Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Jana 14:54, 22 kwi 2017

pomysł super próbowałaś to już kiedyś?
Dorota123 22:02, 22 kwi 2017

Pomysł na sadzenie truskawek bardzo ciekawy. Zaintrygowała mnie ta roślina, co to ?

ryska 11:32, 23 kwi 2017

chelll napisał(a)
Rysko, a ja narzekałam, że u mnie dużo śniegu Niewiarygodne dosłownie .

Widziałam u Ciebie, całe szczęście, że to już tylko wspomnienie.

Jana napisał(a)
Reniu u mnie też tyle śniega, plus jeszcze mróz....straty juz są a co dopiero jak snieg zniknie ... fotki tulipana w sniegu są śliczne

Dzięki w imieniu tulipanów
U mnie najbardziej ucierpiały róże, pod ciężarem śniegu odpadły mocno wyrośnięte już pędy zielone. Te które nie były przykryte śniegiem mają zważone i uschnięte już pędy.

barbara_krajewska napisał(a)
Reniu, podziwiam, podziwiam.
Innego kolorku przypadkiem nie chcesz?

Basiu skrętnik od Ciebie to moja ulubiona roślina. Niewymagająca albo trafiłam z warunkami, nawożeniem i podlewaniem.
Niestety nie mam miejsca na inne kolorki.

07_Rene napisał(a)

No to się porobiło
Mam nadzieję, że biała kołderka ochroniła większość roślin i strat mrozowych przynajmniej nie masz.
Współczuję.

Sama natura, pamiętam wichurę u Ciebie i dziki i sarny... Na pewne rzeczy wpływu nie mamy.

Napia napisał(a)
Reniu, zimy nie zazdroszczę... może straty nie będą zbyt duże, ale zawsze to kłopot dla roślin i ogrodu. Trzeba jednak przyznać, że tulipan i bergenia pięknie wyglądają zanurzone w śniegu.
Zdecydowanie bardziej podobają mi się zdjęcia ze świątecznego wypadu nad morze Pozdrawiam cieplutko

Oj wypad był cudowny, wspominam miło, tym bardziej, że po powrocie mam jakąś lawinę problemową.
Ogród jakoś się obroni, sama jestem ciekawa co i jak przetrwało i jak będzie kwitło.

zoja napisał(a)
piekny skretnik - kupilam ostatnio takiego samego kolorek super
...a begonia taka filigranowa - cudna

Begonie z cebulek z zeszłego roku, nawet ich nie wykopywałam, tylko przechowałam razem z doniczkami. Od lutego pędzę. Bardzo je lubię
ryska 11:49, 23 kwi 2017

yolka napisał(a)
Uprawa w pionie bardzo mnie zainteresowała

gobasia napisał(a)
Patrzcie!..u Tej znowu coś nowego truskawkowy słup bedzie ciekawa jestem efektu końcowego tzn.owocowania
Renatka ale jesteś pomysłowa

paulina_ns napisał(a)
Truskawkowy słup? A co to takiego? rosną na nim jakieś zwisajace odmiany truskawek, czy coś?

Nallar napisał(a)
Truskawkowy słup, bardzo pomysłowy. Myślałam że on będzie mniejszy.

AsiaK_Z napisał(a)
A ile miejsca zaoszczędzone słup bardzo pomysłowy

Jana napisał(a)
pomysł super próbowałaś to już kiedyś?

Dorota123 napisał(a)
Pomysł na sadzenie truskawek bardzo ciekawy. Zaintrygowała mnie ta roślina, co to ?

Dzięki Dziewczyny w imieniu mojego małżonka.
To jego pomysł, wykonanie, nigdzie nie podpatrzył, bo nie ma go w żadnych serwisach internetowych(no chyba, że w przemysłowych )
Sami nie wiemy, jak to się sprawdzi w praktyce, czy nie będzie przeciążeń, przesuszeń...
Odmiany truskawek, które posadziłam nie są zwisające.
Będę zdawać relacje na bieżąco
Dorotko w doniczce pędzę dalie. Która to konkretnie to nie wiem, bo wymieszałam przy wsadzaniu.
Rumianka 17:42, 23 kwi 2017

Wczoraj w telewizji natknęłam się na kanał ntl Radomsko... akurat leciał program "Maja w ogrodzie"...
ryska 21:37, 23 kwi 2017

Rzadko oglądam ten kanał.
Pewnie masz telewizję z plusikiem w nazwie?

ryska 20:36, 24 kwi 2017

Ku pamięci ryska
Posiałam dziś ogórki, cukinię, dynię i ...buraki na parapecie do doniczuszek.
Przesadziłam do większych doniczek 5 pomidorów Syberyjskich, bo mocno wyrosły.
Jutro pomidory wracają do szklarni.
Może zaryzykuję i wsadzę (jutro) te, które mają wisieć do góry nogami.
Reszta w doniczkach zostanie w razie czego( w razie śniegu i mrozu).
Nallar 20:52, 24 kwi 2017

Musisz mieć cholernie duże albo dużo parapetów skoro jeszcze zmieściłaś kolejne doniczki.
ryska 20:54, 24 kwi 2017

Parę fotek w przelocie z dziś. Pozdrawiam Zaglądających
Clematis Stolwijk Gold,

tulipan Light and Dreamy fioletowo-niebiesko-różowe cudo,

i rzut na kawałek różanki, gdzie niedługo zakwitną niezapominajki.
ryska 20:56, 24 kwi 2017

Nallar napisał(a)
Musisz mieć cholernie duże albo dużo parapetów skoro jeszcze zmieściłaś kolejne doniczki.

No nie, nadwyżki stoją na podłodze, taboretach i stoliczku z niebieskiego sklepu