Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 17:26, 23 lis 2016

Rumianka napisał(a)
Przeglądając Twoją wizytówkę natrafiłam na to zdjęcie, nadaję mu tytuł "Piękna i Bestia"

Dobry tytuł bo później były już tylko bestie

ryska 17:31, 23 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
I skromna ))))

Oj Jolu Jolu kochana jesteś.
Czas na ciemierniki. Czekam na Twoją rzeczkę kwitnących

ryska 17:35, 23 lis 2016

Agcia napisał(a)
Czosnek niedźwiedzi u mnie co roku się wysiewa. Kiedyś przytargałam z lasu sadzonkę, posadziłam w cieniu i co roku kępka jest coraz większa. Przygotuj się na samosiew tu i tam

Zjemy wszystko, szczególnie moja studentka, co to nie je mięsa odkąd mieszka w akademiku Dziękuję za info.
ryska 17:38, 23 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
też ostatnio miałam w ręce przeceniony i odłożyłam.....bo biały, a ja za białymi kwiatami nie bardzo

Sylwio mam zamiar go jeść nie podziwiać, choć przypominam sobie, że kiedyś zerwałam wszystkie kwiatki ze szczypioru i zrobiłam bukiet. Tylko później rodzinka się pytała, co tak dziwnie pachnie w domu
19:35, 23 lis 2016
A u mnie w awatarze oskubana jeżówka Od Doni dziś przywiozłam nasionka małej rozplenicy,może to będzie 'Little Honey'.

ryska 20:25, 23 lis 2016

Aniaaa napisał(a)
A u mnie w awatarze oskubana jeżówka Od Doni dziś przywiozłam nasionka małej rozplenicy,może to będzie 'Little Honey'.

Rzeczywiście, nie przyjrzałam się uważniej Ale oskubana jak już nie była piękną ale jeszcze nie bestią
Szybko z nasionek rosną rozplenice?
09:46, 24 lis 2016
Bardzo szybko rosną z nasion.U mnie wysiały się w ogrodzie Moudry i Hameln.Było mnóstwo samosiewu aż płakać się chciało.Małe siewki a było ich mnóstwo i dość ciężko się wyrywały...plewiłam,plewiłam i końca nie było widać.
Od tej pory wszystkie kłosy u moich rozplenic na jesień ścinam.Najpierw robię zdjęcia szczotkom a potem sekatory idą w ruch i nie ma zmiłuj się
ryska 13:29, 24 lis 2016

Aniaaa napisał(a)
Bardzo szybko rosną z nasion.U mnie wysiały się w ogrodzie Moudry i Hameln.Było mnóstwo samosiewu aż płakać się chciało.Małe siewki a było ich mnóstwo i dość ciężko się wyrywały...plewiłam,plewiłam i końca nie było widać.
Od tej pory wszystkie kłosy u moich rozplenic na jesień ścinam.Najpierw robię zdjęcia szczotkom a potem sekatory idą w ruch i nie ma zmiłuj się

Czyli łatwo odbudować populację jakby coś zmarzło.
Aniu nie mogłam się powstrzymać, zobacz jak wpisują się ozdoby od Ciebie w klimat mojego domku Na zdjęciach jedna z wielu, jeszcze raz dziękuję.

gobasia 13:57, 24 lis 2016

Aniaaa napisał(a)

O cholercia ! a ja jeszcze porozsiewałam,z myślą ,że może coś wzejdzie
18:05, 24 lis 2016
Reniu a co to za piękne tło? Patrzę,patrzę i nie wiem cóż to takiego ale widzę,że coś ładnego,podoba mi się

Dziś zamówiłam cebulki czosnku niedźwiedziego-30 sztuk.Oby przyszły do poniedziałku to zdążę posadzić we warzywniaku i ucieszyła mnie informacja u Ciebie we wątku,że się fajnie rozmnażają.
Tak jak napisałaś to z nasionkami może być różnie i być może zanim wykiełkują to pewnie tak jak w przypadku nasion czosnków ozdobnych trzy,cztery lata czekania zanim cebule się z tego zrobią by rodzić piękne liście do konsumpcji (w przypadku czosnku niedźwiedziego).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies