udało się Wam zrobić rekulwację, trawniczek tak zadbany będzie cieszył

Nadszedł taki moment, że mam trochę więcej czasu dla ogrodu. Ale też nie wyrabiam. Oplewiłam i zaczełam od nowa, bo już chwasty rosną od nowa i z nasion wykiełkowały. Grunt to się nie stresować. Chwasty zawsze będą nam towarzyszyć.
Szykowanie rabaty trwało 5 minut. Glebę pod rozwary miałam wcześniej przygotowaną.
anabuko1 19:42, 01 maj 2020

Sporo masz niebieskich czy bordowych kolorów.
Prześliczne tulipany.
Rozwar piękny.
I te anemonki.Miałam je kiedyś.Ale chyba były ze 2 czy 3 lata i wybyły się
Malgosik 20:52, 01 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

Sporo masz niebieskich czy bordowych kolorów.
Prześliczne tulipany.
Rozwar piękny.
I te anemonki.Miałam je kiedyś.Ale chyba były ze 2 czy 3 lata i wybyły się

Szkoda że tak szybko znikają.
Została mi tylko 1 ostróżka z czterech które miałam jeszcze w ubiegłym sezonie. Jak mi żal...
Malgosik 15:58, 02 maj 2020

Czekam na irysy. Są grube. Powinno być dużo kwiatów.

Malgosik 16:06, 02 maj 2020

Trzmielinki posadzone. Szkoda że nie są wyżej szczepione. Nie wszystkie bambusy udało się prosto wbić.
Malgosik 16:07, 02 maj 2020

Trzmielinki posadzone. Szkoda że nie są wyżej szczepione. Nie wszystkie bambusy udało się prosto wbić.
Marcin89 16:20, 02 maj 2020

Malgosik napisał(a)
Czekam na irysy. Są grube. Powinno być dużo kwiatów.

Tymi zdjęciami utwierdzasz mnie, że do trzmieliny pasuje coś różowego. Mam w głowie kompozycję z trzmieliną i lilakiem Meyera. Jako uzupełnienie jeżowka purpurowa i trawy. Cholera jak ja bym już chciał sadzić
nicol21 18:11, 02 maj 2020

Fajnie wyprowadzasz tego oczara. No i drzewa już duże takie masz! Kolory piękne.
Jarzębek ładnie trzyma liście do jesieni? Bo podobają mi się jego korale, ale te egzemplarze co zwykle widziałam w różnym wieku to już wczesną jesienią liście miały tragiczne więc przez względu na moją pamięć bym go nigdy nie kupiła. Ale może się mylę...
Hortensja ma sztywne przyrosty, powinna być ok. Może trochę mniej będzie kwitła w tym roku, ale wg mnie się przyjmie. A przedszkole będzie miało cien i mokro żeby urosło?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewa777 18:22, 02 maj 2020

Zawilca mam też takiego niebieskiego. Cudny ma kolor
Żurawki u mnie wyginęły - pewnie przez opuchlaki. Nie będę już ich sadziła. Dziś popracowałam 4 godziny w ogrodzie - pogoda dopisuje