Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Jana 22:18, 22 kwi 2016

jak pięknie u Ciebie śliczne zdjęcia
tulucy 22:31, 22 kwi 2016

Ten purpurowy barwinek mnie powala będę szukać u siebie, jest śliczny. Białe widziałam, błękitne mam, a to jest cudo
GorAna 23:11, 22 kwi 2016

Ach ta wiosna!!!, gdzie nie wejdę to pięknie
Zdjęcia cudne
Renatko pozdrawiam
anabuko1 11:22, 23 kwi 2016

Pracowity dzień też miałaś. Tak to jest na wiosnę pełno pracy.a jak coś się zmienia, to już całkiem duuzo.
Ale jak potem wszystko zrobisz, i zasiądziesz na tej loży, to będziesz usatysfakcjonowana i zapomnisz ile się naparowałaś
Nawet nie wiedziałam,że tyle jest kolorków barwinka.Ja ma tylko dwa kolorki,niebieski i fioletowy
Bratusie, owadziki pracujące też w ogrodzie już pełną parą - cudne
ryska 20:36, 23 kwi 2016

Witajcie, dziękuję, że zaglądacie
Dziś był bardzo pracowity i wyczerpujący dzień, lecę zobaczyć co u Was.
Pozdrawiam
10:22, 24 kwi 2016
Kawka wypita,poczytane,pooglądane
Reniu jak prace ze szklarenką? Piszesz,że pracowity dzień to na pewno duuużo zrobiliście.Pokazuj jak tam posuwają się prace.jestem ogromnie ciekawa.A zmieści Ci się tam jakiś stolik-przydasiek ogrodnika na prace ogródkowe-sadzenie,pikowanie itd.Planujesz taki kącik? Czy może w ogrodzie?

U mnie powrócił zapał,odechciało mi się już bloków Miałaś rację,że ogrodu nie odpuszczę W końcu ogarnięte wszystko po zimie.Szpaki latają jak wściekłe,budują gniazda i osryw..kostkę czyli wiosna na całego
Ale mina mi rzednie jak patrzę na zgnite cebule żonkili,hiacyntów i przesiew w tulipanach po zeszłorocznej inwazji nornic.Kiełki żonkili i hiacyntów wyszły i zastopowały.Tak samo cebule wyglądają jak na zdjęciach u Ciebie.U mnie ziemia piaszczysta,przepuszczalna.Więc to chyba nie ziemia przyczyną tego.Może poprzemarzały wiosną bo kiełki ciutkę wyszły i finito ;(

Barwinki podziwiam.Ale nie masz jeszcze biało zielonego kwitnącego na niebieściutko.On jest wyższy jak inne,przywiozłam kilka szczepek z Niemiec,jak przyjedziesz to też czeka na Ciebie.No i zobacz jak to jest z tymi barwinkami.Denerwujące są bo za bardzo się rozrastają i duszą inne rośliny ale jak zaczynają kwitnienie wiosną i są młode śliczne listeczki to aż żal je eksmitować,u mnie ten sam problem.Wiosną jestem zachwycona,potem już mniej i wyrywam od brzegów by opanować

Pszczółka na zdjęciu mnie rozczuliła.Jak kwitły krokusy obserwowałam jak bzyczki "kąpią się" w pyłku.Były całe umorusane,pocieszne to było

Udanej niedzieli Reniu i miłego odpoczynku
Imienniczka 10:32, 24 kwi 2016

Masz piękne szachownice. Moje niestety zniknęły gdzieś. Chyba nie spodobało im się u mnie
ryska 11:07, 24 kwi 2016

Aniaaa napisał(a)
Kawka wypita,poczytane,pooglądane
Reniu jak prace ze szklarenką? Piszesz,że pracowity dzień to na pewno duuużo zrobiliście.Pokazuj jak tam posuwają się prace.jestem ogromnie ciekawa.A zmieści Ci się tam jakiś stolik-przydasiek ogrodnika na prace ogródkowe-sadzenie,pikowanie itd.Planujesz taki kącik? Czy może w ogrodzie?

U mnie powrócił zapał,odechciało mi się już bloków Miałaś rację,że ogrodu nie odpuszczę W końcu ogarnięte wszystko po zimie.Szpaki latają jak wściekłe,budują gniazda i osryw..kostkę czyli wiosna na całego
Ale mina mi rzednie jak patrzę na zgnite cebule żonkili,hiacyntów i przesiew w tulipanach po zeszłorocznej inwazji nornic.Kiełki żonkili i hiacyntów wyszły i zastopowały.Tak samo cebule wyglądają jak na zdjęciach u Ciebie.U mnie ziemia piaszczysta,przepuszczalna.Więc to chyba nie ziemia przyczyną tego.Może poprzemarzały wiosną bo kiełki ciutkę wyszły i finito ;(

Barwinki podziwiam.Ale nie masz jeszcze biało zielonego kwitnącego na niebieściutko.On jest wyższy jak inne,przywiozłam kilka szczepek z Niemiec,jak przyjedziesz to też czeka na Ciebie.No i zobacz jak to jest z tymi barwinkami.Denerwujące są bo za bardzo się rozrastają i duszą inne rośliny ale jak zaczynają kwitnienie wiosną i są młode śliczne listeczki to aż żal je eksmitować,u mnie ten sam problem.Wiosną jestem zachwycona,potem już mniej i wyrywam od brzegów by opanować

Pszczółka na zdjęciu mnie rozczuliła.Jak kwitły krokusy obserwowałam jak bzyczki "kąpią się" w pyłku.Były całe umorusane,pocieszne to było

Udanej niedzieli Reniu i miłego odpoczynku

Dzień dobry Aniu
Wizja z blokami może być taka: małe mieszkanko i wielka działka za miastem
Ja tak chcę jak mam nerwy na wieczne sprzątanie domu.
Czyli u Ciebie też narcyzy pogniły. I gdzie tu teraz kupić dobre odmiany, chyba trzeba na rynku u jakiejś babuni kupić?
Barwinki zachwycają teraz. U mnie pierwszy rok takie cudne ale panoszą się bardzo.

Szklarnia ma już ściany i dach (było z nim dużo problemów) brakuje drzwi. Przemek rozmyśla jak je umocować a ja herbatkę piję i biszkopt z rabarbarem gorący zajadam (zrobiłam przed chwilą) i zaraz idę na podwórko. Tylko mnie postraszył, że kożuch muszę założyć bo jeszcze zimniej niż ostatnio ( ostatnio chodziłam w swetrze wełnianym, czapce zimowej i kurtce puchowej) Jakoś mi tak zimno przez ten arktyczny wiatr.
Stolik z przydaśkami się tam nie zmieści, na razie ogarniam takie prace gdzie popadnie
Aniu również życzę Ci miłej i ciepłej niedzieli

ryska 11:10, 24 kwi 2016

Imienniczka napisał(a)
Masz piękne szachownice. Moje niestety zniknęły gdzieś. Chyba nie spodobało im się u mnie

Dziękuję, piękne są. Widziałam takie zdjęcie, gdzie posadzone były pomiędzy bergeniami. Zrobię tak jesienią, zobaczymy jak to u mnie wyjdzie.
One podobno lubią półcień i wilgotną ziemię.
Anda 12:25, 24 kwi 2016

Piękne zdjęcia. A z narcyzami to bardzo smutne. Szkoda. Mam nadzieje, ze moje wyjdą w przyszłym roku. Twoja szklarenka bardzo ładnie sie zapowiada. Mam nadzieje, ze pokażesz jej trochę więcej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies