No nie wiem, jak na razie to dziś forum wygrywa z myślą o wyjściu na zewnątrz
Mój organizm nie funkcjonuje w takie pogody. Szklarenka jeszcze nie dokończona, potem mam zamiar pomalować ją na biało.
Wczoraj posadziłam różę schneekoppe do donicy. Zrobiłam kopczyk i dobrze, bo był przymrozek. Przysłali bez liści ale z pączkami. Nie mogę się doczekać kwiatów
Dziękuję za uznanie dla zdjęć
Nie, no dzisiaj nie musisz robić żadnych zdjęć. Ja tak przyszłościowo myślałam
Na biało to bardzo dobry pomysł. Będzie pasować.
Bez liści to dobrze. Będzie mogła się w spokoju ukorzeniać. Kopczyk zawsze chroni, nie tylko przed przymrozkami, ale i przed wiatrem i słońcem. Świeżo posadzonym różom powinno się je zawsze robić. Mam nadzieję, że się w niej zakochasz
Wiesz ja taka zakręcona..nie muszę a chcę.. tym bardziej, że tulipan Negrita Double coraz bardziej fioletowy choć nadal w pąku Ale nie, za zimno
Rosół lepiej ugotuję albo krupnik, bo bardziej lubię niż ten pierwszy niedzielny rytuał Oj mnie do zakochania w kwiatach niewiele potrzeba, na zdjęciach jest taka urocza jak chmurka albo lody
Schneekoppe to śniegowy kopiec, czyli po prostu górka śniegu Pasujący tytuł wybrano do tej róży
Masz Negritę Double? Nie widziałam takiej. Mam Negritę bez Double Ładna i nawet trochę pachnie.
U mnie dziś gotuje M, a ja pracuję przy kompie
Dzięki Jolu
Teraz kwitną mi stare w miksie kolorów, po kilka sztuk. Czekam na kwitnięcie:
Negrita Double 75 sztuk
City of Vancouver 50 sztuk
Królowa Nocy 30 sztuk
Angelique 15 sztuk
Czyli będzie jeszcze co oglądać