Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Anda 15:10, 25 wrz 2016

Bardzo ładnie masz Nawet bazylia Ci kwitnie. Dobry mikroklimat Ten fioletowy mieczyk ma przepiękny kolor.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 15:17, 25 wrz 2016

gobasia napisał(a)
cudne te Twoje zdjęcia ...takie soczyste

A jak się mają pomidory do góry nogami...jesteś zadowolona z takiej uprawy?

Tak to Basiu wszystko wygląda, jeszcze zielono a jeden kosmos służy mi za parawan antysąsiadowy. Nie ma kwiatków ale jest mega zielonym krzakiem
Pomidory do góry nogami oceniam pozytywnie. Miałam wsadzone koktajlówki, jedne czerwone wielkości porzeczki! a drugie czarne koktajlówki.
Tych pierwszych sadzić już nie będę, bo za dużo roboty ze zbieraniem tych miniaturek a plon był ogromny w ilości sztuk. Objętościowo nie powalał
Te czarne bardzo nam smakowały.
Jednak wisiały w dół na 2 metry.
Za rok posadzę do wiszących koszy odmiany karłowe, na pewno znajdę jakieś rarytasy.
ryska 15:24, 25 wrz 2016

Anda napisał(a)
Bardzo ładnie masz Nawet bazylia Ci kwitnie. Dobry mikroklimat Ten fioletowy mieczyk ma przepiękny kolor.

Mikroklimat tworzą wysokie mury wokół i oczko wodne.
Mam coś dla Ciebie Będą plony od Schneekoppe.

Pamiętam też o nasionkach maku fioletowego ale to może w marcu Ci wyślę.
Anda 15:33, 25 wrz 2016

Super owocki różane Własnie w zeszłym tygodniu kupiłam sobie konfiturę z owocu róży i liczę na mniejsze bóle w stawach dzięki niej. Jem codziennie na śniadanie

Doczytałam o nasionkach maku Dziękuję Ci bardzo serdecznie za pamięć A mogłabym się jakoś odwdzięczyć?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zoja 16:08, 25 wrz 2016

Zadałaś u mnie pytanie- oto odpowiedź:

zmierzyłam i jest tak:
florentina i inne zwykłe - średnica 7-8cm
abisyńskie które posadziłam w słońcu i kwitły - średnica 5cm
abisyńskie z cienia i nie kwitły - średnica 3cm.
Wszystkie mają przybyszowe cebulki.

ile mają Twoje?
ryska 18:10, 25 wrz 2016

Anda napisał(a)
Super owocki różane Własnie w zeszłym tygodniu kupiłam sobie konfiturę z owocu róży i liczę na mniejsze bóle w stawach dzięki niej. Jem codziennie na śniadanie

Doczytałam o nasionkach maku Dziękuję Ci bardzo serdecznie za pamięć A mogłabym się jakoś odwdzięczyć?

U mnie jeszcze konfitura nie wyjdzie ale to bardzo żywiołowa róża, za rok będzie pięknym krzaczkiem.
Ewa ich zdjęcia robione przez Ciebie będą idealną zapłatą
Anda 18:14, 25 wrz 2016

ryska napisał(a)

U mnie jeszcze konfitura nie wyjdzie ale to bardzo żywiołowa róża, za rok będzie pięknym krzaczkiem.
Ewa ich zdjęcia robione przez Ciebie będą idealną zapłatą

O, jak miło, to bardzo chętnie Ci taką zapłatę dawać będę

U Ciebie taka konfitura to sprawa czasu tylko U mnie na nie ma szans, nie te róże, dlatego kupuję. Taka dekadentka jestem
ryska 18:16, 25 wrz 2016

zoja napisał(a)
Zadałaś u mnie pytanie- oto odpowiedź:

zmierzyłam i jest tak:
florentina i inne zwykłe - średnica 7-8cm
abisyńskie które posadziłam w słońcu i kwitły - średnica 5cm
abisyńskie z cienia i nie kwitły - średnica 3cm.
Wszystkie mają przybyszowe cebulki.

ile mają Twoje?

Dziękuję, dziękuję
Moje pomiary: abisyński średnica 3 cm, obwód 6 max; Violetta wyciągnęłam z ziemi 4sztuki które nie kwitną i mają średnicę ok. 6 cm obwód 14 cm.
Myślę, że mogły się w tym roku wzmocnić, bo sadziłam, wydaje mi się, dużo mniejsze, za rok powinien być sukces Jeśli chodzi o przyrosty to abisyński nie ma przybyszowych cebulek a ten Violetta ma masę takich malusieńkich.
Wniosek: kupiłam tanie ale niedojrzałe do kwitnięcia cebulki.
Bardzo dziękuję za pomoc
zoja 18:20, 25 wrz 2016

o, ja obwodów nie mierzyłam, ale mam metr stolarski - taki łamany drewniany

ja także wyciągnęłam wnioski - więcej mieczyków w cieniu nie posadzę... i najwyraźniej bardzo lubią mój piasek
Nadal jednak nie wiem co z tymi maleńkimi zrobić? też suszyć? potem do ziemi czy do doniczek sadzić? wiesz może?
ryska 18:29, 25 wrz 2016

Anda napisał(a)

O, jak miło, to bardzo chętnie Ci taką zapłatę dawać będę

U Ciebie taka konfitura to sprawa czasu tylko U mnie na nie ma szans, nie te róże, dlatego kupuję. Taka dekadentka jestem

Z kwiatów świeżo zakupiona jeszcze nie dostarczona Rose de Resht i właśnie Schneekoppe z owocków.
Kwitnie mi teraz Parole, jaki ona ma cudny zapach, przenosi mnie w czasie do lat dziecięcych