Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 19:01, 21 lis 2016

Z pamiętnika ogrodnika.
Obsadziłam dziś mój nowy-zardzewiały gar.
Jest upchany po brzegi cebulkami ogółem 60 sztuk, po 20: hiacyntów, irysków i krokusów. Kolory fioletowo-beżowe.
Ale to nie koniec sezonu. Zamówiłam dziś jeszcze czosnek niedźwiedzi- 50 cebulek. Próbowałam wyhodować go z nasion ale nic mi z tego nie wyszło.
Bardzo lubię go dodawać do potraw, czy jeść w formie pesto z suszonymi pomidorami.
ryska 19:05, 21 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Czary )) uwielbiam )))

Pozdrawiam tak zdolna ogrodniczke - Pania fotograf ))))

A Jolunia to jest pewna, że w dobrym wątku to napisała?
Również pozdrawiam i macham mocno.
21:31, 22 lis 2016
Posiałam z miesiąc temu nasiona czosnku niedźwiedziego i jestem ciekawa co z tego wyjdzie.Jak nic nie wyjdzie będę zła bo miałam okazję kupić cebulki i nie kupiłam A chciałabym dorobić się poletka tego czosnku.
Tadek przywozi z Niemiec pęczki liści,kupuje je w sklepie bio.Potem ubijam je w słoiczku z czosnkiem i z oliwą.I na chlebuś.Mniam,mniam Ale trzeba być ich smakoszem,nie wszystkim smakują.U nas słoiczek wyczyszczony jest do dna
Rumianka 21:50, 22 lis 2016

ryska napisał(a)
Z pamiętnika ogrodnika.
Obsadziłam dziś mój nowy-zardzewiały gar.
Jest upchany po brzegi cebulkami ogółem 60 sztuk, po 20: hiacyntów, irysków i krokusów. Kolory fioletowo-beżowe.
Ale to nie koniec sezonu. Zamówiłam dziś jeszcze czosnek niedźwiedzi- 50 cebulek. Próbowałam wyhodować go z nasion ale nic mi z tego nie wyszło.
Bardzo lubię go dodawać do potraw, czy jeść w formie pesto z suszonymi pomidorami.
Oczami wyobraźni już widzę obsypany kwieciem zaczarowany zardzewiały gar...Ja w swoich zardzewiałych saganach, wynoranych ze złomowca, co roku sadzę begonię...i cieszę się jak głupia...
Rumianka 21:55, 22 lis 2016

Przeglądając Twoją wizytówkę natrafiłam na to zdjęcie, nadaję mu tytuł "Piękna i Bestia"
lojalna_ 22:42, 22 lis 2016

I skromna ))))
AgataBC 11:57, 23 lis 2016

Czosnek niedźwiedzi u mnie co roku się wysiewa. Kiedyś przytargałam z lasu sadzonkę, posadziłam w cieniu i co roku kępka jest coraz większa. Przygotuj się na samosiew tu i tam
sylwia_slomc... 12:06, 23 lis 2016

też ostatnio miałam w ręce przeceniony i odłożyłam.....bo biały, a ja za białymi kwiatami nie bardzo
ryska 17:17, 23 lis 2016

Aniaaa napisał(a)
Posiałam z miesiąc temu nasiona czosnku niedźwiedziego i jestem ciekawa co z tego wyjdzie.Jak nic nie wyjdzie będę zła bo miałam okazję kupić cebulki i nie kupiłam A chciałabym dorobić się poletka tego czosnku.
Tadek przywozi z Niemiec pęczki liści,kupuje je w sklepie bio.Potem ubijam je w słoiczku z czosnkiem i z oliwą.I na chlebuś.Mniam,mniam Ale trzeba być ich smakoszem,nie wszystkim smakują.U nas słoiczek wyczyszczony jest do dna

Trzymam kciuki za Twoje nasionka. Ja już nie ryzykowałam, a uwielbiam więc wybrałam cebulki. Lubią wilgotne i zacienione miejsca. Mam akurat taką donicę do obsadzenia pod stodołą.
Jeszcze raz dziękuję Ci za przecudne ozdoby i nasionka traw. Moja choinka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki nim

ryska 17:20, 23 lis 2016

Rumianka napisał(a)
Oczami wyobraźni już widzę obsypany kwieciem zaczarowany zardzewiały gar...Ja w swoich zardzewiałych saganach, wynoranych ze złomowca, co roku sadzę begonię...i cieszę się jak głupia...

Ja też fajnie tak na coś czekać, tym bardziej, że się wie, że sprawi nam to radość. Begonie mam co roku, są urocze