Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

anabuko1 09:17, 17 kwi 2016

Piękne szachownice nam pokazałaś
I jakie sadzonki juz masz duże, pomidorki spore.Dedą szybciej owocki!!
A swoje to najlepsze!!!
omelka1 12:46, 17 kwi 2016

Własne warzywa a zwłaszcza pomidory nieocenione...zazdroszczę ja niestety odpuściłam warzywnik.
malgorzata_s... 19:02, 17 kwi 2016

Nawet telefonem śliczne fotki robisz Pomidorki już dorodne masz
AnnaCh 22:12, 17 kwi 2016

Reniu, dziękuję bardzo za patyczki i spotkanie
Szkoda, że to tylko kilka minut, ale już tyle wystarczyło mi, żeby stwierdzić, że jesteś bardzo sympatyczną osobą Mam nadzieję, że jeszcze nadrobimy
Targami jestem rozczarowana, te jesienne są zdecydowanie lepsze i większe, ale wtedy tam dużo rolników. W zeszłym roku jesienią kupiłam tam limki bardzo ładne po 12 zł, a teraz chyba tylko dwie widziałam.
Pozdrawiam i mam nadzieję jeszcze kiedyś do zobaczenia
ryska 10:02, 18 kwi 2016

Jana, Renatko, Agato,Małgosiu dziękuję, że zaglądacie

barbara_krajewska napisał(a)
Zaglądam i prawie jestem na bieżąco.
Cebule tulipanów powinno się przynajmniej co cztery lata wykopywać, bo 'uciekają' w głąb i dlatego kwiaty są coraz mniejsze. Roślina wysila się aby tę głębokość pokonać. A zasilić nie zaszkodzi, cebule będą dorodniejsze. Byle nie przesadzić.
Ja kiedyś cebule wykopywałam co roku, ale od dwóch lat 'odpuściłam' sobie, bo to dla mnie kłopot. Niestety, w tym roku lub za rok trzeba będzie to zrobić.

Basiu dziękuję, też mam takie spostrzeżenia.
Najbardziej to widać po starych cebulkach śniedka, cebulicy i hiacyntach.
Tulipanów część mam w koszyczkach. Zastanawiam się nad tymi nowymi. Jak dam radę to wykopię. Na razie niech zakwitną, potem się będę martwić

anabuko1 napisał(a)
Piękne szachownice nam pokazałaś
I jakie sadzonki juz masz duże, pomidorki spore.Dedą szybciej owocki!!
A swoje to najlepsze!!!

Masz rację Aniu, tym bardziej, że ja pomidorowa
Szachownic kwitnie już trochę więcej ale nadal to nie powala. Ale piękna jest

ryska 10:09, 18 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Reniu, dziękuję bardzo za patyczki i spotkanie
Szkoda, że to tylko kilka minut, ale już tyle wystarczyło mi, żeby stwierdzić, że jesteś bardzo sympatyczną osobą Mam nadzieję, że jeszcze nadrobimy
Targami jestem rozczarowana, te jesienne są zdecydowanie lepsze i większe, ale wtedy tam dużo rolników. W zeszłym roku jesienią kupiłam tam limki bardzo ładne po 12 zł, a teraz chyba tylko dwie widziałam.
Pozdrawiam i mam nadzieję jeszcze kiedyś do zobaczenia

Aniu ja również dziękuję, było bardzo sympatycznie choć krótko ale liczy się jakość a nie ilość
Hortensje niech tylko korzonki puszczą to będziemy się cieszyć, ja też mam parę patyków i cierpliwie czekam.
Ogólnie wycieczka mi się podobała więc we wrześniu tym bardziej będę chciała się wybrać. A my z pewnością jeszcze się spotkamy, może te tulipany w łódzkim botaniku w maju wypalą? No i daj znać jak będziesz w moim mieście
Buziaki
AnnaCh 10:40, 18 kwi 2016

ryska napisał(a)
Aniu ja również dziękuję, było bardzo sympatycznie choć krótko ale liczy się jakość a nie ilość
Hortensje niech tylko korzonki puszczą to będziemy się cieszyć, ja też mam parę patyków i cierpliwie czekam.
Ogólnie wycieczka mi się podobała więc we wrześniu tym bardziej będę chciała się wybrać. A my z pewnością jeszcze się spotkamy, może te tulipany w łódzkim botaniku w maju wypalą? No i daj znać jak będziesz w moim mieście
Buziaki
Targi jesienne, to chyba źle napisałam, one są zwylke tak pod koniec sierpnia. Jak już będę wiedziała kiedy, to dam znać i na kawkę u mnie zarezerwuję czas
Nie wiem czy w maju dam radę do botanika się wybrać, bo M zaczyna 3 etat i w soboty będzie też pracował, więc ja z dziećmi zostaję
A do Radomska pewnie się wybiorę dopiero koło wakacji, ale jak będę, to się na pewno odezwę
ryska 10:45, 18 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Targi jesienne, to chyba źle napisałam, one są zwylke tak pod koniec sierpnia. Jak już będę wiedziała kiedy, to dam znać i na kawkę u mnie zarezerwuję czas
Nie wiem czy w maju dam radę do botanika się wybrać, bo M zaczyna 3 etat i w soboty będzie też pracował, więc ja z dziećmi zostaję
A do Radomska pewnie się wybiorę dopiero koło wakacji, ale jak będę, to się na pewno odezwę

No tak, proza życia, skąd ja to znam, ale nie samym ogrodem człowiek żyje(przed chwilą u Ciebie to czytałam ) Czasem coś spontanicznie się udaje a i tak najważniejsze zdrowie buziaki
ryska 11:46, 18 kwi 2016

Kupiłam wczoraj na Targach w Piotrkowie 10 rybek kolorowych i rozchodniki płożące w żółtym i srebrnym kolorze.
Ładnie grają w kamyczkach koło oczka.
ryska 11:48, 18 kwi 2016

Tulipany