Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Zana 19:36, 21 wrz 2016

Śliczna fairy. Ja już zaczęłam sadzić cebulowe, chociaż niewiele ich będę miała. Posadziłam na razie iryski i kilkanaście czosnków. Co będzie to będzie, ale inaczej się z moim ogródkiem na odległość nie wyrobię.
ryska 19:46, 21 wrz 2016

Ivvvona napisał(a)
Mieczyk wyjątkowej urody, teraz to są super odmiany. Dawno temu sadziłam mieczyki, ale takich urodziwych nie miałam.
Czy jesteś chętna na Gladiatory czy pozostajesz przy tych kupionych?

Cześć Iwonko, powiem Ci, że życie mnie przerasta i zostanę przy tym co mam. Dziękuję, za rok się uśmiechnę do Ciebie o nadwyżki. (literówka była)
Nie mam siły myśleć teraz co gdzie sadzić.
Mieczyk mnie zaskoczył tą obwódką białą. Jest ładniejszy niż na zdjęciu z lampą.
ryska 19:57, 21 wrz 2016

Zana napisał(a)
Śliczna fairy. Ja już zaczęłam sadzić cebulowe, chociaż niewiele ich będę miała. Posadziłam na razie iryski i kilkanaście czosnków. Co będzie to będzie, ale inaczej się z moim ogródkiem na odległość nie wyrobię.

Śliczna i jakie ma zdrowe, błyszczące liście- same takie urodziwe a niekłopotliwe powinnam mieć.
Nie martwię się o wiosnę u Ciebie, bo jestem pewna, że znajdziesz takie obiekty do fotografowania, że będziemy zachwyceni. Nawet jeśli to będą mniszki i stokrotki polne. W towarzystwie irysków i czosnków tym bardziej.
U mnie to też są małe ilości, najwięcej mam białych szafirków, bo 52 cebulki Ale ja się cieszę z każdego pojedynczego kwiatucha
Zana 21:11, 21 wrz 2016

Ale mi Renatko pochlebiasz. To bardzo miłe jest.
ryska 21:56, 21 wrz 2016

Aniu piszę co czuję, nic na siłę. Piękne foty robisz i tyle buziaki
Bogdzia 22:20, 21 wrz 2016

Tez miałam kiedys takie mieczyki ale juz ich nie sadze bo miejsca brak a lovely mam i ja , nawet sie spisały w tym roku. Pozdrówka zostawiam.
Agania 09:09, 22 wrz 2016

ryska napisał(a)

Agatko te nasze postanowienia i przemyślenia. Mnie ,minionej jesieni miała się zmieścić tylko jedna róża. Tylko jakim cudem zamówiłam kilka tego roku?
Czy to skutek lepszego planowania czy szaleństwa? Dobrze, że lovely fairy posadziłam przy samym płotku. Fajnie się przewieszają i zajmują malutko miejsca rosnąc wzwyż.
Zdjęcia sprzed chwili, z lampą, nie lubię takich, ale jak to tak wejść na ogrodowisko i zdjęcia nie dodać dla miłych Gości

Bez zdjęcia na ogrodowisku, bez nowej roślinki i bez cebulowych nie da się przeżyć, to z jednej strony pasja i miłość do roślin, a z drugiej chęć dzielenia się wspólną pasją i od tego mamy ogrodowisko

Lovely Fairy niezawodna
ryska 19:19, 22 wrz 2016

Świetna definicja w samo sedno Agatko
Przeglądam czego nie było i powojniczka nie było
ryska 19:29, 22 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)
Tez miałam kiedys takie mieczyki ale juz ich nie sadze bo miejsca brak a lovely mam i ja , nawet sie spisały w tym roku. Pozdrówka zostawiam.

Bogdziu królowo kwiatowa, po co Ci mieczyki Raj masz i bez nich wiosną, latem jesienią. Nadal nie wiem kiedy najpiękniej ale teraz czekam na liście spadające na kącik z mojego awatarka Również pozdrawiam
ryska 12:24, 25 wrz 2016

Witam serdecznie w ten piękny słoneczny i co najważniejsze leniwy dzień
Wiele kwiatów jeszcze kwitnie, datury niesamowicie wyglądają i roztaczają wokół swą woń. W szklarni mam jeszcze trochę pomidorków i kwitnącego ogórka. Swoją drogą to właśnie ogórek szklarniowy z ostrą papryczką w occie i w odrobinie oleju robi u mnie furorę.
Troszkę zdjęć.
Na lewo od Violetty (mieczyka)