Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

kamila66 21:46, 02 lip 2016

ryska napisał(a)

Reniu czy to pomidor do góry korzeniem?
bleebla 21:53, 02 lip 2016

ryska napisał(a)

07_Rene 22:19, 02 lip 2016

Reniu, powiedz jak Ci się pomidory "na opak" hoduje? Takie podlewanie do worka jest chyba bardziej efektywne niż jak rośnie w gruncie - tak mi sie wydaje przynajmniej.
I coś więcej jakbyś o tych drożdżach napisała.... Jakie proporcje? oprysk czy podlewanie? jak często?
Świetnie warzywa Ci rosną Ptaszek super ujęty
ryska 09:34, 03 lip 2016

yolka napisał(a)
Ale wypirzony po kąpieli
Tojeść ładnie wygląda wśród kamieni

Hej Jolu coraz ładniej tojeść pokrywa kamyki ale i tak efekt jest za surowy. Chcę wzdłuż potoku posadzić jeszcze trzcinniki a obok postawić ławkę na żeliwnych nogach. Wtedy będzie to bardziej tajemniczy zakątek.
Ptaszki mimo otwartej przestrzeni i obecności psa kąpią się do woli
Fajnie że zaglądasz.
ryska 09:35, 03 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Reniu czy to pomidor do góry korzeniem?

Tak Kamila, mam parę takich pomidorów koktajlowych posadzonych do góry nogami
ryska 09:36, 03 lip 2016

bleebla napisał(a)

Coraz lepiej, nie
Trochę za zielono w donicy w czerwcu. I tu planuję dokupić róże miniaturowe. Mam już upatrzone
Anda 09:39, 03 lip 2016

ryska napisał(a)

Fotki tej róży rozwiniętej.

Pączki

Schneekoppe jest prześliczna Bardzo się cieszę, że Ci się podoba i będziesz ją rozmnażać No że też nie mam miejsca na nią. Czytam o niej same pozytywne opinie. Przy siatce do sąsiadów sadzić jej nie mogę, bo jeśli wypuści rozłogi, to sąsiedzi pójdą do sądu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 09:51, 03 lip 2016

07_Rene napisał(a)
Reniu, powiedz jak Ci się pomidory "na opak" hoduje? Takie podlewanie do worka jest chyba bardziej efektywne niż jak rośnie w gruncie - tak mi sie wydaje przynajmniej.
I coś więcej jakbyś o tych drożdżach napisała.... Jakie proporcje? oprysk czy podlewanie? jak często?
Świetnie warzywa Ci rosną Ptaszek super ujęty

Pomidorki radzą sobie dobrze i w tych kupnych zielonych workach i w tych dwóch moich zrobionych z głębokich doniczek. Codziennie podlewam, od czasu do czasu dodaję gnojówki z pokrzyw. Ewentualna wypływająca woda podlewa to co rośnie w ziemi pod nimi. Także efektywność jest Polewanie rozpuszczonymi drożdżami stosowałam dwa razy w odstępie dwutygodniowym. Pół paczki(50g) na 8 l wody. Cała paczka starczyła mi na 40 pomidorów i kilkanaście ogórków. Polewałam rośliny od góry, powoli konewką, można przy pomocy opryskiwacza.
Zadanie drożdży to ochrona przed chorobami grzybowymi, bakteryjnymi,zarazą ziemniaczaną oraz odżywianie roślin. Pierwszy raz stosuję drożdże w uprawie także doświadczenia jako takiego nie mam.
Ptaki cieszą każdego dnia
Nallar 09:56, 03 lip 2016

ryska napisał(a)

Coraz lepiej, nie
Trochę za zielono w donicy w czerwcu. I tu planuję dokupić róże miniaturowe. Mam już upatrzone

A jakie?
ryska 09:57, 03 lip 2016

Anda napisał(a)

Schneekoppe jest prześliczna Bardzo się cieszę, że Ci się podoba i będziesz ją rozmnażać No że też nie mam miejsca na nią. Czytam o niej same pozytywne opinie. Przy siatce do sąsiadów sadzić jej nie mogę, bo jeśli wypuści rozłogi, to sąsiedzi pójdą do sądu

No niestety takie życie i trzeba przestrzegać pewnych zasad. Tam gdzie mieszkasz tym bardziej, bo u nas nadal partyzantka. Oczywiście nie wszędzie.
Moja Schneekoppe mieszka na razie w dużej plastikowej donicy. Jadłam jej płatki ( proszę się nie śmiać, robiłam tak w dzieciństwie z rugosami, to bardzo pyszna przekąska )i smakują dokładnie jak te stare róże babcine.